Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2017 20:46
KittyKvintusova

XXX.XXX.140.206

Dobrý den, mám dotaz neví někdo o nějakém způsobu ač třeba radikálnímů proti plevelu na příjezdové cestě? stříkáme to herbicidy ale není to co k čemu za chvíli to tam je zas. Mockrát děkuji za rady.

23.5.2017 17:09
gajdovka

XXX.XXX.45.9

KittyKvintusova napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz neví někdo o nějakém způsobu ač třeba radikálnímů proti plevelu na příjezdové cestě? stříkáme to herbicidy ale není to co k čemu za chvíli to tam je zas. Mockrát děkuji za rady.

Já také stříkám příjezdovku a Roundoup je zaručený.

ondra159

1.6.2017 13:29
ondra159

XXX.XXX.9.162

Prosím Vás, dejte tam cokoliv beton, dlažbu, štěrk, ale nestříkjejte tam tyhle RAKOVINOTVORNÉ látky! Ničíte si vlastní život, život Vašich dětí i vlastní životní prostředí... Cožpak je toho okolo nás málo, že si to musíte ještě sama dávkovat do svého životního prostoru? Zajímejme se prosím mnohem více o to, co jíme, pijeme a dýcháme. V čem žijeme. A co je glyfosát.

1.6.2017 14:04
gajdovka

XXX.XXX.45.9

ondra159 napsal(a):
Prosím Vás, dejte tam cokoliv beton, dlažbu, štěrk, ale nestříkjejte tam tyhle RAKOVINOTVORNÉ látky! Ničíte si vlastní život, život Vašich dětí i vlastní životní prostředí... Cožpak je toho okolo nás málo, že si to musíte ještě sama dávkovat do svého životního prostoru? Zajímejme se prosím mnohem více o to, co jíme, pijeme a dýcháme. V čem žijeme. A co je glyfosát.

Budu si to pamatovat a příště se zaměřím na jiný hubič, jak roundoup.

ondra159

1.6.2017 14:28
ondra159

XXX.XXX.9.162

Myslíte, že tím bude problém vyřešen..? Pokud chcete něco živého zlikvidovat - zabít jedem, trávíte zároveň i sebe sama. Je samozřejmě jedno, jak se to svinstvo jmenuje..

1.6.2017 14:50
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Určitě nechci trávit něco živého, jsem chovatelka, zvířat plný dvorek, s tím roundoupem jsem to netušila, takže tím myslím, že se zaměřím ne na jiné jedy, ale něco na přírodní bázi, víme?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2017 14:52

ondra159 napsal(a):
Myslíte, že tím bude problém vyřešen..? Pokud chcete něco živého zlikvidovat - zabít jedem, trávíte zároveň i sebe sama. Je samozřejmě jedno, jak se to svinstvo jmenuje..

Dezinfekci používáte? nebo nedej bože antibiotika...

ondra159

1.6.2017 15:00
ondra159

XXX.XXX.9.162

Antibiotika jsem NIKDY neměl a k čištění používáme sodu, kyselinu citronovou, přírodní mýdlo atd. Opravdu si myslíte, že to jinak nejde?

1.6.2017 15:06

ondra159 napsal(a):
Antibiotika jsem NIKDY neměl a k čištění používáme sodu, kyselinu citronovou, přírodní mýdlo atd. Opravdu si myslíte, že to jinak nejde?

A při tom čištění ta soda a kyselina citronová opravdu, ale opravdu nezabila ani JEDNU JEDINOU ŽIVOU BAKTERII?

nevěřím.

ondra159

2.6.2017 07:02
ondra159

XXX.XXX.9.162

To nevím, já je většinou nepočítám. Podle Vás je zřejmě smyslem vytvářet kolem sebe naprosto sterilní prostředí. S tím já nesouhlasím. Ale nejsem vychovatel, abych někomu pořád něco vysvětloval. Paní Gajdovku jsem informoval o škodlivosti Randapu a tak ho snad nebude používat. To bylo smyslem mých příspěvků. Sbohem.

2.6.2017 08:23
gajdovka

XXX.XXX.55.86

ondra159 napsal(a):
To nevím, já je většinou nepočítám. Podle Vás je zřejmě smyslem vytvářet kolem sebe naprosto sterilní prostředí. S tím já nesouhlasím. Ale nejsem vychovatel, abych někomu pořád něco vysvětloval. Paní Gajdovku jsem informoval o škodlivosti Randapu a tak ho snad nebude používat. To bylo smyslem mých příspěvků. Sbohem.

Ano, děkuji, upozornil jste mne, já to blíže pročetla a už nebudu používat, nejsem zastánce trávníčků podle pravítka, jen kvůli dětem sekáme trávu a likvidujeme, aby se v ní nedržela klíšťata, jinak máme biosekačky.

ondra159

2.6.2017 08:37
ondra159

XXX.XXX.9.162

gajdovka napsal(a):
Ano, děkuji, upozornil jste mne, já to blíže pročetla a už nebudu používat, nejsem zastánce trávníčků podle pravítka, jen kvůli dětem sekáme trávu a likvidujeme, aby se v ní nedržela klíšťata, jinak máme biosekačky.

Ano, rozum do hrsti. Trávu doporučuji zkompostovat - smíchat s půdou. Ideální k tomu je ta rozsekaná z nožových sekaček. Získáte dusíkovou bombu na záhony, půda se krásně vylehčí.

2.6.2017 08:53
gajdovka

XXX.XXX.55.86

ondra159 napsal(a):
Ano, rozum do hrsti. Trávu doporučuji zkompostovat - smíchat s půdou. Ideální k tomu je ta rozsekaná z nožových sekaček. Získáte dusíkovou bombu na záhony, půda se krásně vylehčí.

Slepičky ji mají nejraději.

evan

2.6.2017 19:50
evan

XXX.XXX.45.8

gajdovka napsal(a):

UPOZORNIL
Ondra ale totálně kecá, nežerte mu ty jeho bludy. Vždyť ani ten název neumí napsat, ale jinak chytrej jak rádio. Otrávit sama sebe Roundupem by obnášelo přinejmenším zhluboka se ho napít, protože metabolismus rostlin a teplokrevných zvířat se celkem liší. Teda nevím čemu se víc blíží Ondrův, za něj mluvit nemohu.

To s tou rakovinotvorností je značně nafouklá bublina přiživovaná zaprvý výrobci konkurenčních přípravků (které jsou paradoxně škodlivější pro necílové organismy - roundup je z u nás dostupných herbicidů nejšetrnější k přírodě, zejména pokud se dodrží návod, ovšem) a zadruhý takovíto lidé, kteří se vždy chytnou něčeho co zní nebezpečně.

Realita - rakovinotvorné látky jsou látky, u kterých bylo potvrzeno, že vyvolávají rakovinu, třeba akrylamid, který je v ne zcela zanedbatelném množství v každém, a to i nejpřírodnějším bochníku chleba nebo pečené bio bramboře. Nebo dusíkaté látky které vznikají v rostlinách pokud je pohnojíte -třeba tím přírodním kompostem (zejména pokud tomu někdo říká dusíková bomba!).

látky u kterých NELZE VYLOUČIT rakovinotvorné účinky jsou ty, u kterých nějaký test rakovinotvorných účinků na zvířatech vyšel NEPRŮKAZNÝ - tedy že nelze říct tak ani tak. Prototže některá testovaná zvířata měla nádory a nikdo neví jestli to bylo z testované látky, kterou jim podávali, nebo kvůli něčemu jinému, protože jich nebylo zase tolik. To se glyfosátu (účinné složce) nedávno stalo při posledním testování myslím na potkanech, od té doby se to tedy takto uvádí - no a určité skupiny lidí se toho úžasně chytly. Říkat takovýmto látkám karcinogeny je mimo. Je o to víc srandovní, že pisatel jedním dechem doporučuje na záhon DUSÍKOVÉ BOMBY (TEDY DLOUHÁ LÉTA SPOLEHLIVĚ PROKÁZANÉ KARCINOGENY!).

V dnešní době má limity dusičnanů často překročené právě domácí zelenina protože pro vlastní potřebu si to málokdo testuje, když to nejde do obchodu, navíc méně vzdělaní lidé si fakt myslí, že kompost nebo hnůj přece nemůže obsahovat nic špatného, nebo vyvolávat tentýž efekt zvýšení obsahu dusičnanů v rostlinách jako hnojivo z obchodu. Jó, realita bolí..

evan

2.6.2017 20:01
evan

XXX.XXX.45.8

ondra159 napsal(a):

Ondro, pokud chcete brát vážně všechny současné varovné texty na chemických látkách, opravdu doufám, že při solení jídla nebo jakékoli manipulaci s tou kyselinou citrónovou či sodou nezapomínáte důsledně používat latexové rukavice, ochranný oděv a obličejový štít nebo ochranné brýle, tak je to totiž u dráždivých látek odoporučeno. všechny tyto 3 látky vyvolávají podráždění očí a kůže. A uchovávat mimo dosah dětí v uzavřených nádobách s původním označením a varovnými symboly - žádná neoznačená slánka na stole, nebo pouhý nápis sůl nebo pouhé dioptrické brýle namísto ochranných..

ondra159

5.6.2017 12:45
ondra159

XXX.XXX.9.162

Nechtěl jsem původně reagovat, protože to považuji za ztrátu času. Označení výrobku počesku jsem napsal schválně, nebudu popisovat proč. Jsem rád, že v českých diskuzích se jen velmi málo používají osobní urážky. Svědčí to o velké kultivovanosti diskutujících. Jinak, ano, dusík je rakovinotvorný, proto je ho v atmosféře tak málo.. Ano, lepší je mít v půdě a zelenině dlouhá léta rezidua jedů, než rakovinotvorné dusičnany. Máte pravdu. Děkuji za ujasnění. Poslední věty nekomentuji.

evan

5.6.2017 17:31
evan

XXX.XXX.46.230

Nemyslíte, že úroveň fóra ovlivňuje předně pravdivost příspěvků, že ? moje jaké chcete věty teda klidně komentujte, pokud nějaké argumenty máte.

Jaký je rozdíl mezi dusíkem, N2 a dusičnanovým iontem -NO3 a ještě amonným iontem -NH4 se ale bere na základní škole, tak si v tom udělejte jasno napřed sám. A pak si položte otázku, co jste myslel tou dusíkovou bombou? To jste tý paní vážně doporučoval neškodný a chemicky dost neaktivní plynný dusík, který je ve vzduchu v nadbytku, nebo snad dusíkovou bomb(ičk)u na dělání šlehačky? Asi ne, žejo. Tak co plácáte o dusíku ve vzduchu, když ten s tím vůbec nesouvisí? To je jako kdyby vám někdo řekl, že vaše tělo potřebuje víc železa a vy jste to vyřešil tak, že spolknete hřebík s odvoláním na to, že je to přece taky stejný železo.

a myslela jsem, že randap jste napsal jako překlep a budete říkat, že každej může napsat překlep. Je dokonalý, jak svý omyly obhajujete. píše se to roundup a čte se to tudíž raundap. Je možný, že v nějakým jazyce se to píše nebo čte randap, ale čeština to teda není! Ledaže by někdo měl buď vadu řeči nebo neuměl číst nebo aspoň mluvil nějakým nářečím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík