Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JarekZ

29.6.2019 07:41
JarekZ

XXX.XXX.171.196

Podle wiki jsou prý evropské včely k napadání sršněmi mnohem choulostivější než včely asijské, zajímalo by mě co to znamená. Hospodářské škody prý zaznamenává francouzské včelařství.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2019 08:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

JarekZ napsal(a):
Podle wiki jsou prý evropské včely k napadání sršněmi mnohem choulostivější než včely asijské, zajímalo by mě co to znamená. Hospodářské škody prý zaznamenává francouzské včelařství.

je to jednoduché. asijská sršeň žere včely. v podstatě je to loupež, prostě vleze dovnitř a tam si vezme co chce, včetně plodu. a přivede kamarádky.

asijská včela medonosná se vyvinula v oblasti, kde sršeň asijská žije a tím pádem si musela vyvinout i způsob, jak se tomuhle bránit. sršeň asijská je mnohem větší než včela a je včeložravá, včela ji nemůže zabít žihadlem. ale asijské včely medonosné ji zabít dokáží tím, že jí celou obalí a začnou topit a uvnitř toho včelího chomáče se teplota zvedne na hodnotu, kterou asijská sršeň nepřežije. včely jo, vydrží o kousek vyšší teplotu než sršně. takže zabijí tu první útočící sršeň, ta se nevrátí s potravou a nepřivede kamarádky a je to.

jenže evropské včely tenhle fígl se zahříváním sršně neznají, takže mají smolíka.

1.7.2019 13:50
tom.50

XXX.XXX.139.248

NO, to s tím upečením sršně mi přijde jako volovina. To někdo napsal a ostatní jen opisují. Spíš to bude fungovat tak, že množství včel sršeň znehybní (asi jako síť třeba) a pak jí cílenými žihadly na kritická místa včely odpraví.

No a otázka zněla, zda se bojíme. A víte, že já ani ne? Vyčetl jsem a autor článku, podle kterého píšete příspěvek, to zatajil (a nebo neví). Chov včel (mellifera) v Japonsku je obtížný právě pro ataky těchto sršní (a ne že včely každou jednu agresorku uvaří či upečou) vymysleli Japonci už dávno nějaké zařízení před česnem, vypadá to jako krabice od bot a to je obrana proti sršňům a psali tam (OVP někdy v minulosti, myslím tak v 70´letech 20 stol), že bez tohoto zařízení před česnem se včely medonosné v Japonsku chovat nedají. Protože se nás to tady netýkalo, přečetl jsem a odložil do nejzazšího zákoutí paměti a jak to vypadá uvnitř a jak to funguje si nepamatuju. Vím ale, kde to hledat a vím hlavně, že to je dávno vyřešené. Proto jsem v klidu.

Jsou prázdniny, okurková sezona a v tomto čase psali prestituti vždy kraviny aby nalákali důvěřivé čtenáře. Začalo to stromem, na kterém rostly kachny a proto se tomu dodnes říká novinářská kachna. Nevěřte všemu, co napíšou v novinách. To skutečné nebezpečí bývá na první pohled skoro nerozeznatelné. Lidi si zatím vždy poradili a poradí si i s asijským sršněm. Myslím, že nám tu hrozí úplně jiná invaze (už začala) a toho se bojme! Pak budou nějaké včely fakt sekundární záležitostí.

15.7.2019 08:02
profesor1

XXX.XXX.199.243

"Uvaření" sršně včelama bylo zachyceno kamerou. Viděl jsem o tom pořad. Akorát si nejsem jistý zda se jednalo pouze o ty asijské potvory.

16.12.2020 22:17
Honza Kopáček

XXX.XXX.58.114

Podle mě se to vyřeší např. Jinými česny

Přidejte reakci

Přidat smajlík