Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Símaa

19.7.2016 19:18
Símaa

XXX.XXX.174.67

Zdravím, letos na jaře jsem si pořídil 4 úly a zítra bych chtěl stočit svůj první lesní med. Skoro vůbec ale netuším, jak začít přikrmovat. Známý říkal, že bych měl začít ihned po sundání medníku, čili zítra. Je to tak? A jak na to? Předpokládám, že si musím koupit nějaká krmítka v obchodě. Jak často tam chodit přidávat cukr? Je ještě něco, co bych o přikrmování měl jakožto začátečník vědět? Moc prosím o radu, díky.

20.7.2016 07:45
miloš123

XXX.XXX.126.101

Já místo medniku nechám prázdný nástavek dám do něj 5ti litrovi kbelík od jogurtu nasypu keramzit jako plovák aby se včely netopili a už jen dolejvam roztok.krmim hned po vytočení lesního medu.hodne úspěchů.

Símaa

20.7.2016 21:20
Símaa

XXX.XXX.174.67

Díky moc za odpověď. Tak jsem v obchodě koupil 11 litrové krmítko do prázdného nástavku a dnes to tam dal, tak uvidím, jak jim bude chutnat.

21.7.2016 17:35
začátek

XXX.XXX.4.22

Zdravim přátelé, po poslednim medování okamžitě krmim, beru med jen z medníku do plodiště jen juknu, zimuju ve dvou nástavkách 39x24, na které dám prázdný nástavek a do něj 12l kýbl s cukerným rostokem a na hladinu dám slámu, nejlepší je sláma sebraná za kombajnem z které zformuju v dlaních kouli asi o průměu 20cm kterou dám na hladinu.Kýble nejsou uplně plné dávám 6kg cukru a pak 2 x 5kg a to s pauzou asi 3-4 dny.Po prvnim krmení pak do kýble přilejvám..

Přidejte reakci

Přidat smajlík