Vědomá manipulace a lhaní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2022 22:05
tom.50

XXX.XXX.139.245

Tak jsem se podíval do Gorem citované knihy v českém vydání r. 1978 Včelařství Jan Drašar a kol.

Na straně 197 v druhém odstavci skutečně kolektiv autorů popisuje koprologický test, doslova metodu, matky na NA. Jenže soudruh Goro už nějak JAKO zapomněl napsat, že nic víc se o nosamatoze matek v té stati neříká. Avšak Goro evokuje, zcela cíleně a se záměrem mě zesměšnit, jako by byla NA u matek naprosto běžná. O tom ale Drašar a kol. neříká vůbec nic.

Z uvedného si může každý sám udělat obrázek o co Gorovi a jemu podobným jde doopravdy.

Z Drašarovy práce jen vyplývá, jak udělat test zda matka má NA a ne, že matka tím oemocnět může. Já na základě Gorova rytí už věřím, že ano, ale jen když je včelař prase a neumí zajisti matce podínky, jaké matka musí mít. Takže pravdu jsem měl já. Na druhou stranu nebýt Gora, nehledal bych to a nevěděl bych to. Mě nutnost vytvoření adekvátních podmínek pro matku přijde tak samozřejmá, že by mě ve snu nenapadlo, že by někdo mohl zaviit nosematozu (vím, že moderně je to nosemoza) matky. Ano, denně se přesvěčuju, že už je možné i to, co by v civilizaci nikdo normální nečekal.

A njede tu napsat od kterých gaunerů jsou matky vadné, nohli by žalovat. Tak dopadá uctívaná demokracie, že se nemůžeme ani varovat navzájem.

Mě to nijak nepřekvapuje, motivy lidí, co sami nemají nic, co by mohli jiným dát a tak se snaží posívat a ponižovat ty, co něco umí, dobře znám. Nejsem na světě první den a tak vím, že pohnutky mnoha lidí jsou uboze nízké. Je na každém, aby věc zhodnotil sám. Ovšem lživé pomluvě se lze jen těžko ubránit.

28.10.2022 05:44
irokez

XXX.XXX.198.24

Běž už do prd.le ty uplakánku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2022 06:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jako profesní zootechnik jsem zažil hodně volů....
Často si říkám, zda má smysl reagovat na výlevy psychopatického ubožáka .. kvůli němu rozhodně ne. Kvůli sobě ale ano. Stačí se podívat kolem sebe, kolik duševních mrazáku ve společnosti se pokládá za vůdce, kteří když je jim dána moc chtějí vnucovat svoji jedinou pravdu všemi prostředky ostatním. Dehonestace, urážky a ničím nepodložené osočování je vydáváno za pravdu a správný osobní postoj...Ne není správné nad těmito lidmi jen tak mávnout rukou a nechat je bez povsimnuti exhibivat. Je fuk jestli zde nebo jinde. Ve společnosti se nám mlčení šeredně vrací....

28.10.2022 08:19
Medar

XXX.XXX.42.133

Z pohledu psychologa, je to asi zajímavý studijní materiál. Ten projev je tak absurdní, že jsem několikrát uvažoval, zda to není hrané, divadelní výstup. Ale asi ne. Ta zahleděnost do sebe a do své pravdy je tak velká, že se projevuje sníženou vnímavostí k okolí. Například se obvykle můžete pokusit rozvinout dialog, hledat společné záchytné body a od nich se odpíchnout. Tady to nejde. Tento jedinec agresivně odmítá vše, i když říkáte v jádru stejné věci jako on, jen jiným způsobem, nebo s jiným vyzněním. Okamžitě se staví do role jediného majitele jediné pravdy, arbitra a tak vše vnější (pokud se nejedná o servilní doslovné přitakávání) vnímá jako nebezpečnou konkurenci. Zvýšená fantazie a paranoia se projevuje tím, že druhým vymýšlí od reality odtržené bludy o jejich postupech, motivech a postojích a nenechá si je vymluvit. Trpí patologickou vztahovačností. Až kompulzivně je přitahován pro něj magickým termínem liberál/liberalismus. Ač zjevně nerozumí významu tohoto termínu, projikuje si do něj veškeré myslitelné zlo tohoto světa a vesmíru. A pak kohokoliv, kdo s ním nesouhlasí (a nesouhlas s vůdcem = zlo), častuje zlovolně tímto slůvkem a nerespektuje výhrady dotyčného. Sám sebe ale považuje za dobráka od kosti, který jen rozdává otcovské rady. Fascinující fenomén. Pohybuji se na různých fórech již cca 15 let a nic tak extrémního jsem nezažil, i když exotů bylo vždy všude dost.

28.10.2022 08:28
irokez

XXX.XXX.198.24

Je to ten člověk, který na Včelařském foru prohlásil něco o jediné neměnné pravdě. Už tehdy jsem to viděl na jasnou diagnozu. Na to nemusím být veterinář, stačí být zootechnikem.

29.10.2022 18:31
Včelargoro

XXX.XXX.34.69

tom 50 - Za víc než 50 let netuším co je nosema a že by to mohla mít matka jsem skutečně nikdy nikde nevyčetl.

české vydání r. 1978 Včelařství Jan Drašar a kol.

str. 195
Prvok Nosema apis tvorí spory oválneho tvaru, velké 4x7mikronú. Ty přenesou do včelstva zalétle nemocné včely nebo lúpežící včely. Nosemu múže do včelstev zanést i vymenená nemocná matka.....

29.10.2022 18:43
irokez

XXX.XXX.198.24

To vypadá, že Tom se zesměšnil sám. A manipuluje taky on.

Přidejte reakci

Přidat smajlík