Kde koupit varidol fum?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2018 18:12
pepino1020

XXX.XXX.237.46

Možná hloupý dotaz, ale kde je možné sehnat Varidol fum? Lze jej objednat normálně přes internet, nebo je jenom na předpis a přes svaz včelařů?
Nejsem členem.
Moc děkuji za reakce.

26.8.2018 12:06
tom.50

XXX.XXX.139.251

Myslím, že jste měl začít na netu a dozvěděl byste se toto -

https://www.lekarna.cz/varidol-fum-a-u-v-sol-1x5ml-50prouzku/

Pak bych já na vašem místě docupital za nějakým funkcionářem místní organizace Svazu tam, kde máte včely a nikoli arogantně, nýbrž pokorně bych poprosil o radu a pomoc. Pokud to uděláte takto, pak vám to příslušný funkcionář dá (prodá) a vysvětlí, jak postupovat příště. Asi mu budete muset něco podepsat (vlastně nevím, jakživ jsem nebyl tak pošetilý, že bych nebyl členem ČSV).
Spolky vyřizují léčiva s předstihem a právě třeba pro případ, jako je váš, obyčejně berou o něco navíc. Ale jak to funguje mě vlastně nikdy nezajímalo asi tak, jako taky nehloubám jak vzniká el.en. jen proto, že potřebuju rozsvítit.
Udivuje mě motivace lidí jako vy, nečlenů. Ať má Svaz mouchy jaké chce, každopádně zajistí servis svým členům (a kdyby bylo po mém na nečleny bych se víte vyco) a nejen při shánění léčiv.

Přidám příklad z praxe. Prastarý jednatel spolku nemohl pochopit jak to, že chci Gabonu víc, než kolik mám hlášených vč. Neměl jsem sílu to pánovi ve věku cca 85 let vysvětlovat a tak jsem si Gabon sehlnal sám spolu ještě s jedním, který dělá v jzd a zná se s nějakým veterinářem. Ovšem div jsem si nekleknul když přišel účet! Balení stálo 980 Kč, tedy jeden pásek skoro dvacku a přes spolek jsem ho platil 2,70 Kč. Pro mě dostatečná motivace přesvědčit starého pána vysvětlením, že musím přeléčit i slabá záložní vč, která nesplňují podmínku svojí síly včelstva a tudíž na ně nemůžu žádat dotaci a tudíž je sice nahlásím v Hradištku, ale jemu nikdy nebudou sedět ve výkazech počty - nebude soulad mezi počtem vč na dotaci a skutečně zimovaných.

Tak to po sobě čtu a napadá mě, že jako nečlen možná budete u všech léčiv platit plnou cenu. Členové to mají lacinější proto, že toho spolky berou najednou hodně. Je ale možné, že se na té výhodě svezou i nečlenové. Prostě bez informací od funkcionářů Svazu to asi půjde, ale blbě a obtížněji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2018 12:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Objednat jej lze přes kteréhokoli veterináře zde: http://www.beedol.cz/leceni/leky/. ČSV nemá na distribuci a prodej žádný monopol, jak tvrdí někteří zabednění doudové ze svazu. Není potřeba se šoupat pokorně po kolenou za nějakým strejdou ze zájmové organizace. Dotace na léčiva poskytuje úplně někdo jiný než ČSV a nárok na ně má každý včelař. Nárok na dotaci pro tlumení varroázy nelze podmiňovat členstvím v žádné zájmové organizaci.

26.8.2018 15:13
Miloš Havel

XXX.XXX.32.75

“Léčiva” objednávám mailem u veterináře. Je to rychlejší, většinou do druhého dne. Vyjde mě to levněji než od svazu. A je to tak i legální.

26.8.2018 22:58
tom.50

XXX.XXX.139.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Objednat jej lze přes kteréhokoli veterináře zde: http://www.beedol.cz/leceni/leky/. ČSV nemá na distribuci a prodej žádný monopol, jak tvrdí někteří zabednění doudové ze svazu. Není potřeba se šoupat pokorně po kolenou za nějakým strejdou ze zájmové organizace. Dotace na léčiva poskytuje úplně někdo jiný než ČSV a nárok na ně má každý včelař. Nárok na dotaci pro tlumení varroázy nelze podmiňovat členstvím v žádné zájmové organizaci.

Nerad si cokoli zařizuju sám když je možnost využít servis zadarmo, zuřivé lpění na tom, že se stará někdo sám, i když nemusí, mi přijde pošetilé. Mírně řečeno.

Nikde netvrdím, jestli umíte číst, že je jakákoli dotace podmíněna členstvím v ČSV, jen jsem poznamenal, že být po mém, bylo by to podmíknou! Jako u rybářů - chceš rybařit na státních vodách? OK, ale jedině když budeš členem Svazu. Tečka!

Nechápu proč bych se měl starat o něco, co mě nebaví, nezajímá a otravuje. Já včelařím a léčení je pro mě protivný voser. Nikdy mě to nebavilo a jen otravovalo vše co s tím souvisí.
Jako apendix si taky nevyndavám sám a s autem taky jezdím do servisu. To je civilizace = dělba práce.

Vy byste si s panem Havlem užili za komančů. To nic nefungovalo normálně a vše jsme si museli dělat sami a nebo shánět sami. A snili jsme o době, abych si mohl pořídit zboží či službu jakou chci a nemuset se s tím s.át sám jak bl.ec a ušetřený čas věnovat tomu, co mě baví.

27.8.2018 06:00
Miloš Havel

XXX.XXX.32.75

Pak divím že si nenecháte zadarmo odvíčkovávat důvěrnikem a vytáčet předsedou.

27.8.2018 10:56
Miloš Havel

XXX.XXX.32.75

Bohužel ne všichni svazáci mají názory stejně liberální jako tom.50 nechat včelaře z kterým jim nejde zisk do kapsy napokoji. K udávání vyzýval i jejich stranický tisk.
Proto pokud jsi člen jiného spolku než ČSV (nebo nejsi v žádném spolku), je nutné vést a po dobu jednoho roku uchovávat Výkaz o léčení včelstev pro případnou kontrolu z veteriny.
Tato povinnost (vést a uchovávat záznamy, ne udávat) platí pro všechny chovatele včel.95% z nich to ani neví, protože pro ně se vyplňují zadarmo samy.

28.8.2018 18:42
pepino1020

XXX.XXX.237.46

Miloš Havel napsal(a):
Bohužel ne všichni svazáci mají názory stejně liberální jako tom.50 nechat včelaře z kterým jim nejde zisk do kapsy napokoji. K udávání vyzýval i jejich stranický tisk.
Proto pokud jsi člen jiného spolku než ČSV (nebo nejsi v žádném spolku), je nutné vést a po dobu jednoho roku uchovávat Výkaz o léčení včelstev pro případnou kontrolu z veteriny.
Tato povinnost (vést a uchovávat záznamy, ne udávat) platí pro všechny chovatele včel.95% z nich to ani neví, protože pro ně se vyplňují zadarmo samy.

Jak vypadá taková evidence léčení? Jsou na to nějaké formuláře, nebo stačí prostě doma na papíře zapisovat.
Jak mi to vlastně prokáže kontrola jestli jsem léčil nebo neléčil?

28.8.2018 21:02
Miloš Havel

XXX.XXX.32.174

Jak má evidence vypadat není nikde předepsáno. Stačí doma na kus papíru. Ale nějaké více či méně povedené se dají na webu najít.
http://www.vcelarstvi.cz/dokumenty-cms/zaznam-o-leceni-vcelstev.pdf

Jestli jsi léčil nebo neléčil je veterině jedno. Oni pokud přijdou na kontrolu jen chtějí ten výkaz, Je dobré ho pro každý případ mít.

Svazáci mají povinnost ho veterině posílat. Někdo to za ně dělá zadarmo, tak to většinou ani neví.
Je to dohoda mezi ČSV a SVS, jako nečlen takovou povinnost nemáš.

3.9.2018 19:32
tom.50

XXX.XXX.139.251

Miloš Havel napsal(a):
Jak má evidence vypadat není nikde předepsáno. Stačí doma na kus papíru. Ale nějaké více či méně povedené se dají na webu najít.
http://www.vcelarstvi.cz/dokumenty-cms/zaznam-o-leceni-vcelstev.pdf

Jestli jsi léčil nebo neléčil je veterině jedno. Oni pokud přijdou na kontrolu jen chtějí ten výkaz, Je dobré ho pro každý případ mít.

Svazáci mají povinnost ho veterině posílat. Někdo to za ně dělá zadarmo, tak to většinou ani neví.
Je to dohoda mezi ČSV a SVS, jako nečlen takovou povinnost nemáš.

cituji: "Svazáci mají povinnost ho veterině posílat. Někdo to za ně dělá zadarmo, tak to většinou ani neví."

trolle, měl byste vyhledat odbornou psychiatrickou pomoc.

3.9.2018 20:40
Miloš Havel

XXX.XXX.32.174

Víte nebo nevíte že jak člen ČSV máte povinnost každoročně předat "své" veterinární správě vyplněný výkaz o léčení včelstev?

13.9.2018 12:48
pepino1020

XXX.XXX.237.46

Tak si tak říkám, že jsem moc rád, že jsem se do toho svazu nepřihlásil. Chodit s dědkama na pivo, pomlouvat s nimi lidi z vesnice. Prakticky ztráta času. Informací je na netu dost a těch pár povinnosti mě nezabije si sám zařídit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík