Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BaS

7.6.2019 11:58
BaS

XXX.XXX.161.13

Dobrý den, koncem května jsem vytvořil oddělky. Žádám vás o radu , jak často krmit a množství krmení. Předem děkuji.

7.6.2019 13:08
tom.50

XXX.XXX.139.248

Letos je skoro všude snůška. Oddělky krmte až podle toho, zda to potřebují. Když je snůška oddělky taky postaví hodně mezistěn nebo volné stavby, je dobré toho využít.

Poznáte zda je třeba krmit? Tahle moje zdánlivě hloupá otázka je reakcí na otázku vaši, která mě docela udivila. Pokud si nejste jistý, pokusím se vám popsat co byste měl nyní v oddělku vidět. Možná ještě i jiní přispějí.

Ať se daří

BaS

7.6.2019 13:27
BaS

XXX.XXX.161.13

Dík za odpověď. Zatím krmim 1l.roztoku 3:2 po 2-3 dnech. Nové matky mají základeno. Mám strach ,aby včely nehladověly nebo je nepřekrmil . Dík za reakce.

7.6.2019 21:35
miloš123

XXX.XXX.126.101

Poměr 3:2 je moc hustý stačí 1:1 a jestli matky už kladou tak myslím není potřeba krmit. Povím Vám příběh z minulého týdne. Vytáčel jsem med ,omylem jsem smetl matku někam na zem po nějaké chvíli ji vidím běhat po nástavku do kterého jsem si dával plástve s medem, jenže nebyla označená tak jsem nevěděl z jakého včelstva byla. Bylo me ji líto ji jen tak někam přidat tak jsem udělal smetenec, dal jim jeden rámek se zasobama a zbytek souše celkem 6 rámků dneska jsou už zralý na rozšíření na celý nástavek všechny souše zakladený a okolo plodu nanošena čerstvá sladina. Přeju hodně úspěchů.

8.6.2019 07:39
tom.50

XXX.XXX.139.248

I krmení na zimu je třeba dělat jen 1:1. Včelám nijak nepomáhá hustý roztok, to je jen hloupá představa lidí, že jako aby se jim usnadnilo odpařování. Protože se někdy stává, že hustý roztok vč nebere, ale řídký 1:1 ano z toho jsem vyvodil, že naopak snazží zpracování skýtá roztok řídký. Nemůžu dokázaz ale domnívám se, že při krmení hustým roztokem musejí včely přinášet vodu, roztok si ředit a po zpracování = invertování zahustit a uložit.

Abych odlehčil. Představme si to tak, jako když malíř maluje byt. Pak to dlouho schne a tak by magor po malířovi chtěl, aby barvu udělal hustou jako povidla s tím, že aby to pak líp schlo - přece když do té barvy dá malíř málo vody tak dá rozum, že pak rychleji a snáz vyschne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík