Objevil jsem níže uvedený pořad. Pořád, stále dokola tu narážím na nechuť mnohých číst delší příspěvky se souvislostmi. Je pozoruhodné, jak protagonista nazval tento obecný jev a je na každém zda s tím chce sám u sebe něco udělat (těžko poradit co). Ano, ten člověk "šumluje", je mu velmi špatně rozumět a k tomu "cizí" řeč, ale stojí za to si ho vyposlechnout, raději opakovaně. Já si některé jeho výroky vracel, nemohl jsem uvěřit, že jsem se sám lety dopracoval ke stejnému poznání i bez vysokých škol. Dnešní lidé mladší než cca 45-50 už nemají vzdělání jaké jsme měli my ve smylu, když použiju termín z lékařství "celostního" vzdělání. Baránek to dává jasně na příkladu s Mariánským příkopem. Já se vlastně až dneska dozvěděl (neuměl jsem si to uvědomit proč) si pamatuju informace například z OVP z doby, kdy jsem ještě nebyl na světě. Ano, vše tehdy dostupné jsem přečetl, mnohokrát, porovnával, konfrontoval názory, dohledával další souvislosti a i zdánlivě nesouvisející informace. A taky, jak jde vývoj, znám většinu slepých uliček vývoje, myly předků a nna druhé straně další a další potvrzení neměnnosti některých pravd. Tím a jen tím umím oddělit, když ne úplně tak víc než většina ostatních včelařů, pomyslné zrno od plev. Výsledkem je včelařské vzdělání bez diplomu. Pak si můžu dovolit usvědčit Boháče a další z nesmyslných bludů a vědět jistě, že idea Amerického superúlu, který když si někdo pořídí místo pohrdaného nesvětově českého, tak nebude jen in, on bude mít najednou víc medu, méně práce a dokonce bude mít víc radosti? Tak toto je ta kardinální, doslova de.ilizující dezinformace, na kterou ale dokáží naběhnout jen někteří. Jakoby jich přibývalo...
Takže doporučuji každému si důkladně a pozorně vyposlechnout názory Baráneka. A to já jsem ateista, on zjevně svou návodnou řečnickou otázkou PROČ míří k Bohu. Já sice ne, ale nesnažím se na tuto otázku odpovídat. Protože materializmus zatím neví a nebo to nevím já.
Kdo to i přes vyposlechnutí nepochopí od Baráneka, povím to bez obalu jasně. Mnozí se snažíte zjistit, co tu několik let dokola opakuju, že JAK , ale vůbec některé z vás nezajímá PROČ.
https://www.youtube.com/watch?v=qMk9GGqSUBI
Poukazujete na rozdíly mezi mladou a starší generací. Myslím si, že v předsametové dob byly na nás kladeny trochu jiné požadavky, dostupnost informací byla podstatně těžší a pokud člověk měl zájem o širší přehled v různých oborech, tak musel shánět a studovat takzvanou odbornou literaturu. Tímto studiem jsme získali rozšířený přehled ve více oborech a anlýzou těchto informací jsme se dobírali svých postojů a znalostí.
Vy zřejmě tak jako já veškeré informace z rozhovoru, tisku, tv, a života okamžitě analyzujete a vyhodnocujete. Nedovedete a neumíte přijmout informaci, jako někteří lidé, která projde z jednoho ucha do druhého aniž zanechá v mozku nějakou stopu.
Mám radost, že u malého vnuka se projevuje přemýšlení - analýza informací a při otázkách proč,nač, jak po chvíli řekne..já už vím proč to tak je. Z toho mám radost.
Dle mého je základem vlastní vyhodnocování informací a ne jen mozek nezatěžující přijímání cizích názorů a pravd.
Já jsem mám teprve 3 roky včely a než jsem si je pořídil, tak jsem cca 2 roky sbíral informace o chovu včel, jaký typ úlů, a pod. Dal jsem na Vás a vyrobil úly DADANT-BLATT o vnitřních rozměrech 450x450 x 310, 450x450x155, Zjistil jsem, že jsem udělal správné rozhodnutí, nemusím provádět žádné zebrování,převěšování rámků a pod. Jen na jaře a na podzim očistím dno a přestavím tlumič. Používám vámi uvedenou metodu chovu včel, zatím k mé spokojenosti.
No ano. Konečně jsem narazil na akademicky vzdělaného člověka s úplně stejným názorem.
Právě asi to "jedním uchem tam, druhým ven" je ta příčina povrchnosti. Já se ale obávám, že díky "výchově" ve smyslu, že nemuseli vynakládat žádné úsilí, že mají nevratně nedovyvinuté mozky, přesně jak tvrdil před pár lety doktor Stránský. Opět audio přikládám a bylo by pro všechny velice prospěšné si ho vyposlechnout, raději několikrát. Jen podotknu, že pana doktora pro jeho pražskokavárenské pravdoláskové liberální vidění světa nemusím.
Vám velmi děkuju za uznání a držím palce aby vám to šlo. Já se nedokopal k originálu D-B, snad na to letos smetu několik vč, mám to připravené, ale nějak jsem se zasek zjara. Roky příbývají a jsem rok po roce stále méně výkonný. Taky to po mě nikdo nebude dělat...
(to se pak docela vytrácí elán)
https://www.youtube.com/watch?v=1z2glZ8ApOQ