Dezinfekce půdy dusíkatým vápnem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2016 19:39
Radek5011

XXX.XXX.144.38

Dobrý večer, potřebuji vydezinfikovat půdu před výsadbou brambor dusíkatým vápnem ale nevím kolik Kg ho budu potřebovat když má pozemek rozlohu 3710 m2 a dávka bude 80g/m2 furt mi to nějak nevychází
děkuji za odpovědi.

plom

2.3.2016 18:38
plom

XXX.XXX.14.122

Bohužel tak to jste na tom hodně špatně. Učivo 2. stupně základní školy.
3710 x 80 = 296800 g = 296,8 kg.

3.3.2016 13:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pozor, brambory po aplikaci dusíkatého vápna trpí strupovitostí.
Otázka je, co je pro vás důležitější - desinfekce pozemku nebo hladké brambory?
Pokud vaše půda nemá extrémní deficit vápníku, tak budou brambory opravdu
strupovité.

Mimochodem - k opravdu účinné desinfekci je potřeba celou plochu pokrýt
nejlépe neprodyšnou textilií, plachtou ap, a to na dobu tří týdnů.

3.3.2016 18:13
Radek5011

XXX.XXX.144.38

Aby jste se z toho nepo...

3.3.2016 18:20
Radek5011

XXX.XXX.144.38

Proti vám nic HONZAPM vám děkuji za radu.

plom

3.3.2016 18:40
plom

XXX.XXX.14.122

Radek5011 napsal(a):
Aby jste se z toho nepo...

Pokud to bylo na mne, tak já se z toho určitě nepo.... Ale kdybych Vám nenapsal odpověď i s tím malým dovětkem, sám by jste na to nepřišel.
Samozřejmě nic proti Vám, tohle bude všeobecně o dnešních lidech. Musím napsat, že v dnešní hektické a uspěchané době, kdy má téměř každý člověk půl dne v ruce tu chytrou bedýnku (mob. telefon) a neustále musí být na síti si ani neuvědomuje, že má v hlavě nasr-no. Lidi začněte už používat starý dobrý selský rozum. A kdyby si někdo myslel, že jsem zapšklý důchodce, tak bohužel nejsem. Jsem středního věku a používám všechny dostupné technologie, ale jak se vždy říkalo - všeho s mírou. Ale abych tady zbytečně nevířil vášně, tak končím a omlouvám se za tento možná nemístný příspěvek.

xx

11.4.2016 13:24
xx

XXX.XXX.18.16

Tyjo, docela síla ten radek. Nejenže je na tom tak, že si nedokáže sám vynásobit dvě čísla, ale když to uděláš za něj a ten výsledek mu napíšeš, tak místo aby se nad sebou zamyslel a tobě poděkoval, tak ti za to ještě takhle hulvátsky vynadá?!

17.4.2016 14:23
doktorcz

XXX.XXX.11.128

xx napsal(a):
Tyjo, docela síla ten radek. Nejenže je na tom tak, že si nedokáže sám vynásobit dvě čísla, ale když to uděláš za něj a ten výsledek mu napíšeš, tak místo aby se nad sebou zamyslel a tobě poděkoval, tak ti za to ještě takhle hulvátsky vynadá?!

JJ sebral/a jste mi to jak se říká od huby smajlík To jsou bohužel dnes normální věci.

17.4.2016 14:26
doktorcz

XXX.XXX.11.128

plom napsal(a):
Pokud to bylo na mne, tak já se z toho určitě nepo.... Ale kdybych Vám nenapsal odpověď i s tím malým dovětkem, sám by jste na to nepřišel.
Samozřejmě nic proti Vám, tohle bude všeobecně o dnešních lidech. Musím napsat, že v dnešní hektické a uspěchané době, kdy má téměř každý člověk půl dne v ruce tu chytrou bedýnku (mob. telefon) a neustále musí být na síti si ani neuvědomuje, že má v hlavě nasr-no. Lidi začněte už používat starý dobrý selský rozum. A kdyby si někdo myslel, že jsem zapšklý důchodce, tak bohužel nejsem. Jsem středního věku a používám všechny dostupné technologie, ale jak se vždy říkalo - všeho s mírou. Ale abych tady zbytečně nevířil vášně, tak končím a omlouvám se za tento možná nemístný příspěvek.

Myslím, že vůbec nebyl nemístný a už vůbec nevím proč se omlouváte ! Máte 100% pravdu.

18.6.2016 23:19
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

plom napsal(a):
Bohužel tak to jste na tom hodně špatně. Učivo 2. stupně základní školy.
3710 x 80 = 296800 g = 296,8 kg.

No, za výpočet Vám sice mohl pan Radek poděkovat, ale tu první větu jste si snad mohl odpustit. Násobit umíte, ale emoční inteligence Vám zřejmě do vínku není dána. Zamyslete se nad sebou, jestli je nutné odpovídat někomu uštěpačně. To totiž něco napovídá o Vás.
Jestli chci pomoct, napíšu radu, když nechci, nenapíšu, ale jestliže zvolíte zbytečný jízlivý dovětek, je to už pak opravdu o Vašich emocích...

Přidejte reakci

Přidat smajlík