Uživatel s deaktivovaným účtem

Ne. nutná je registrace v Hradišťku a veterinární osvědčení s vyšetřením na mor z místa původu včel Tedy od včelaře, který včely prodal. Oni se většinou ozvou na udání od svazáků
Pak tedy o včelaření taky vůbec nic nevíš.
tom.50
3.9.2017 12:50
Když chcete chovat včely, jste povinnen SVS nahlásit, odkud na svoje místo přivezete včely
Miloš Havel
3.9.2017 20:47
Žádná povinnost nahlásit SVS odkud jsem přivezl včely neexistuje.
tom.50
7.9.2017 23:35
Pak vám přeju hodně zdaru, patrně budete patřit do té skupiny, o které se taky zmiňuju (bezohlední debilové, kteří si myslejí, že můžou úplně všechno, levicově liberální politicky korektní sluníčkáři) a s lidmi tohoto typu se já nebavím. Možná jste přehlédl, že dělím lidi na slušné a ty ostatní a docela sáhodlouze vysvětluju podstatu svého názoru. Je totiž spousta věcí, sice legálních, které ale slušný člověk stejně nedělá. V případě hlášení přesunů včel se mýlíte vy, ale jsem líný vám to hledat, zjistěte si to kde chcete. Já v tomto případě žádný zákon nepotřebuju, vím co se sluší.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevadí, můj boj.
Jedno ale vím, nemá žádný smysl potýkat se s malostí blbů. Někdy je to těžký já vím. Když to ale člověk zvládne, úleva je většinou na obou stranách.
Máš pravdu, za tohle bych jej taky nechválil
Je pravda, že přesně tyhle jeho vložky (mimo včelařskou praxi) mne taky vytáčely na VF, taky jsem k němu byl za ně kritický, ale pokud byl dotaz na něco z praxe (ne legislativa), tak rady měly hlavu i patu. V situaci, že dva včelaři mají tři názory na řešení problému, tak jeho řešení bylo logické a jednoduché. Taky těch, kteří něco napíší a poradí není zase tolik.
Měj se
T.
Tini
napsal(a):
Máš pravdu, za tohle bych jej taky nechválil
Je pravda, že přesně tyhle jeho vložky (mimo včelařskou praxi) mne taky vytáčely na VF, taky jsem k němu byl za ně kritický, ale pokud byl dotaz na něco z praxe (ne legislativa), tak rady měly hlavu i patu. V situaci, že dva včelaři mají tři názory na řešení problému, tak jeho řešení bylo logické a jednoduché. Taky těch, kteří něco napíší a poradí není zase tolik.
Měj se
T.
Trvám na tom, že slušný člověk nemůže mít žádný problém na SVS zavolat a dát o sobě vědět, dát vědět místním včelařům, přesněji MO ČSV, na jejichž území hodlám mít svoje vč.
Jedna věc jsou zákony (namnoze podivné) a jiná věc je "právo" tradiční, zvykové, obecně zvané morálka. A pro mě důležitější prostá lidská vstřícnost a slušnost - vždy se mi to vyplatilo, kor když jsem někam přišel jako neznámý, nový.
Vlastně mě nějak nezajímají pořád měněné zákony - jako si sám neoperuju apendix, stejně tak když stěhuju včely zeptám se na MO Svazu a oni mi ochotně poradí, co a jak mám v tom konkrétním případě s otravnou legislativou udělat a tudíž tyhle nepříjemné věci vůbec nemusím vědět a nosit v hlavě. Kupříkadu taky proto jsem ve Svazu, abych se nemusel zabývat pro chov včel nepodstatnými věcmi, funkcionáři mě vždy upozorní na změny a poradí jak mám které povinnosti učinit zadost. Včelařím, baví mě to a umím to, jiní se pitvají v papírech a zákonech, baví je to a umí to.
Jinak vám Tini opět děkuju. Dlouho jsem toto vlákno neotevíral kvůli tomu, kdo byl poslední přispěvatel a nevěděl jsem, že jste tu něco psal.