Přísahám, že pána s nickem Bohemia Gall neznám a že nejsme domluvení aby mi nahrával. Jeho věčné vyrývání a shazování mých snah předat co díky mnohaleté praxi a včelařskému samovzdělání umím mě v první chvíli naštve. Hlavně tím, že dotyčný nikdy nenapíše žádnou použitelnou radu. Jedno se mu ale musí přiznat, na rozdíl od na.íračů z VF BG něco u včel zná a umí.
Pak mi ale došlo, právě dnes, že je pro mě vítaným oponentem, díky kterému můžu jasněji vysvětlit jak se co dělat nemá a co dělat se mě zdá lepší. Jinak se to nazývá "užitečný .....", který poskytuje svého druhu službu zadarmo. Tisíceré díky.
Taky nejsem BG já sám.
Jesi to vzájemné urážení berete i trochu s humorem tak by to bylo bezva. Mě osobně by zajimalo i kdyby se BG trošku rozepsal o své metodice. Volná stavba není úplně marná i když se její produkce medu myslím nedá srovnat s metodikou k tomu určenou. Osobně mám na 42x27,5 většinu souší vystavěnou bez mezistěn a některé i bez drátkování v obyčejném holém rámku a když se jim v tom moc nezebruje staví rovně. Vystavěli mi i půlku ležáka na 24 rámků rovně jeden plást po druhém bez jakékoli berličky než se dostali do rojové nálady a nasekal jsem z nich 3. Jinak plásty s delničinou nechávám v plodišti a trubčinu převěšuju nad mateří mřížku do medníku. Jak říkám, na med to bylo nic moc, ale na množení to docela šlo, zatím jsem to tak dělal spíš z nouze.