Potřebovala bych poradit jak správně pečovat o mucholapku.
Koupila jsem jí snad někdy v létě asi v hornbachu. Byla to malá kytička v malém květináčku. Měla jsem jí v tom celkem dlouho. Její listy normálně reagovali a v létě byli dokonce lehce začervenalé. Bydlíme v tmavém bytě kam svítí sluníčko (když už svítí) jen asi 3 hoďky do kuchyně. Jinudy se sem sluneční paprsky nedostanou. Kytka je tedy v kuchyni na okně. Dala jsem jí nedávno do většího květináče. Půdu má vlhkou, ale kytka je jakoby suchá. Je sice zelená ale je na ní vidět, že je taková zvadlá. Její listy na dotyk nereagují. Vůbec se nezaklapnou. Listy jsou zelené, po červené barvě ani vidu.
Nevím jak a co pro ni mám udělat, aby z ní byla hezká funkční mucholapka?
Prosím všechny rýpali a převelice chytré lidi ať sem ani nepíšou. Rady typu...tak si to nekupuj když to neumíš pěstovat nebo když o tom nic nevíš apod. si strčte do pr...
Ale všechny normální, milé a hodné lidi prosím o radu, protože já jsem mimo
evan

XXX.XXX.41.84
Víš, ani se nedivím, že pokud nechceš, aby ti lidé napsali, že je dobrý si zjistit způsob pěstování a další informace o tom, co pěstuješ, tak si sama můžeš za to, že ti překvapivě nikdo nenapíše - protože co jinýho by ti asi tak měl napsat...
No ale já to přece zkusím: není nedostupnou informací, že je to rostlina severní polokoule teplejšího mírného pásu, i že z toho plyne, že k podzimu zatahuje, postupně odumírá nadzemní část. Krásu a funkci tedy od ní nelze nějakou dobu očekávat, plus potřebuje teda tou dobou klid (ROZHODNĚ NE přesazování - i ostatní kytky se standardně přesazují během růstu nebo na jeho začátku, ne konci ) a hlavně snížení teploty i zálivky aby to během toho období útlumu nechytlo v teple plíseň, hnilobu a nechcíplo.
Takže to udělej teď a na jaře buď začne růst, nebo zjistíš že mezitím v důsledku přesazení a následnýho pobytu v teple chcípla, ok?
Pokud chceš mít v tmavém bytě furt červený pasti (což je něco, co by i ve světlém skleníku byla výzva), musíš zainvestovat do kvalitního specializovaného umělého osvětlení a uměle jim ty roční období trochu posunovat, nebo samozřejmě slunnějšího bytu