Dobrý den,
bohužel tragédie ponechání květin někomu jinému měla nejhorší následek na této moji milované květince. Kupovala jsem ji jako malinkatou a za roky se rozrostla, z obchodu byla pojmenována pouze jako Africká Fialka, žádné však Africké Fialce se nepodobá, nebo jsem ji nenašla. Má odlišné listy, stonky jsou kratší, "silnější", hladší (tlustší) a ohýbají se směrem dolů. Nevíte prosím, o jakou Fialku se jedná? Moc ráda bych si ji pořídila znovu, moc mi chybí... :( :( :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel, asi nebudete úspěšná. Afrických fialek je mnoho různých kultivarů, ale do maloobchodu se dostanou jen pod názvem africká fialka. Nikdy jsme je s názvem konkrétního kultivaru nedostali. Snad byste se mohla obrátit jedině přímo na pěstitele, ale je možné že se už tahle konrétní odrůda nemnoží.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Bohužel, asi nebudete úspěšná. Afrických fialek je mnoho různých kultivarů, ale do maloobchodu se dostanou jen pod názvem africká fialka. Nikdy jsme je s názvem konkrétního kultivaru nedostali. Snad byste se mohla obrátit jedině přímo na pěstitele, ale je možné že se už tahle konrétní odrůda nemnoží.
Dekuji za odpoved. Bohuzel v tom obchode, ikdyz je to zahradnictvi, to take nevi, budu zkouset dal. Hezky den preji.