Žádný právní předpis Vám neukládá být členem ČSV. Pokud si léčivo zakoupíte přes praktického veterinárního lékaře, zpravidla výjde levněji, než ho dostanete od svazu. Rozbor měli Vám udělá každá SVS je to zadarmo, akorát vzorek musíte odvést na příslušnou SVS. Já to takto dělám již roky a ušetřím za poplatky, členský poplatek, poplatky za včelstva, schůze a pod. Dotace dostávám v plné výši na svůj ůčet.
Laciněji? To jako fakt? No, já kupoval Gabon jen jednou (nějakým nedorozuměním mi ve spolku neobjednali dost) a jsem vyléčený! Jeden pásek vyšel na 19,60 (bal 50 ks 980 Kč)a musel jsem si jet do okresního města, od spolku tenkrát (asi 5 let) 3,70 až domů. Vloni jsem pásek platil 4,40 tuším. A spousta starostí. Inu, řečeno s klasikem: "někdo to rád horké"
Lahvička Varidolu 40 Kč, před pár lety ještě jen 20 Kč, nemusím mít žádného "praktického" veterináře, vše mi zařídí spolek a dodá pod nos. Vyřídí mi dotaci, všechno mi sami strhnou a vyplatí rozdíl, byl bych pošetilý to nevyužívat. Za sebe nemám co bych řešil. Pravda, když někdo něco ze spolku chce ode mě, ihned a bez řečí pomůžu zase já. Docela by mohli chodit i častěji, je co oplácet. Jsem rád příslušníkem nějaké komunity, rád někam patřím. Já jsem za možnost být členem vděčný.
Hlavně ale kromě bezplatného servisu taky včasnou informaci o každé nové buzeraci od státu či veteriny.
Nerad tady s Vámi diskutuji, diskuze na tomto vlákně za moc nestojí, nikdo nerespektuje názor jiných, spousty hádek a urážek. Diskutující jsou jedny a ty samé osoby. Nevím co na to administrátor těchto stránek. Ztrácejí jakoukoliv vážnost a proto je čtu zcela vyjmečně.
Bohužel jsem musel zareagovat na výše uvedený dotaz. Za službu svazu jste neuvedl kolik za ní zaplatíte ve formě členského příspěvku a příspěvku na včelstva. Dnešní spolek nemá peníze na to aby se mohli členové setkat na schůzi v důstojné místnosti. Některé schůze se musejí konat ve vesnických hospodách a nebo když už tak v jídelně nějaké školy, pokud to ředitel dovolí. Velká část těchto příspěvků se odvádí do ČSV Prahy. Z těchto příspěvků členové nic nemají. Když něco chtějí musejí se na to složit sami. Bohužel takový je stav. Je to smutné ale je to tak. Podívejte se do minulosti svazu. Stále platil nějaké pokuty za někoho z vedení. Na konec kauza Včelpa kolik je tam ztráta na majetku svazu atd. Raději na to nemyslet. Již končím ať si udělá obrázek každý sám.
Tak nevím, jak kde kdo -který spolek a jak hospodaří. Všude jsou lidi schopní a méně schopní. Já na 48 vč na dvou stan inkasoval 4.400 v hotovosti, peníze mi přivezli domů a přiznám se, že mě ani nějak nezajímá kolik jsem měl dostat. Byl bych ve spolku i bez peněz a dotací, tohle je jen takový milý bonus.
Navíc silně pochybuju, že bych si sám ve vlastní režii (při spoustě protivných starostí a hlídání termínů) za stejnou srážku sám zařídil to samé levněji!
Co se týče vedení Svazu, máte asi pravdu. A slůvko asi není úplně patřičné.
Víte, já víc jak půlku života prožil za komančů ve státě, kde se roztahovali a my si mysleli, jak nás dusí. Ale toto je moje zem a já jí neopustil, i když by se mi možná jinde žilo líp a naopak jsem se snažil nějak přispět k tomu, aby se moje země zbavila bolševického neřádu (namnoze si nemyslím, s odstupem, že jsme si polepšili).
Úplně stejně to mám se Svazem. Věřím, že k tomu snad ani víc nemusím. Jedna věc je vedení Svazu, třeba se ještě dočkám změny a kdo ví, zda bude k lepšímu. Pro mě ale úplně jiná věc jsou ti lidi tady. Je nás ve spolku pár a já sám mám třetinu včelstev celé MO. Vycházíme spolu velmi dobře, přijali mě, jsem tady u nich teprve tři roky. Pravdam, nejsem arogantní namachrovanec co myslí, že před ním někdo padne na zadek.
Neměnil bych. Dřív jsem byl (celý život) ve velké MO, kde bylo vždy nad 100 členů a to samé. Vždy jsem s nimi vyšel, s některými víc než nadstandardně, jiné jsem ani neznal.
Zrychtoval jsem si, velmi improvizovaně, vyváření vosku s výtěžností asi 60-65% navíc k vosku vloženému v podobě mezistěn. Mám k tomu vhodné prostory a nabídnul jsem všem u nás, naopalátku, za to všechno, co pro mě dělají (a nemuseli by), že kdo bude chtít, vyvařím mu jeho vosk s jeho asistencí, aby to viděl a pomohl.
Schůzovat nás nechá starosta zadarmo v nádherné zrekonstruované budově Obecního úřadu v klubovně hasičů, v perfektním novém zařízení, kde je teplo. Co víc si přát?
V jedné moderní písni se zpívá: "jaký si to uděláš, takový to máš". Kdo čeká, že mu páni dají vše pod nos, tak ten se načeká!
Svoboda je pro civilizované, že se můžou rozhodnout, zda si dají vyndat slepé střevo v nemocnici státní nebo soukromé, nebo si zaplatí cizinu a nebo si ho vyndat nedají a svobodně umřou. To je svoboda. Idiocie je vyndavat si slepé střevo sám a svobodou nazývat svou pošetilost. Nic víc neříkám.
Slepé střevo je dobrý příklad protože zrovna zánět slepého střeva si každý může snadno vyléčit sám. Odebrání slepého střeva je škodlivé, člověka doživotně mrzačí a v naprosté většině je úplně zbytečné a tak je dobré udělat něco pro to aby mi ho nevzali.
Pravda je že když už dojde k perforaci tak to asi doma nerozchodím.