Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2017 18:43
miloš123

XXX.XXX.126.101

Dobrý den, kde skladujete med ve sklenicích.Já mám na to udělanou skříň, ale mam ji v dílně kde přes zimu mrzne nevadí to medu?nebo mám radši med přestěhovat do pokojové teploty?díky za příspěvky.

15.11.2017 10:27
tom.50

XXX.XXX.117.5

Protože neodpovídá nikdo jiný, někteří ostatní patrně dokážou jen napadat za názor, když není sluníčkářský, tak vám sdělím svou zkušenost já.

Medu zmrznutí nevadí. Bylo by lepší skladovat ho v prostoru, kde nemrzne. Co medu vadí je světlo (asi, nemůžu si vzpomenout proč to mám zafixováno v paměti) a tak skříň je dobrá.

Ale dílna je celkem problematický prostor, kde se pracuje často s chemikáliemi jako jsou barvy, ředidla, maziva, různá lepidla a podobně. Mě prostě přijde skladování medu v dílně ne nepodobné skladování třeba na záchodě. Pokud to trochu jde, uložte med jinde, zacházejte s ním tak, jak by vás mohly inspirovat příslušné normy nakládání s potravinami. Když pro nic jiného, tak pro váš dobrý pocit. Med není "zavařený" a tak se i pod víčka dostává vzduch. Právě když mrzne, vzduch nad medem pod víčkem se smrští a sklenice doslova nasaje vzduch z prostoru skladu. Vlastně takto "cestuje" vzduch do a ze sklenice tak, jak kolísá teplota vzduchu ve skladu. Tohle si málokdo uvědomuje a pak se někdo diví, že má jeho med "divný čuch".

16.11.2017 07:51
miloš123

XXX.XXX.126.101

Díky za odpověď, dilnu mám poze na výrobu rámků a nastavků nátěr dělám už jinde takže to bude v pohodě.šlo mě jen o ten mráz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík