Wiki4220

XXX.XXX.31.50
Hojte, chtěl jsem se zeptat jestli víte o nějakých dobrých, lehce na živu udržitelných rostlinách kterým by se dařilo v prostředí žab, konkrétně teda vysoká vlhkost a teplota od 21°-28° :)
Zatím mám vyhlídnuté :
Lopatkovec (Spathiphyllum )
Ledviník ( Nephrolepis )
Zelenec ( Chlorophytum comosum )
Poděnka ( Tradescantia zebrina )
Pothos/šplhavice ( Epipremnum aureum )
Pepřinec ( Peperomia isabel )
Klidně mi můžete doporučit i kde to sehnat, protože když jsem po nich chtěl pepřenec nebo třeba tu Tradescanitu tak se na mě dívali jak na idiota. Vím že to není zrovna do rubriky zahrada, ale pro mě to bude taková bytová zahrada :) Dík za tipy na další kytky a mějte se doobře :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Problém je že dneska v mnoha prodejnách nepracují kvalifikovaní zahradníci, Když někdy slyším co dokáží vypotit, nevím jestli se mám smát nebo plakat. Výběr rostlin máte dobrý, jedná se o rostliny běžně prodávané a neměl by být problém je koupit. Zkusila bych Ficus pumila, tillandsie(pozor ať nejsou suché), Nepenthes-láčkovka, Aglaomenu, Maranthu apod. Zkuste zajít do botanické zahrady Na Slupi v Praze, jednak tam prodávají za rozumné ceny přebytky a také vám většinou rádi poradí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teď jsem si vzpomněla, zkuste ještě cyperusy.
Taky jsem něco podobného před pár týdny řešila a musím říct, že Váš výběr je dle mého názoru v pořádku- já osobně jsem je ještě dávala Seychelskoou a Kyperskou trávu a jak už bylo řečeno cyperusy. Nakonec jsem je je ještě doplnila pár umělými rostlinami z https://umele-kvetiny-prodej.cz/ speciálně určenými do terária, kvůli oživení vzhledu (takovými, které by v daném prostředí nerostly, ale mě se moc líbily). Většinu jsem objednávala přes internet- dnes už se dají najít eshopy, které se tímto sortimentem zabývají. Případně lze něco sehnat v některých zverimexech.