Zdravím,
mám možnost využívání areálu (cca 2 ha). Chtěl bych poradit, jak nejlépe využít místo, tak aby se to vyplatilo. Napadlo mě, že bych mohl vyrobit foliovníky a v nich pěstovat zeleninu atd... Na pozemku je i několik tun hnoje, který bych mohl spotřebovat. Případně budu rád za jakékoliv doporučení nebo radu jak takovýhle areál využít. Čím méně časově náročné tím lépe (jsem z Prahy a areál je v Chomutově). Pokud však by časová náročnost stála za to, abych tam denně dojížděl / najmul zaměstnance. Doufám, že se vyhneme diskuzi o zbytečnostech jako například pěstování marihuany a pod. Za dobré rady předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud nebydlíte přímo u areálu a máte dojíždět z takové dálky, navíc pravděpodobně nejste z oboru, vykašlete se na to. Proděláte na tom. Dporučuji zatravnit a sekat na seno. I kdyby jste si najal zaměstnance, 2 ha je rozhodně neuživí a nvíc, kdo by na ně dohlížel? Je to nereálné.
napsal(a):
Pokud nebydlíte přímo u areálu a máte dojíždět z takové dálky, navíc pravděpodobně nejste z oboru, vykašlete se na to. Proděláte na tom. Dporučuji zatravnit a sekat na seno. I kdyby jste si najal zaměstnance, 2 ha je rozhodně neuživí a nvíc, kdo by na ně dohlížel? Je to nereálné.
Nojo, z oboru nejsem, ale chci získat zkušenosti (začínám se věnovat zemědělství) takže chci získat zkušenosti každým možným způsobem, ale děkuji za rady.

Pěstování zeleniny není časově nenáročná činnost, neroste to tak nějak samo.
Pokud v areálu není voda, rovnou na to zapomeňte.

Na 2ha musíte mít nějaké stroje, zavlažování, denně jakékoli rostliny musíte zalévat, nemyslete si že vám stačí nastavit nělaký počítač, tak jednoduchý to není, umělou závlahu musíte umět nastavit, jinak to shnije nebo uschne, vypadne hadice a jste v háji. Škůdce, plísně to je kapitola sama pro sebe. Na zeleninu a fóliáky zapomeňte. Jediné co byste možná mohl pěstovat relativně s minimem péče jsou bylinky, ale ani to není jednoduché, zkrátka, pokud na tom chcete vydělat, v sezoně se nemůžete od zahrady hnout.