smidla
Víte, 3x3= 9 a o tom se nediskutuje. Ale pokud jste ochoten diskutovat o ROZUMNÝCH věcech, jsem tu pro vás.
Zopakuju podstané. Tvrdím, že si roj nikdy nevybere doupě, kde by bylo víc "česen". Statisíce včelařů u nás ale každoročně dokazují, že když se dodatečně objeví další otvor - česno, včely neuletí, ale prostě, nerady a za cenu újmy to akceptují.
Pan Goro zná spousty cizích studií, třeba zná nějakou a nebo někdo jiný, že je dokázáno, že si roj vybere dutinu s více "vchody". Nikdy jsem já nic takového nečetll, neslyšel nezažil. Na roje nelíčím, ale snad s tím začnu!
Je tu někdo, komu se nastěhoval roj do prázdného úlu kde bylo kromě česna ještě otevřené očko?
Vás konkrétně poprosím o laskavé sdělení, kde byl druhý otvor v té zdi. Myslím, že se tam usadily dva roje a pak se bariéra mezi nimi zhroutila a nebo to byl jeden roj a druhý vchod se mu uvolnil až po usazení asi tak, jako včelař usadí smetenec a až pak otevře očlo.
Upřesním otázku. Kde bylo česno v té zdi, bylo dole jako u našich úlů, uprostřed a nebo nahoře pod stropem? Případně kde bylo druhé česno.