Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2019 20:46
Miloš Havel

XXX.XXX.32.167

Když chci chovat včely, jsem povinnen SVS nahlásit, odkud na svoje místo přivezu včely?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2019 12:37

Ne. nutná je registrace v Hradišťku a veterinární osvědčení s vyšetřením na mor z místa původu včel Tedy od včelaře, který včely prodal. Oni se většinou ozvou na udání od svazáků

2.2.2019 09:35
Miloš Havel

XXX.XXX.32.167

Pak tedy o včelaření taky vůbec nic nevíš.

tom.50
3.9.2017 12:50
Když chcete chovat včely, jste povinnen SVS nahlásit, odkud na svoje místo přivezete včely

Miloš Havel
3.9.2017 20:47
Žádná povinnost nahlásit SVS odkud jsem přivezl včely neexistuje.

tom.50
7.9.2017 23:35
Pak vám přeju hodně zdaru, patrně budete patřit do té skupiny, o které se taky zmiňuju (bezohlední debilové, kteří si myslejí, že můžou úplně všechno, levicově liberální politicky korektní sluníčkáři) a s lidmi tohoto typu se já nebavím. Možná jste přehlédl, že dělím lidi na slušné a ty ostatní a docela sáhodlouze vysvětluju podstatu svého názoru. Je totiž spousta věcí, sice legálních, které ale slušný člověk stejně nedělá. V případě hlášení přesunů včel se mýlíte vy, ale jsem líný vám to hledat, zjistěte si to kde chcete. Já v tomto případě žádný zákon nepotřebuju, vím co se sluší.

2.2.2019 16:51

Nevadí, můj boj.
Jedno ale vím, nemá žádný smysl potýkat se s malostí blbů. Někdy je to těžký já vím. Když to ale člověk zvládne, úleva je většinou na obou stranách.

2.2.2019 17:39
Miloš Havel

XXX.XXX.32.167

To byl první můj příspěvek na tomto fóru.
Tom narazil na někoho kdo ví něco, o čem on nemá ani páru. A zareagoval přesně tak jak reaguje vždycky když ví že nemá pravdu.
A od té doby se to se mnou táhne.

3.2.2019 08:18
Tini

XXX.XXX.161.55

Máš pravdu, za tohle bych jej taky nechválil
Je pravda, že přesně tyhle jeho vložky (mimo včelařskou praxi) mne taky vytáčely na VF, taky jsem k němu byl za ně kritický, ale pokud byl dotaz na něco z praxe (ne legislativa), tak rady měly hlavu i patu. V situaci, že dva včelaři mají tři názory na řešení problému, tak jeho řešení bylo logické a jednoduché. Taky těch, kteří něco napíší a poradí není zase tolik.
Měj se
T.

3.2.2019 11:04
Miloš Havel

XXX.XXX.32.167

Jeho řešení je jediné správné. Bohužel musí sdílet svět i s těmi co legislativu znají, mají jinou rámkovou míru než on a umí si koupit originál medomet a ne falzifikát.

14.3.2019 20:07
tom.50

XXX.XXX.139.247

Tini napsal(a):
Máš pravdu, za tohle bych jej taky nechválil
Je pravda, že přesně tyhle jeho vložky (mimo včelařskou praxi) mne taky vytáčely na VF, taky jsem k němu byl za ně kritický, ale pokud byl dotaz na něco z praxe (ne legislativa), tak rady měly hlavu i patu. V situaci, že dva včelaři mají tři názory na řešení problému, tak jeho řešení bylo logické a jednoduché. Taky těch, kteří něco napíší a poradí není zase tolik.
Měj se
T.

Trvám na tom, že slušný člověk nemůže mít žádný problém na SVS zavolat a dát o sobě vědět, dát vědět místním včelařům, přesněji MO ČSV, na jejichž území hodlám mít svoje vč.
Jedna věc jsou zákony (namnoze podivné) a jiná věc je "právo" tradiční, zvykové, obecně zvané morálka. A pro mě důležitější prostá lidská vstřícnost a slušnost - vždy se mi to vyplatilo, kor když jsem někam přišel jako neznámý, nový.

Vlastně mě nějak nezajímají pořád měněné zákony - jako si sám neoperuju apendix, stejně tak když stěhuju včely zeptám se na MO Svazu a oni mi ochotně poradí, co a jak mám v tom konkrétním případě s otravnou legislativou udělat a tudíž tyhle nepříjemné věci vůbec nemusím vědět a nosit v hlavě. Kupříkadu taky proto jsem ve Svazu, abych se nemusel zabývat pro chov včel nepodstatnými věcmi, funkcionáři mě vždy upozorní na změny a poradí jak mám které povinnosti učinit zadost. Včelařím, baví mě to a umím to, jiní se pitvají v papírech a zákonech, baví je to a umí to.

Jinak vám Tini opět děkuju. Dlouho jsem toto vlákno neotevíral kvůli tomu, kdo byl poslední přispěvatel a nevěděl jsem, že jste tu něco psal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík