Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2019 18:36
Petrznik

XXX.XXX.174.1

Dnes před poslední kontrolou včel před krmením jsem zjistil,že všechny rámky jsou prolezlé zavijecem voskovým.vcelek malinko,bez zásob,pár kousků plodu.Zajimalo by mě jestli včelstvo uhynulo po invazi zavijecem,nebo se tak rozmnožil po úhynu včel.bylo to nejsilnější včelstvo na 2plodistich a jednom medníku s mateří mřížkou nm.v. cca 320 m.nm.posledni kontrola cca před 6-8 týdny a vše ok.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2019 11:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne, že je tam zavíječ značí, že včelstvo už vám chcíplo před nějakou dobou. na obsedlé rámky včely zavíječe nepustí, zavíječ žere opuštěné dílo.

1.9.2019 11:11
Petrznik

XXX.XXX.5.94

Děkuji,jen malé upozornění,včela není kočka,ta nechcipne,ale umře.

9.10.2019 16:35
tom.50

XXX.XXX.139.248

Sice jste natolik civilizovaný, že víte, že včela nemůže chcípnout. Ale vy tu bez uzardění přiznáte, že jste byl ve včelách naposledy před posledním srpnem v půli července a nebo dokonce ještě v červnu? To si děláte tady z nás srandu? Jste alternativec, co neléčí? Krmil jste vůbec? A víte o tom, že jste porušil zákony nařizující řádnou péči o svá "zvířata", monitorovat jejich zdr. stav a včas podat schválená účinná léčiva?

4.11.2019 21:37
Petrznik

XXX.XXX.174.1

Léčiva podávám ve formě pálení varidolu.do včel nechodím každý den,nevidím důvod je vyrušovat,když procházím kolem úlu a vidím tam pohyb nevidím důvod tam lozit.a psal jsem,že to byla kontrola před krmením.a ano krmim později než okolní včelaři,ale mám zažité,že otec krmival přelom září-rijen.a není to tak dávno.

13.11.2019 11:11
tom.50

XXX.XXX.139.248

Brzy budete bez včel úplně.

Vám nejspíš není nutné něco vysvětlit. Ostatním, těm, kteří si také myslí, že se Varidol spaluje, v této souvislosti sdělím, že se jedná o odpar účinné látky a tou je Amitraz. Pokud se tedy fumigace provede tak, jak se má, tedy léčivo se na "knot" nakape nahoru, knot musí viset ve svislé poloze a zapálí se dole. Knot nesmí hořet, ale jen doutnat, pak se před shořením knotu teplem nejprve odpaří účinná látka, která v plynné podobě ničí roztoče a kouř je tam jako jakýsi vedlejší účinek, který je spíš nepříjemný a nebo je nutným zlem.

Aby proces odpaření proběhl žádoucím způsobem, nelze místo originál knotů použít nic jiného. Knoty jsou něčím z výroby napuštěny tak, aby nehořely, ale jen pomalu doutnaly (zapálení se dělá mimo úl a musí to doutnat tak pomalu, aby se knot stihnul zavěsit mezi plásty a úl se stihnul zavřít dřív, než se odpaří léčivo) a tudíž aby se Amitraz jen odpařil, ale neshořel.

Pro úplnost, Amitraz lze aplikovat i jinak než odpařením spojeným se spalováním nosiče, pak to ale není fumigace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík