Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

aliens

15.5.2017 21:02
aliens

XXX.XXX.215.141

Koupila jsem si již vyrostlé sazeničky stevie, které jsem následně přesadila. Na netu psali že mají rády více přihnojenou sušší půdu. A tak jem smíchala směs pro bylinky s trochou hnoje. Nevím jestli je špatné PH nebo hodně či málo ji zalívám či světlo není pro ni vhodné.. Zkrátka mi začala uvadat. Nevíte co s tím? Nechtěla bych o ni přijít. Můžete mi prosím poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2017 22:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jakého hnoje a jak byl starý? v tom jsou velké rozdíly. K základnímu přihnojení do půdy musíte použít raději starší, rozložený hnůj. Ke stévii bych na vašem místě použila spíš rohovinu, pomalu a rovnoměrně se rozkládá a je menší riziko popálení kořenů. Ale než poškození hnojem, bych nejspíš tipovala vadnutí z důvodu nastydnutí rostliny. Z vlastní zkušenosti vím že stévii vadí pokles teploty už pod 5C a touto dobou ji máme ještě ve skleníku a ven ji zatím nedáváme. Vadnutí mohlo způsobit i přelití, snese spíš lehký přísušek, než dlouhodobě mokrou půdu.Ph má ráda mírně kyselé, mám pocit že substrát na bylinky by mohl vyhovovat, lepší by byl sub. na pěstování kyselomilných rostlin - na fuchsie, begonie, azalky, v nabídkách jich určitě najdete dost. Úpal ráda nemá, ale světla chce dost-najděte místo na východní straně, tam kam jde dopolední slunce, ale ne prudké polední cca od 11,30 do 3 hod odpoledne nebo někde kde je mírný stín, to se hrozně špatně popisuje, zkrátka to musíte vzít citem.
Jinak stévii zvadlou z jiných příčin, než je sucho, nemá cenu zachraňovat, málokdy se to povede, vyhoďte ji a kupte novou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík