Výpočet průměrného výnosu medu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2022 01:23
tom.50

XXX.XXX.139.249

Slíbil jsem vložit jak se správně počítá průměrný výnos. Tak tady to je.

Předesílám, že následující není moje tvrzení, nýbrž odborníků z 50 a 60 let 20 století a nejen našich.

Příklad.

Zazimuju 10 vč, nakrmím je, přeléčím, staral jsem se o ně, stály mě čas a peníze.

Do jara ale 5 vč padne a jedno sice neuhyne, ale vůbec se nedostane do snůškové kondice.

Nevadí, protože zbylá 4 vč mi to bohatě vynahradila, dala mi každé 35 kilo medu a tedy dohromady 140 kilo medu!! Bomba, s průměrným výnosem 35 kg na včelstvo jsem nadmíru spokojený!

Malou chybku to ale přece jen má a sice, že skutečný průměr je 14 kg/vč a to už tak oslnivé není...

4.3.2022 19:13
začátek

XXX.XXX.4.22

Vše je špatně. Na jaře mám 12 včelstev, dvě použiju na tvorbu oddělků a od desíti dalších mám 10q medu, počítám tedy na jedno včelstvo 100kg medu.

4.3.2022 21:05
krekařík

XXX.XXX.179.2

Dobrý večer.
Tak to musíte včelařit ve včalařském ráji v Peace River Country Alberta Kanada, 20 hodin slunečního svitu denně, na velkých monokulturách mají 375 liber medu od jednoho včelstva. No a při 1500 vcelsvech tak to asi potřebují vlak aby to odvezli. . To máte velmi velké výnosy máte na to nějakou fintu, nebo to je stanovištěm?
Přeji hezký zbytek večera.
S pozdravem.
Krekařík

Přidejte reakci

Přidat smajlík