Cena založení, příjmy a výdaje?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alex005

6.3.2016 09:41
Alex005

XXX.XXX.156.6

Nenajde se mezi vámi někdo, kdo má přibližně sesumírované, kolik investuje do včelařství a jaké z toho máte příjmy? Rád bych tyto informace použil do školy. A kolik stojí takové založení chovu? Předem díky.

6.3.2016 17:37
tom.50

XXX.XXX.117.5

Pokládáte otázku špatně, směšujete pojmy asi jako byste nerozlišoval mezi sportovním rybolovem na udici a průmyslovým lovem do sítí.

Když se ptáte na fauně, která je o a pro malochovatele, či hobby chovatele, předpokládám, že se ptáte na včelaření v malém.
Ptejte se, kolik je ve včelaření na hodinu. Ujišťuju vás, že musíte mít vědomosti jako IT, ale hodinový plat budete mít stěží jako prodavačka v supermarketu, spíš mnohem menší, v některém roce žádný a jindy budete doplácet. Pro peníze se včelařit, slušně a bez podivných "dovedností" nedá.

Ale když jsem to přirovnal k rybaření na udici, tak zatímco rybaření jen tahá peníze z kapes, tak u včelaření se část nákladů vrací. Drtivá většina malovčelařů ale včelaří pro relax, z lásky k tomu tvoru, kvůli svému vztahu k přírodě a v neposlední řadě pro těžko vyčíslitelný prospěch pro svou duši i tělo. Je nutné si uvědomit, že svět kolem nás není jen fabrika na generování zisků a že s kalkulačkou v ruce se často daleko dostat nelze, ke spokojenému životu a štěstí zvláště ne.

Ale tohle jste asi číst nechtěl... (určitě to nebudou chtít ve škole).

6.3.2016 21:04
začátek

XXX.XXX.4.22

V dřívějším časopisu včelařství jsem četl, že při začátku včelaření s deseti včelstvy se vložené náklady vrátí asi za deset let.Proto jsou v některých krajích začínajícím včelařům (mladým) poskytovány dotace.Jinak podle mé zkušenosti je 10 včelstev v průměru, ale to pokud si nepočítáte naklady na práci, asi šul nul, neboli nula od nuly pojde.

59.andro

11.3.2016 18:13
59.andro

XXX.XXX.200.131

Pokud chcete začínat s vizí kolik hned vyděláte tak spláčete nad výdělkem ještě než pořádně začnete. Hodně štěstí cesta včelaře je trnitá a dlouhodobá ale krásná..

15.3.2016 15:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Není trnitá, je žihadlová!
Ale je to asi jediný koníček, který vám zdravě osladí život, pokud nepříjde přítel jednatel a se sirkami v ruce vám neoznámí že máte ve včelstvu mor.

15.3.2016 22:22
tom.50

XXX.XXX.117.5

Tomu moru se dá celkem dobře předejít, není pravda, že je to nevyhnutelné, když se to objeví. To by ale bylo na delší povídání. Je to jako mi říkali rodiče že bylo TBC. Obyčejně to nedostali dobře živení lidé, žijící v klidu, pohodě a bez stresů a traumat. A pokud vytvoříme svým včelám optimální podmínky, nejspíš mor nedostanou, i když bude v okolí!

16.3.2016 21:07
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nejde o to jestli mor dostanou, ale jestli se u nich mor rozjede.

13.3.2017 17:46
pfikar

XXX.XXX.110.208

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se moje rodina snaží o nakupovaní ze dvora co to jen jde, a nejsme zdaleka sami, tak jsem se rozhodl vytvořit web https://lokaleat.com/cs/, který sdružuje malé chovatele/pěstitele a výrobce domácích produktů. Problém je ten, že pokud nejste vyloženě z místa, tak vůbec netušíte, na koho se ve věci vajec, drůbeže, králíků atd. obrátit. Toto se snažím změnit, takže na stránkách je možné zadat svoji nabídku nebo i více nabídek a zadat jednotlivé varianty produktů. V těch si kupující vyhledává a posléze Vás kontaktuje mailem s jeho objednávkou. Fungujeme teprve 14 dní, ale již máme celkem dost hezkých nabídek na salámy, klobásy, medy, marmelády atd.. Pokud budete mít zájem, tak mě kdykoliv kontaktujte, vše osobně vysvětlím a pomůžu se založením profilu i nabídky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík