Na internetu jsou k vidění úly kde není potřeba med vytáčet, ale jde přímo ztáčet z nástavku. Nevíte zda někdo u nás s takovým způsobem včelaření má už nějaké zkušenosti? Příklad zde: https://www.youtube.com/watch?v=xUQX5kfCT9U nebo zde: https://www.youtube.com/watch?v=jVN6RYC-bcQ
Jo v jůseji tam je blaze, to je země neomezených možností, kde nejspíš dnes znamená již zítra.
Velice mi to připomíná propagandu z mého dětství, kdy sovětská kráva, mám dojem, že se jmenovala Máša (na jméně moc nezáleží), dojila kolem 240 litrů smetany denně. Lidi na to udělali hned vtip, že nám jí chtěli Sověti darovat, jenže se zasekla na Dukle (asi velkým vemenem) a tak jsme jí my v Českosalovensku krmili, ale mlíko dojila soudruhům v Sovětském Svaze.
Jsem rád, že se úl musí koupit, ještě že nám ho soudruzi z jůseje taky nechtějí darovat.
Pane Havle. I podprúměrně inteligentní člověk takový nesmysl rozpozná aniž by musel otevírat vámi dodané odkazy. Ona je to Austrálie a ne jůsej? Jak je vidět, vysoce pokrokoví lidi jsou i jinde a my se musíme ještě hodně edukovat. Normální člověk by řekl učit, ale nyní frčí edukace.
Spíš žasnu, že na to dokáže skočit někdo, kdo se vydává za včelaře. U začátečníka se to pochopit dá. Leda že byste i vy...
Všichni mí známí, když se chtějí ze včelařiny dozvědět něco inspirativního a prakticky využitelného, studují ruská a ukrajinská videa. Tam je čemu se přiučit.
Tak jsem se trochu "poptal" a stojí to asi tolik: https://www.aliexpress.com/item/One-Piece-Automatic-Plastic-Flow-Frame-products-for-beekeeper-beekeeping/32784862056.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.17ba2e0ef29FWz
Miloš Havel
napsal(a):
No hlavně že jste rozeznal na co se zakladatel vlákna ptal a uměl mu fundovaně odpovědět.
Zjišťoval jsem jak je to s tím úlem u nás. Zatím jsem se dozvěděl jen to že skutečně stál i s dopravou z Austrálie 25 tisíc. Včelař jako plodiště použil tři nástavky 159 langstroth.
no jo no
Spoléhám na vás, vy jste to jistě pochopil správně a určitě to vysvětlíte sám, já na to nemám. Sílu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

MilanoLo
napsal(a):
Nejhorší na tom je, že naši míru 39xcokoliv nikdo nezná a pokud vidím správně, tak většina světa používá Langstroth.
Je to tak, míru 39x něco opravdu nikdo ve světě nezná. Blbě se v ní oproti třeba Langu včelaří ale tomu žádný třicetdevítkář neuvěří a bude vám tvrdit opak.
Ale k onomu průtokovému úlu. Nemám ho, ani o něm neuvažuji.Mohl bych zde uvést řadu důvodů proč ne ale stačí jeden. Česky med má jinou, podstatně hustší konzistenci, než med v teplých oblastech, kde byl tento úl vymyšlen. Medovice z něj poteče, pokud poteče asi tak týden a nedovedu si představit, vlastně dovedu, tu rabovku při vytáčení... Koukněte dolů na stránky kde tenhle úl nabízí a uvidíte, že přestože je na trhu už řadu let, tak o něj není valný zájem. Asi to teda nebude žádný šlágr...
Taky mi to přijde jako žádná výhra, ale vypadá to tak lákavě, že to stejně s jedním rámkem časem zkusím. To je na párty, jako pivo s pípou. Víte kolik lidí se nadchne pro včelaření?? Je to přece tak snadné......................... haha. Zkusím se zeptat ještě na včelařském fóru, ať je o čem přemýšlet, teď když je po sezóně..
micro

XXX.XXX.131.22
Kecáte o něčem, co jste neviděli, a nebo jen z rychlíku, a jste chytří jak rádio!
Vyzkoušej a pak mluv, ale nehaň to, o čem nic nevíš, jen proto, že je to novinka, a to se neodpouští , že ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemel kraviny, kup to a pak tady referuj. Jinak víš stejný kulový jako ti co kritizujes