Filtračné kanvice pre zmäkčenie vody pre orchideu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2017 18:15
silent man

XXX.XXX.241.207

Dobrý deň,
aký typ filtračnej kanvice by ste mi odporučili na zmäkčenie vody pre orchidei? Väčšina funguje na princípe katexovej živice, je takáto voda pre rastliny nezávadná?

8.2.2017 21:57
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Pokud pěstujete běžné orchideje (ne rod Disa), tak vystačíte s běžnou vodou.
Jinak my jsme kdysi používali pro změkčení dešťovou vodu a nebo destilku.

9.2.2017 19:57
silent man

XXX.XXX.201.53

Ďakujem za odpoveď, teraz mám síce iba phalaenopsisy, ale uvažujem o orchideách rodov paphiopedilum, prípadne phragmipedium a dažďovú vodu nemám odkiaľ získať, a destilka do auta do auta asi vhodná nebude alebo áno?

10.2.2017 02:23
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak tím se vůůůbec netrapte. Pokud nemáte z vodovodu vyloženě kamenolom, tak se nic neděje.
Můrovce se dokonce pěstují v mušlích, což je vápník, u "Papučí" je také nějaká tvrdost potřebná. My máme v Plzni měkčí vodu, moje Papučka měla měkké listy, vyčetla jsem, že je to nedostatkem vápníku. Po přidání trochy mramoru do substrátu (pomalu se uvolňuje) se hodně zlepšila, listy ztvrdly a pěkně roste.

Jinak domů jsem si pořídila konduktometr kvůli hnojení. Můrovce, Papuče i Vandy v pohodě zvládají 500 uS, někdy jsem to i trochu přešvihla a žijí. V zimě nehnojím, tak se to zase vyplaví.

Pokud máte tvrdší vodu, tak prostě každý rok přesaďte do nového (nezasoleného substrátu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík