R67

XXX.XXX.188.142
Dobrý den mám možnost dát uly se včelama pod les ale louka bývá někdy rozryta od divočáku jaká tam hrozí ryzika má stým někdo zkušenosti a nebo radu jak to zabezpečit, za odpovědi moc děkuji.
forestman

XXX.XXX.11.191
Nízké lesnické pletivo, balík 50b.m. á18Kč/m. Kůly 1,5m z probírky. Oplocenka např.18*6m, dovnitř nasázet 10 smrčků z rozesazení. Natřít špice smrčků a kůlů bílým latexem. Je to regulérní lesní oplocenka, nahlásit pozici č.parc. Obec.úřadu, dát tabulku "Pozor včely". Bydlím v lese, něco bych o tom mohl vědět, divočáci tady okolo mají Eldorado...
forestman

XXX.XXX.11.167
Vysvětlivky:
-včelí úly obklíčené v lesní oplocence jest ochrana především proti dvounožcům
-bílé vršky kůlů jsou signalizací "tudy ne!" opilým kunčaftům, jdoucím z hospody někam
-spodky kůlů poslouží k podrbání čtyřnožců
-horní drát pletiva je k uchycení tabulky "Pozor včely", popř."Privat property"
-zámek na vrátkách je proto, by se to nechalo pojistit "en bloc"
Upozornění:
-pouze pro "R67", fainšmekry a znalce Lesního zákona 289/95Sb §20 e.t.c,
( nikoli pro profesora1 ).
R67

XXX.XXX.226.163
Zdravím mně jde hlavně o to jestli divočáci cíti med a nepřevrací uly, když budou poblíž bez uhony na ulech je mi to vesměs jedno a ještě jeden dotaz má někdo zkušenost s pěnou co se střiká na sloupky proti zvěři, díky za každou reakci.
R67
napsal(a):
Zdravím mně jde hlavně o to jestli divočáci cíti med a nepřevrací uly, když budou poblíž bez uhony na ulech je mi to vesměs jedno a ještě jeden dotaz má někdo zkušenost s pěnou co se střiká na sloupky proti zvěři, díky za každou reakci.
Jednou mi někdo říkal, že se o úly drbou a tím je můžou shodit. Jinak že by chtěli med či larvy včel a kvůli tomu ničili úly, jsem nikdy neslyšel.
No a pěna je neškodná, prý jen nosič, mám info, že do té pěny se vstřikuje nějaká látka silně podpuzující zvířata. Vlastně nevím jak to s tou pěnou je a docela by mě zajímalo zda je to pravda.
R67

XXX.XXX.154.52
Na internetu pěkně o tom piší když se zada pachové ohradníky.Funkčnost mi ale není nikdo schopen potvrdit.Tak nevím na koho se obrátit kdyby to bylo funkční bylo bi to dobré snad jen koupit a vyskoušet.
Jednou v TV ukazovali paní, zoufalou z toho, jak jí divočáci na pozemku s RD u lesa nadzvednou plot a rozryjí celou zahradu. Opakovaně, zničí i kvalitní plot a opakovaně ničí trávník a nic na ně nefunguje. Vypadalo to tam jako měsíční krajina.
Pak paní někdo poradil, že divočáci nesnesou pach lidských vlasů. Sehnala si od holiče vlasy, dala je do malých sáčků ze starých dámských punčoch a rozvěsila po plotě. Jako když utne! Divočáci dali ihned pokoj.
Ovšem TV vysílá mnoho pověstí, hlavně o politice a tak kdo ví, jestli i toto není z říše bájí.