Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2022 22:36
tom.50

XXX.XXX.139.245

Žijeme v době velké frekvence tohoto slova a lidi už ani nevnímají smysl toho pojmu.

Dezinformací se dopouštějí jen lidé z nízkých pohutek a vždy tím něco sledují. Jako nejzákeřnější jsou ty dezinformace, kdy se PRAVDIVĚ sdělí jen část pravdy a zbytek se záměrně neuvede či zatají. Příklad Goro a nosematoza matek. Cílem bylo ukázat mojí nevzdělanost. Bůh ví proč na tom Goro měl zájem, asi jeho nějaký mindrák. Nechápu.

Tímto také beru zpět svoje vyjádření o cenění informací od tohoto pána, už mu neumím věřit. Neuměl jsem poznat jaký je a varovat mě mělo jeho chování jako moderátora na VF. Snažím se vždy hledat v lidech to lepší a tak jsem trapně naletěl. Dal jsem se trapně nalákat vidinou zveřejnění mojí praxe v Dymáku. Dobře mi tak!!!!

Chtěl jsem jen, tak jak umím, pomoci začátečníkům a taky některým, často už zoufalým včelařům.
Někdo jim třeba bude umět (a chtít) poradit líp.

27.10.2022 22:52
irokez

XXX.XXX.198.24

Výplod duševního mrzáka. Takto dopadne člověk, když ho ničí 5G a špionážní družice.

28.10.2022 01:33
Medar

XXX.XXX.42.133

Nejdřív napíše toto:

"Studium starých (a velmi starých včelařských) pramenů by mělo být v centru zájmu dnešních včelařů."

A pak se rozčiluje, když goro dá do placu neutrální informaci ze starého pramene a má tu drzost jej osočit z jakýchsi "temných" pohnutek. Uráží a dehonestuje všechny s jiným názorem a pak ukřivděně lítostivě skučí nad neutrálně podanou informací z jedné staré knihy. Normální člověk by byl rád za doplnění a rozvinul debatu, vůdčí osobnost IF je vzteky bez sebe. Tak tohle se fakt dá zažít jen tady, na IF.

28.10.2022 10:16
irokez

XXX.XXX.250.254

Tom by chtěl zanechat nesmazatelnou stopu v českém včelařství. Měl by si při psaní svých příspěvků uvědomit, že zanechává nesmazatelnou stopu v prostoru celosvětové internetové síti. Svou ostudnou vizitku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2022 08:02

To jako zakládáte téma čistě pro to, abyste v něm označil někoho, kdo má jiný názor, i kdyby to nakrásně byla dezinformace (ale co to bylo za informaci, je vedlejší)? Jakože téma je o tom, že jste na někoho změnil názor? Ne o tom, co je podle vás dezinformace, a její vyvrácení na základě důkazů?

Nene.

1.11.2022 09:36
Včelargoro

XXX.XXX.34.69

Buggyra neviem či sa dočkáš odpovede, ale ja ti môžem napísať, že to čo viedlo kolegu k založeniu tohoto vlákna nebola dezinformácia...

tom 50 napísal:
" Za víc než 50 let netuším co je nosema a že by to mohla mít matka jsem skutečně nikdy nikde nevyčetl."

Keďže sa rád odvoláva na staré a kvalitné včelárske knihy odporučil som mu ním spomínaného Drašara, kde sa o tom mohol dočítať...
české vydání r. 1978 Včelařství Jan Drašar a kol...

Prečítal a potom nadobudol dojem, že klamem, že som na fórum dal dezinformáciu,lebo v tom Včelařství sa dočítal na strane 197 len o skúške matky na chorobu nozema a ja som poskytol "dezinformáciu " že matky na nozemu môžu aj ochorieť....

Pritom to nebola dezinformácua pretože na str. 195 v uvedenej knihy sa píše jasne :

"Prvok Nosema apis tvorí spory oválneho tvaru, velké 4x7mikronú. Ty přenesou do včelstva zalétle nemocné včely nebo lúpežící včely. Nosemu múže do včelstev zanést i vymenená nemocná matka.....

1.11.2022 11:29

Odpovědí mi je již úvodní příspěvek, takže jsem na žádnou nečekala

Vaši informaci, která uvádí na pravou míru Tomovu domněnku, jsem si přečetla ve vedlejším vlákně. Ale pan Tom ostatně ani pro nezasvěceného čtenáře nijak nedefinoval, o jakou konkrétní nepravdu by mělo jít. Vyjadřoval se v první polovině příspěvku zcela obecně.

A v druhé polovině již argumentoval ad personam...

1.11.2022 12:03
tom.50

XXX.XXX.139.245

Dezinformaci vidím já v tom, že to, že se provádí a popis JAK se provádí test na NA u matky neznamená, že je to běžné a přesně to se snažil (nebo nevědomky) Goro tvrdit.

Musela byste znát kontext. Já tu roky tvrdím, že kdo není prase a dodržuje základní hyienu práce a chhovu včel, netýrá NIKDY NIJAK NIČÍM včely, třeba chladem, volnou stavbou, předčasným rozšířením "léčeím" kyselinami tak, že při tom roztoče zabije a včely napůl přizabije taky a ony jsou pak oslabené a snadno podléhají patogeům... A můžou podlehnout i měsíce po tak drastické "léčbě".

A tak dále. Nikdo normální nečeká, že by někdo nevychoval matky v adekvátních podmínkách - podchlazení NA spustit může a k tomu při chovu matek NESMÍ NIKDY DOJÍT.

Ale nejste včelař. Tak malinko vědění. NA nesnáší vyšší teplotu než mám za to že +24 (nechce se mi hledat přesný údaj, nejsem u soudu ani tohle není přednáška na VŠ) a jakmile se jakákoliv včela dostane do prostředí s vyšší teplotou, ihned to zničí spory NA v jejím zažívacím traktu. Ovšem jde o míru poškození, které NA v zažívadlech stihla napáchat a patrně proto někdy včelstvo po výměně matky nemá jiskru jak se tu vžilo říkat. Pokud by to bylo Gorem podáno takto, byla y to velmi cenná a pro mě nová iformace. Ale já se ohradil proti jeho tvrzení, že NA u matek je běžná záležitost a že to Drašar a kol. tvrdí. Netvrdí!

Na druhou stranu ano, je možné, že mnoho ových matek trpí NA, protože nyní je evropský chov včel vadný - má úhyny. Goro třeba tak ytvrdí, že nemá úhyny, jen neumí (nechce) říct jak je to možné a nikdy sem nedal anio PM ani kokrétí úl či úly a když, tak vágně, nejasně, ako by na tom nezáleželo.

Když mi klouže auto na sněhu, netvrdím, že je třeba sundat pneumatiky. Jen říkám, že čtyřkolka klouže méně i na špatných gumách a že obyčejé auto spíš projede sněhem a náledí na gumách zimních než na nevhodných peumatikách i když jsou americké výroby třeba.

Jste NEvčelař. Existuje starodávné rčení, že úl Medu nepotí a tedy, že nezáleží na tom, jaký je úl, ale jen na genetice včely a starostlivosti včelaře. No a já tvrdím, že právě na úle a metodice, kterou některé úlové systémy neumožňují, spočívá úspěch včelaření ve smyslu ŽÁDÉ ÚHYNY NA NIC.

Zkrátka úl medu nepotí je stejně moudré tvrzení, jako že těžké náklady jde převážet klidně Jeepem Wilisem stejně doře, jako moderním kamionem.

1.11.2022 12:24
irokez

XXX.XXX.198.24

A co tak nechat jiného, ať si ty pneumatiky klidně přezuje. Bez keců a odsuzování. Máte ještě varianty, kdy máte disky na celý rok či letní a zimní, dokonce stále existují pneumatiky celoroční. A představte si, že řidiči dokáží třeba sněhu přijet bezpečně do cíle při různých variantách a kombinacích pneumatik. Vy řeknete, že vám se nejlíp jezdí s řetězy a proto každý, kdo jezdí bez řetězů a namítne vám, že řetězy nejsou nutné, je podle vás b.b.

1.11.2022 12:39

Milý Tome, já ale nemusím znát kontext.

Máme tady samostatné téma, které nepojednává o včelaření (tudíž nepotřebuji dovzdělat) a kupodivu ani o dezinformaci, ale o vašem osobním názoru na jedince. Mimo jiné váš názor na to, co je a co není dezinformace, se neshoduje s názorem autorit, které se tímto tématem odborně zabývají. Hle https://cs.wikipedia.org/wiki/Dezinformace mají to tam ozdrojované.

Jen říkám, že čtyřkolka klouže méně i na špatných gumách ...
Asi vám půjčím svou vysokou čtyřkolku s pevnýma nápravama, abyste mi předvedl, jak na fungl zimních značkových pneu klouže méně než moje placatý auto na starých z druhé ruky kupovaných galuskách z roku "skoč na mě zboku". Páč já náhodou vím, kde jsem při stejné rychlosti s letící cihlou chytla hodiny, protože jsem se zapomněla a jela stejným stylem jako s liftbackem... Toto vaše tvrzení tedy NENÍ obecně platné.

Zbytek je pro mě nezajímavá omáčka, protože o tom toto téma nepojednává.

Srdečně doporučuji, abyste si po sobě ty statě četl, aby nedocházelo ke kapitálkami zvýrazněným překlepům. Políčko pro vkládání textu mi nestandardní výrazy označuje červenou vlnovkou, takto označená slova je šikovné si po sobě zkontrolovat... To je má vlídná rada pro vás.

1.11.2022 16:22
tom.50

XXX.XXX.139.245

Nepotřebuju rady tohoto typu. Ten program já nemám instalovaný, ani nevím jak to udělat a je mi to nějak fuk. Klávesnice vynechává některá písmena a pak taky umím jistě spousty pravopisných chyb, zatím to po mě každý přeluštil.

Zopakuju posté. Nejsem Bůh, nejsem neomylný a mám jistě spousty chyb. Umím ale mít zdravé vitální včely a to se nedaří zdaleka všem. Třeba tady to tvrdí jen pan Goro a jemu já nemá nejmenší důvod nevěřit. Jemu ne. Kdo chceš ber, kdo nechceš neohrnuj rypák a nepokoušej se starého psa učit nové kousky, tím spíš, když nejsou lepší než ty staré.

Mimochodem co jste psala o autech a gumách jsem tak moc nepochopil, až jsem si to musel přečíst znovu, zda to bylo vůbec česky a zda pořád o autech a gumách.
Nicméně i když nepíšete nic pro mě lichotivého, vás číst umím se zájmem. Díky za oživení diskuze někým, kdo není jen stupidně programově zlý.

No a pro vás nezajímavá omáčka je právě to, oč tu běží - včelařství. Vy mu vůbec nerozumíte, ale víte jistě, že já jsem špatný padouch. Potlesk!
Jen tak naokraj, co byste vy poradila stran úspěšného včelaření těm, kdo si rady sami nevědí? Nic, viďte, já vím. Od vás se dozvěděli, velice vzdělaně působící sérií sdělení, že jste liberál a nemáte ráda základní konzervativní hodnoty, na kterých naše civilizace dosud stojí. K věci nemáte vůbec nic...
Tahle civilizace měla několikrát namále a vždy to ustála a vždy jen díky hrstce lidí, kteří zůstali normální. Pevně věřím, že normalita opět zvítězí jako zatím vždycky.

1.11.2022 16:58

Bože chraň nás před Krškovo normalitou

2.11.2022 05:17
irokez

XXX.XXX.198.24

Tome díky, přežijeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík