To je logické. Bez levných a dostupných energií a surovin se nedá nic levně vyprodukovat. Ani potraviny. Tohle je ve skutečnosti jen začátek, skutečné zdražení přijde až napřesrok, kdy se projeví například neuvěřitelné zdražení hnojiv a kdoví, zda budou vůbec dostupné, jelikož tuším 60-70 % produkce je v Rusku a Bělorusku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hmm.... že bych od místňáka nakoupila metrák a za rok se napakovala? Taková investice...
Ono tie vysoké ceny cukru nie sú a neboli rozhodujúcim momentom včelárenia...
Hoci
začiatkom 90-tých rokov, keď pomaly cukor stál viac ako med do výkupu, klesol počet včelstiev na Slovensku o 100 000 (mínus 1/4) a za desať rokov znovu o 100 000....
Teda zo 400 000 v rku 1991 na 200 000 v prvých rokoch 21 storočia... aký podiel mal na tom cukor sa môžeme len domnevať...
Za socializmu bolo včelárenie jeden z mála spôsobov ako podnikať popri zamestnaní a potom sa v podnikaní vytvorili iné možnosti...
Tento momentálne zdražený cukor, ktorý sa predáva o 100% drahšie ako pred mesiacom , bol vyrobený s "lacným energiami...." cukrovary teraz nakupujú energi 5x drahšie... tak by som stopercentné zvýšenie cien cukru považoval len za začiatok špirála,..
Jen připomenu, že cena medu od starověku kopírovala cenu másla.
Byla velmi dlouhá období v historii Evropanů, že bylo máslo víc než luxusní zboží, které si zdaleka ne každý mohl dopřát a něco mi říká, že nastává doba, kdy to nebude jinak. Představa, že se cena u obou komodit bude pořád šplhat výš a výš do nebetyčných výšin je celkem hloupá. Bez másla se dá, sice méně pohodlně, ale stále velmi dobře žít. O medu to platí tuplem. Kdybych si já musel vybrat, raději bych to máslo než med. Mám silnou obavu, že to tak bude vidět většina lidí.
Ale ano, i za nejhorších krizí byli i ti, co chtěli luxus pořád. Jen jich bude mnohem méně. Té hrstce pak prodají spíš ti, jejichž produkt bude ve výběrové kvalitě. Mířím tím k panenskému medu se vším, co ten pojem obnáší. A žádný zbohatlík nebude preferovat nějaké kyseliny místo Amitrazu, rozhodovat budou senzorické parametry a ty jsou u panenského medu o několik levlů výš a rozpozná je úplně každý (nekuřák). Dnes ale už kouří málokdo.
Hlavně ale jde těžit panenský med bez chemie, tedy z plástů, které nebyly v úle v době léčení ať se jedná o jarní nátěr plodu s okamžitou fumigací, Gabon a i podzimní fumigace. Jde to udělat úplně bez toho a jak na to jsem tu podrobně popsal. Dál je to už boj každého sám za sebe.
Proč se vztekáte? Já se DOMNÍVÁM a dokládám to mnoha nepřímými důkazy, že CHEMICKÉ kyseliny způsobují vč újmu větší, než desetisíckrát menší množství JINÉ chemie. Dokud to nebude vyvráceno a prokázáno, je moje domnění minimálně stejně kvalitní jako DOMNĚNKY alternativců.
Polopatě. Není třeba trávit včely kyselinami když se dá léčit šetrně a bez reziduí po splnění jednoduché podmínky. Co vás na tom stále dráždí? Vy myslíte, že přiotrávit včely tak moc, že to menší VD nepřežijí je lepší než je nepřiotrávit ničím a já si myslím pravý opak. Stavte se třeba na hlavu ne? Mě se osvědčilo kyselinama včely netýrat, někdo třeba týrá včely rád i když by nemusel. A co já s tím? Tak prostě Amitraz nepoužívejte a kyselinujte dle libosti. Vy chcete svobodu a mě jí upíráte? Kde berete jistotu, že vaše svoboda je kvalitnější než ta moje?
A hlavně, víte, že mě už docela otravuje neustálá propagace jedovatých kyselin ve vražedných koncentracích, jaké se v přírodě nevyskytují? Když používání toho svinstva není ukotveno ani špatnými argumenty, ale bláboly a zbožnými přáními?
Me vadi ze to cpete skoro do kazdeho prispevku. Cte to tu pomerne uzky okruh lidi. Domnivam se ze VSICHNI uz jsme to cestli nejmin stokrat.
Vsimnete si, ze neresim jestli je lepsi ta nebo ona varianta. Take si vsimnete, ze jsem z tech, co to na vlastni vcelnici overuji. Uz si rozumime?
S pozravem smidla.eu