Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neumětel

18.9.2016 12:01
Neumětel

XXX.XXX.158.131

Prosím o radu, mám mladou jabloň Jonagold, loni a letos měla první jablka, loni a letos jsem jí postříkala proti škůdcům, v květu a po odkvětu proti strupovitosti. Výsledek jsou jablka strupatá a uvnitř plesnivá. Absolutně tomu nerozumím, můžete mi poradit, mám přestat stříkat a jen strom prosvětlovat řezem a nechat jí, ať si strom poradí s chorobami sám? Moc jsem se těšila, jak nový stromek bude mít krásná chutná jablka. Děkuji za odpověď.

24.9.2016 08:44
kefinka

XXX.XXX.183.241

Jednou ročně ji stříkej proti škůtcům

7.10.2016 13:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nebutu !

13.10.2016 10:37
lilo

XXX.XXX.201.210

Zalezi na tom jakej je rok... jak je vase konkretni jablon a odruda odolna proti skudcum, houbam atd., jake ma okoli, co vedle ni roste za dalsi hostitele atd... a pak se chovat tak aby vsechno listi bylo sklizeno a zlikvidovano / spaleno... vapnete... hnojte prorezavejte podle potreby pro danou odrudu. a to je asi vse co se delat da...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2016 06:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jonagold je odrůda, která patří mezi velmi náročné na péči a osobně bych ji pro malospotřebitele nedoporučila. Nicméně, když už ji máte - nejllepší výsledky má při pěstování v ovocné stěně nebo ji musíte hodně prosvětlit. Je velice náročná na výživu, zejména na nedostatek vápna. Doporučuji jednou za cca tři roky v lednu - únoru vyvápnit dolomitickým vápencem. Přez sezonu dohnojujte postřikem na list, dobrý je např Wuxal, můžete spojit s postřikem proti chorobám. V březnu, první polovině června a na pozim po sklizni přihnojte dusíkatým i hnojivy..
Při příštím výběru jabloně uvažujte spíš o nějaké odolnější odrůdě vyýborný je třeba Šampion, Rubín, Rubinola, Blaník, Prima apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík