Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2018 13:30
Petrznik

XXX.XXX.174.1

Dobrý den.Bude vcelam vadit kari síť před cesnem?Zhruba ve vzdálenosti 30cm.Děkuji za rady.

1.1.2018 16:41
Miloš Havel

XXX.XXX.32.39

Včelám ne.

4.1.2018 18:22
začátek

XXX.XXX.4.22

Ale vám to stačit nebude, potřebujete tam mít místo 70-100cm, na léčení, vkládání podložek nebo vám tam něco spadne.Včelám stačí i 1cm, ale samozřejmě záleží i na velikosti ok.

4.1.2018 20:50
tom.50

XXX.XXX.117.5

Začátek - vy patrně vycházíte z toho, že "obsluhujete" při vámi popsaných činnostech úl zepředu. Většina úlů má ale dna přístupná zezadu.

Já bych tak blízko k plotu včely nedal. Třeba jim to nevadí, mnozí to asi tak mají (včelařské forum, tam jsem se na to ptal taky když jsem viděl něčí fotky) ale za sebe říkám, že bych to tak nedal, prostě šikana a dalo by se i říci že "týrání zvířat". Stačí se ptát, jestli by se usadil roj v dutině, ke které by byl přístup (přílet) jen skrze roští. Myslím, že ne, ale tvrdit to nemůžu.

5.1.2018 07:51
Miloš Havel

XXX.XXX.32.39

Jádro začátkova sdělení je že ani on by to tak nedal.

6.1.2018 00:24
tom.50

XXX.XXX.117.5

Pane Havle, připadáte mi nemocný. Začátek by tak včely nedal kvůli sobě, o "pohodlný" život včel mu nejde. To je ten rozdíl mezi mnou a vámi, jste jako slepec, nemá smysl se s vámi bavit o barvách. Proto nemáte čím chápat ten rozdíl v jádru sdělení. Chybí vám empatie a sociální inteligence. Ale můžete být klidný, je vás čím dál víc...

Na.írat a otravovat život jako obtížný hmyz, co všude vleze a do všeho se se.e, tak to vám jde. Ale použitelnou radu jsem tu od vás nenašel.

6.1.2018 06:52
Miloš Havel

XXX.XXX.32.39

S čím potřebujete poradit?

9.1.2018 09:43
Miloš Havel

XXX.XXX.32.39

Nemocný je člověk který napíše něco co neznáte, obtížný hmyz je ten který se vás zeptá na něco čemu nerozumíte. Tedy skoro každý. Přestože jste jediný mně známý včelař který o sobě opakovaně píše že je ten chytřejší, ten méně hloupý, ten s vyšším IQ a ten bystřejší, neznamená to že to čemu nerozumíte neexistuje nebo je špatné. A když už jsem v tom chválení ještě vás musím pochválit za používání selského rozumu. Srovnání kari sítě s roštím má něco do sebe.
Viděl jsem včelstva která jste rozprodal na oddělky. Překupník je postavil česny přímo k pletivovému plotu a ani v nejmenším jim to nevadilo. Nevypadaly jako týrané nebo šikanované.

5.2.2018 23:18
tom.50

XXX.XXX.117.5

Skoro měsíc mi trvalo než jsem našel sílu přečíst si vaše duševní zvratky v tomto vláknu.

A ano, nevím co kdo udělá se včelstvy, která legálně s vyšetřním na mor koupí a v souladu se všemi předpisy odveze a dokonce se domnívám, že je věcí kupce, co se včelstvy udělá - zda je rozdělí na oddělky a jak a kam je umístí. Dokonce i kdyby je vysířil tak vám je, pane Havel, do toho víte co!

21.2.2018 11:59
Miloš Havel

XXX.XXX.32.39

Píšu že včely létaly skrz plot a nevadilo jim to. Nepíšu že mi do toho něco je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík