Nějaký příspěvek či dotace na nákup potřeb pro začátečníka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavel120

23.3.2017 22:06
Pavel120

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
Jelikož jsem nic podrobnějšího nenašel obracím se na vás zkušenější včelaře. Je nějaká možnost získat příspěvek či dotaci na nákup potřeb pro začátečníka? Jelikož jsem o něčem takovém slyšel tak zda je to pravda. Popř. kolik to tak asi je peněz. A zda se to vyplatí o to žádat. A kde popř. zažádat a jak. A je to nějak omezené věkem? Je mi 16 a když tak bych to vzal na rodiče. Včelaření mě zajímá už odmalička a teď když mám tu možnost '(zdědily jsme chalupu) tak toho chci využít. Děkuji všem za rady.

24.3.2017 09:35
JIRANJ

XXX.XXX.199.129

Taky jsem loni začínal, nějakou dotaci jsem obdržel. tady je odkaz na stránky nastuduj si to, je to celkem jednoduché a srozumitelné...

http://www.vcelarstvi.cz/evropske-dotace.html

...počítej, že dostaneš zhruba +- 30% z toho o co zažádáš (resp. z toho na co lze dotaci uplatnit), aby jsi pak nebyl překvapen.

Pavel120

24.3.2017 15:23
Pavel120

XXX.XXX.89.231

Děkuji prostuduji to... a ještě jsem se chtěl zeptat když budu začínat je to potřeba někde nahlásit popř. kde a musí být zák. zástupce když mi není 18let?

Pavel120

24.3.2017 15:24
Pavel120

XXX.XXX.89.231

A ještě v jaké výší se žádá (jaká částka) např.10tis?

Pavel120

25.3.2017 11:48
Pavel120

XXX.XXX.89.231

A ještě jsem se chtěl zeptat kde se mám zaregistrovat nebo někde u nějakého úřadu a pak evidovat včely atd... ? předem děkuji za jakou koliv odpověď.

27.3.2017 14:57
JIRANJ

XXX.XXX.199.129

Nejlepší bude, se zeptat nejbližšího včelaře, ten tě odkáže na příslušnou ZO(základní organizaci). Tam zajdeš oni ti určitě poradí, dostaneš přihlášku do ČSV kterou vyplníš (lze také nalézt opět na netu). Včely (resp. stanoviště) zaregistruješ na ČMSCH v Hradišti pod Medníkem (opět kontakt najdeš na první na netu)

S tím zástupcem nevím... ale řekl bych že v 16 letech zákonnýho zástupce ke včelaření nepotřebuješ

Min. částka na žádost o dotace je 20. tis - jak jsem psal, prostuduj si to - i to tam je.

Kokyroky

17.7.2017 12:56
Kokyroky

XXX.XXX.12.57

Koukám, že tato diskuze je akorát stvořená pro mě. Mno nebo spíše, že jsou tu ti správní lidé, co by mohli znát odpověď :)
Takže, narazil jsem při svém pátrání po informacích pro začátečníky na to, jak začít včelařit na jednu strašnou novinku... A to sice, že existují různé nemoci včel, jako například:

http://vcelimor.cz/o-moru-vceliho-plodu

A jak jím předcházet?

17.7.2017 20:21
tom.50

XXX.XXX.117.5

Kokyroky napsal(a):
Koukám, že tato diskuze je akorát stvořená pro mě. Mno nebo spíše, že jsou tu ti správní lidé, co by mohli znát odpověď :)
Takže, narazil jsem při svém pátrání po informacích pro začátečníky na to, jak začít včelařit na jednu strašnou novinku... A to sice, že existují různé nemoci včel, jako například:

http://vcelimor.cz/o-moru-vceliho-plodu

A jak jím předcházet?

Studovat. Přečíst několik knih, stačí české a osvojit si začátky a pak, při dodržení základní hygieny při práci a při splěnění několika základních podmínek nebudete mít problém. Tedy možná, to pokud budete mít štěstí a nebude ve vaší blízkosti včelařit nějaký alternativec co myslí, že ve výzkumných ústavech jsou jenom blbci a on že nebude varroázu léčit chemií, ale jen alternativně, organicky. Pak budete mít problém a na to můžete vzít jed! Vaše včely si od něj budou pořád nosit roztoče.

A mor, to je úplná katastrofa. K tomu stačí nedisciplinovaný mamlas v doletu vašich včelstev a jste kvůli právnímu bezpráví, danému NOZ, úplně bezmocný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík