Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Misutka79

10.5.2021 21:25
Misutka79

XXX.XXX.11.49

Dobry den. Videla jsem ze normalne tekuty med se da do caje a po zamichani v pohode, ale za chvilku se jako zdrcne a dole se udela chuchvalec. Po zamichani je zase rozpusteny. A za chvilicku se proces opakuje. Cim to je?

10.5.2021 22:34
tom.50

XXX.XXX.139.245

Nejspíš to není med, v životě jsem o ničem podobném neslyšel, nečetl. Taky aby byl v tuto dobu med tekutý (pokud to není akátový) je zvláštní a dávat akátový do čaje by byl docela luxus!
Cena medu je vysoká a tak to láká velké koncerny k podvodům, informací na toto téma se jistě na netu najde hodně.

Sdělíte, prosím, původ vašeho "medu"?

Je třeba kupovat med jen od včelaře a jen od takového, koho znáte a nebo vám ho jako spolehlivého někdo doporučí.

13.5.2021 22:32
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Já mám městský med stále tekutý. Protože ho však mačkám přes síto, tak ho nemám tak čistý jako včelaři s medometem, a tak tam mám zbytky vosku, ale i v medu ve sklenici jsou jen nahoře, když se otevře. Ty se projevují jako drobné cucky, co prošly sítem, ale ty by se v horkém čaji rozpustily. Jen jak to stydne, tak se vosk vysráží na hladině, ale nikdy ne dole jako zdrclý chuchvalec.

Takže je to tak, jak píše Tom, to nebude med, respektive to obsahuje nějaké podivné příměsi. Anebo máte nějaký speciální bylinný čaj, který reaguje se složkami medu, v běžném černém by to udělat nemělo.

Jitka

14.5.2021 19:58
Tomáš R

XXX.XXX.46.163

Napadá mě, není možné, že ten zákal nebo jak to napsat, způsobí pylová zrna v nějakém druhu medu ?

16.5.2021 21:36
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

to rozhodně ne, já stáčela plásty, které obsahovaly hodně pylu, a v čaji to vidět není Jitka

28.5.2021 23:31
Vlastimil Plaček

XXX.XXX.200.18

Ještě mě napadá, že med mohl být protláčen přes síto silou a tak v něm zbyl vosk, který toto mol dělat. Ale to by spíš zůstal na hladině.. Tak zřejmě nějaká šmakuláda:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík