Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2017 19:23
mirlen

XXX.XXX.176.134

Dovolil jsem si založit toto vlákno, jelikož mě zajímá, za kolik prodáváte svůj med a jak hodnotíte sezonu 2017. Co jsem zjistil od včelařů v okolí, letošní sezona nebyla moc příznivá a někteří včelaři u nás v okolí nemají med ani sami pro sebe. Já letos prodávám květový za 130 Kč a tmavý 150 Kč. S prodejem jsem už skončil protože med už v tuto dobu nemám na prodej jsem měl jen 100 kg.

13.11.2017 21:06
miloš123

XXX.XXX.126.101

Já prodávám za 140 bez rozlišování jestli je květový nebo medovicový, letošní sezóna byla v mém okolí rekordní i u mě, s výnosem jsem nad míru spokojen.

15.11.2017 10:42
tom.50

XXX.XXX.117.5

Letošní sezona byla pro mé okolí rekordní, pro mě zase jen průměrná .

Ve skutečnosti je to tak, že včelaři málokdy přiznají, když se "zahojí", protože dobře vědí, že závist...

mirlen

Myslím, že jste to sám vyhodnotil správně. Předpokládám, že uvádíte cenu i s novou lahví a novým víčkem a tak za samotný med tržíte asi o 8 Kč vlastně méně.
Sice se říká, že správný včelař má med furt, i v zimě. Tomu nevěřte, je to hloupost. Přece není možné v létě zákazníky odmítat jen proto, že abyste jiné uspokojil v zimě. V zimě už přijít nemusejí, nakoupí si v létě u těch, kdo jim prodá.
Z vašeho dotazu soudím, že jste začátečník a tak vězte, že nakoupit med od kolegy včelaře a pak ho prodávat je jednak protizákonné a jednak riskujete, že med kolegy nemusí být úplně košer a jak chcete riskovat svou pověst a dobré jméno (to se buduje leta, ale ztrácí bleskurychle jedinou chybičkou) když nevíte jistě, jak s medem kolega nakládal.

Samosebou si dělejte co chcete, jistě se najdou někteří, co budou tvrdit, že lžu. Poctivě vám dávám co vím a myslím si o tom já a dál je to už na vás. Ať se vám daří.

15.11.2017 13:05
mirlen

XXX.XXX.176.134

Ano víčka mám nová s potiskem tak cena od 2,50 - 3,00 Kč + nová sklenice, ikdyž teď některé jsem měl od třešňového kompotu vymyté v mičce. Nejhorší je dát med do sklenic od kyselé zeleniny čalamáda atd. a víčka vždy nová, z těch se pach nikdy nevymyje.Máte pravdu, že včelaři moc o ceně a kolik vytočili medu se bavit nechtějí. Tak jsem si právě řekl, když je to tady anonymní, tak snad napíšou. No uvidíme.

16.11.2017 10:13
Benq0071

XXX.XXX.19.73

Ahoj také se přidám, prodávám za 130, - nové víčko i sklenice a etiketa. Sklenice umyté v myčce mám jen pro vlasní potřebu. a s prodejem vše zmizí v létě na zimu také nic nemám.

16.11.2017 12:26
tom.50

XXX.XXX.117.5

Možná ispiruju další, dal jsem si poradit. Nejdřív jsem to sem nechtěl psát.

Já dávám med v nové svazové sklenici s novýn víčkem (jak jinak, samozřejmě) za 150 Kč a medu je v ní deklarováno 970 g, protože do sklenice 720 ml se prostě kilo nevejde.
Jenže každou šestou sklenici dávám zdarma a tak je med vlastně za 125 - tedy pro toho, kdo si koupí najednou pět sklenic medu. Mnozí najednou pět sklenic nechtějí a tak platí těch 150 a pak utržím výrazně víc. Sklenice s víčkem mě vyjde na 7,50 (zlaté víčko) a to mi zajistí spolková výkupna medu, která zjara pro členy spolku (MO) koupí několik palet sklenic a k nim víčka a tak to je lacinější.

Významnou část medu dávám do výkupu (hlavně s vyšším obsahem vody- ať se s tím trápí zpracovateleé a zaslouží si svůj vejvar) v letech, kdy platí slušně. Když je cena mizerná neprodávám a čekám. Med v konvích mám kde skladovat a při správné vlhkosti vydrží leta beze změny.

Tmavý med nemívám a když, tak je jen pro rodinu a nejlepší kamarády.

16.11.2017 18:56
Miloš Havel

XXX.XXX.32.39

Mě by svazová sklenice s víčkem vyšla na 7,37 (podle aktuálního ceníku, před sezónou bývají akční ceny). Nakoupil bych bez prostředníka a s dovozem domů tak je to lacinější. Ale do svazových med nestáčím.
Čtvrtý rok mám cenu 160.- a tak jako tom slevy nedávám, ale med navíc jo. Od dvaceti sklenic každou šestou zdarma.

16.11.2017 20:48
michalt

XXX.XXX.50.2

Dobrý večer.Pro mě byla sezona 2017výborná.Na prodej sem měl 300 kg medu, většinou medovicového.Prodávám za 140, stáčím do svazových sklenic s novým víčkem s různými potisky.

16.11.2017 20:59
tom.50

XXX.XXX.117.5

Zapomněl jsem dodat, že já nemusím koupit sklenic paletu a nebo prostě nějak hodně. Třeba jen deset a tak je to pro mě takto velmi výhodné. Potíž je jen v tom, že nesmím zaváhat. Každý rok nakoupí výkupna víc lahví a vždy jsou poměrně ryche pryč. A dá se říct, že ti chlapi, co vedou výkup, jsou vlastně proti sobě když pomáhají lidem dostat se k lacinějším lahvím. Osobně se domnívám, že právě hlavně kvůli tomu je Svaz a spolky, neboli MO. Bohužel se mi stále častěji zdá, že Svaz je tu hlavně aby se pár hlavounů v Praze mělo dobře.
Ale o tom není vlákno, jen jsem to v té souvislosti zmínil.

17.11.2017 08:32
mirlen

XXX.XXX.176.134

Včera jsem viděl v Albertu a Penny med za 160 Kč. Ten bych si nikdy nekoupil. Ze zemí EU a mimo EU, tak asi z Ukrajiny. To jak filtrujou cukr přes včely, to tady někdo už taky psal. Jinak dík za reakce a že jste se tu rozepsali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík