Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2022 23:25
tom.50

XXX.XXX.139.240

Ukázka balonového krmítka a starého krmítka na flašku od vína do česna.
Jak soudruzi dokázali tyhle ceny nechápu, nejspíš musela být cena dotovaná.
Současná cena je někde úplně jinde. Skleněný balon stál 17 Kčs a tak nynější cena plastového (je lepší = nerozbitný) je v pořádku. Potíž za soudruhů byla, že se nic nedalo prostě jít a koupit. Češi nenakupovali, ale sháněli.

Dokonce jsem zažil, že vedení spolku (MO) nějak sehnalo kuřáky, krmítka, rukavice, mřížky a další věci. Taky drátek, tak ten se fakt sehnat nedal nikdy nijak. A tak se udělal tombola, protože funkcionáři nesehnali pro všechny a bylo obtížné někomu dát (musel to zaplatit) a jinému ne. Tak rozhodl vlastně los.

https://www.vseprovcelarstvi.cz/talirek-k-balonovemu-krmitku?gclid=Cj0KCQjwof6WBhD4ARIsAOi65ahve7Gx0u7s1SRPSdDzHRwp_vDtI2BjJOR135jPkH9HoKjkyny0mfoaAos-EALw_wcB

Včelařský pocínovaný drátek se sehnat nedal. V plánovitém hospodářství často něco zaskřípalo (vlastně pro neptržitý skřípot nebylo slyšet vlastního slova). Přidám "veselou" příhodu s drátkem.

Jedna stará paní, která dělala kdysi smuteční ozdoby, věnce na pohřby, vyslechla na zastávce busu jak jsem zaláteřil na komunisty, že včelařský drátek není. Pozvala mě abych se přišel podívat k ní domů, že má doma staré zásoby z doby, když ještě dělala ty věnce a že se to vázalo drátkem, který by se mi možná mohl hodit a ráda mi ho dá. Byl to on. Dostal jsem nápad a šel do krámu koupit drátek na vázání pietních ozdob. Ten měli. Byl to ten samý drátek, jenže nějaký plánovač, co plánoval a netušil co plánuje...

Prodavačka na mě vyvalila oči, že toho má metrák a že to nikdo nekupuje a že to chtěla odepsat, ale podnik nedovolil. A tak v našem městečku jeden rok drátek včelařům nechyběl. Pak to vyprodali a zase azačal evrgrín...

Ale ještě pointu, když si (i mě se to někdy přihodí), často stýskají po zlatých komunistěch někteří z nás. Když se další rok náš jednatel dotazoval "vejš" (rovnou v Praze, tedy NEJVEJŠ) proč není ani "smuteční" drátek, velesoudruzi mu vysvětlili, že to nikdo nekupoval a tak to přestali vyrábět. To dá přece rozum, že národní hospodářství nebude plýtvat zdoji na výrobu něčeho, co pracující nepotřebují

Dneska se tomu směju, tenkrát bych s chutí někomu nakopal rypák!

Přidejte reakci

Přidat smajlík