Začínající včelař, jak na to? Zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

včelka

27.3.2016 08:48
včelka

XXX.XXX.132.208

Dobrý den jsem začínající včelařka, včely jsem dostala svatebním darem , ale po přečtení literatury jsem si jistá, že už teď mě to baví . můžu poprosit, jak postupovat při žádosti o dotace pro začínajícího včelaře?
a ještě jedna otázka co mě čeká v dubnu u včeliček? děkuji vím, že je spousta literatury mám toho hodně, ale přeci jen přímě slovo a vlastní zkušennosti od včelařů jsou jasněji chápající, děkuji Vám.

27.3.2016 14:21
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý den, v první řadě si zjistěte a to co nejdříve, kde je váš místní včelařský spolek a tam se zaregistrujte.Najde se tam určitě ve vaší blízkosti včelař či včelařka, která vám ze začátku rád vše poradí a ukáže.Začíná sezona a tím i hodně práce, léčení, přidávání a vyřezávání stavebních rámků, rozšiřování, množení, medování.Je toho moc a jedno ukkázaní je někdy více jak 10 knih.Hlavně je třeba mít i pořádný nářadí, kuřák, oblek, kleště na rámky, udělat si zásobu troudu, medomet se hodí, bedny na přenos plástů (včelotěsné), páčidlo na odtrhnutí nástavků.Něco na odvíčkování plástů, náhradní rámky a souše, notes na psaní poznámek o včelstvech, něco na dokrmování včestev na zimu či přikrmování za špatných podmínek, pořádnou škrabku na čistění nástavků, něco na vyvařování vosku, je toho moc a moc, člověk snadno koupí v dobré víře věc která je k ničemu.Tak, že fakt dobrá rada nad zlato + ukázka k nezaplacení.

27.3.2016 18:44
Miniagro

XXX.XXX.233.31

Http://www.vcelarstvi.cz/ Tady najdete mnohé, i o dotacích.

28.3.2016 18:24
dolejsv

XXX.XXX.110.91

Zdravím, najděte si včelaře který má vždy dost medu a od něho získejte rady a na jiné nedejte protože by jste lítala z rohu do rohu, Až po roce nebo lépe dvěma roky můžete zkoušet.D.

kellykaspary

18.7.2016 12:26
kellykaspary

XXX.XXX.84.6

Dobrý den, jestli i scháníte i včelařské obleky, tak vím, která firma je dělá smajlík

13.3.2017 17:44
pfikar

XXX.XXX.110.208

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se moje rodina snaží o nakupovaní ze dvora co to jen jde, a nejsme zdaleka sami, tak jsem se rozhodl vytvořit web https://lokaleat.com/cs/, který sdružuje malé chovatele/pěstitele a výrobce domácích produktů. Problém je ten, že pokud nejste vyloženě z místa, tak vůbec netušíte, na koho se ve věci vajec, drůbeže, králíků atd. obrátit. Toto se snažím změnit, takže na stránkách je možné zadat svoji nabídku nebo i více nabídek a zadat jednotlivé varianty produktů. V těch si kupující vyhledává a posléze Vás kontaktuje mailem s jeho objednávkou. Fungujeme teprve 14 dní, ale již máme celkem dost hezkých nabídek na salámy, klobásy, medy, marmelády atd.. Pokud budete mít zájem, tak mě kdykoliv kontaktujte, vše osobně vysvětlím a pomůžu se založením profilu i nabídky.

21.3.2017 10:32
tom.50

XXX.XXX.117.5

Tak by mě zajímalo, jak začínající včelařka pokročila.

30.3.2017 13:19
Alternative 052

XXX.XXX.11.32

Pokud začínáte (tedy vlastně už jste začala), je dobré kontaktovat nějaké místní sdružení, je to slušnost, ale nikdo Vás nesmí nutit ke vstupu. To je v rozporu s legislativou. Stejně tak, pokud budou podmiňovat žádost o dotace vstupem, je to v rozporu se zákonem. (http://www.psnv.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=490:ozvat-se-proti-diskriminaci-neni-pedem-prohrany-boj&catid=69:tiskova-zprava&Itemid=137 )
Pokud se rozhodnete někam vstoupit, napřed si přečtěte pečlivě stanovy, abyste věděla, k čemu se zavazujete. Fakt důležitý! Tohle jsou zásadní informace a je na Vás, jak s nimi naložíte.
Pro začátečníky je řada kursů, které jsou zaměřeny jak na teorii, tak na praxi. Důležitá je především kvalita lektorů a určité renomé, forma presentace etc.
Např. (ale nejen to): http://www.psnv.cz/lsnv/
Dobrý a sdílný zkušený praktik co přítel na telefonu není špatný, ale pozor, když začne říkat, že to, co dělá on, je to jediné správné... To je pak třeba zbystřit...
Pokud čtete v jiných jazycích, než je naše mateřština, je spousta literatury s praktickými radami mimo náš poněkud zaboudlý rybníček.
A bacha na alternativce...

Přidejte reakci

Přidat smajlík