Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2020 23:06

Dobry vecer,
na zahrade - presneji na garazi ve skrince u pojistek se nam uz asi nekdy loni zabydlely vosy.
Svetlo v garazi nepouzivame. Zatim nam to tedy nijak nevadi - pojistky menit netreba (skrin pro odecet je nad tim a ten se provadi vzdy v prosinci, takze timto smerem snad ok) ale... Pokud je tam nechame letos cele leto, jaky muze byt vyvoj?
Zustanou - pujdou jinam sami? Je treba je vyhnat? Zabit? Prip. jak na to?

Predem dekuji za nazory.

12.4.2020 23:12
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Nečekala bych že zmizí samy, na to je to až moc dobrej flek
Zkuste sehnat nekoho z místních včelařů, když nepomůže tak aspon dobře poradí

12.4.2020 23:19

Alkonost napsal(a):
Nečekala bych že zmizí samy, na to je to až moc dobrej flek
Zkuste sehnat nekoho z místních včelařů, když nepomůže tak aspon dobře poradí

Urcite se optam. Ja za "vcelarema" nechtela lezt z "vosama". Ale mate pravdu. Kdo jinej?

Diky - zacinam na to mit odvahu :)

13.4.2020 08:45
Meelek

XXX.XXX.164.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobry vecer,
na zahrade - presneji na garazi ve skrince u pojistek se nam uz asi nekdy loni zabydlely vosy.
Svetlo v garazi nepouzivame. Zatim nam to tedy nijak nevadi - pojistky menit netreba (skrin pro odecet je nad tim a ten se provadi vzdy v prosinci, takze timto smerem snad ok) ale... Pokud je tam nechame letos cele leto, jaky muze byt vyvoj?
Zustanou - pujdou jinam sami? Je treba je vyhnat? Zabit? Prip. jak na to?

Predem dekuji za nazory.

Přezimují jen samičky, na jaře zakládají znovu hnízdo, stálé místo nemají, nejsou to včely. Chováte tam něco jinýho. :) Když vidím z jara malá hnízda kde by mi překážela a ztěžovala život strhávám je malá, asi do 2 cm, chce to vypozorovat.

20.4.2020 22:27

Zimu i jaro jsme prospali spolu s nimi...
Nechovame nic (krom psu a kocek).
Ale urcite tam zustaly min. od lonskeho podzimu - co jsem si jich prve vsimla.

Jediny vcelar ktereho znam je aktualne na chalupe - az se ("po viru"... asi) vrati, stavi se pry "na to podivat".

Ale napr. mistni sojka tuhle rano letela kolem - bouchla do tech kovovych dvirek nohama a chvilku krouzila kolem. Neco nacapala a pak zmizela.

Nevim jestli jde o nejake vyrizovani uctu, nebo jen o snadnou snidani.
Kazdopadne nam zatim nijak nevadi.

Ale bohuzel zustat a rust uz kvuli sousedovic detem tu asi nemuzou :(.
Pokud migruji - super.
Rada je necham zit si, jak potrebuji.

21.5.2020 09:07
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

prý pomáhá umístit nedaleko hnízda nafouknutý papírový sáček. Vosy to považují za konkurenční roj a odstěhují se. Jinak pokud vám nevadí tak je tam nechte. pochytají spoustu hmyzu. V létě zalétají do bytu na kvetoucí voskovku na které cucají medovici a nevadíme si.

22.5.2020 22:04
akaš

XXX.XXX.109.2

Je zajímavý, že se jim tak líbí elektrika. Několik let jsem je měl v kůlničce. Taky jsem věřil, že další rok už tam nebudou, ale byly. A ještě se rozšířily do té elektriky. Nechával jsem je být, dokud nepoštípaly návštěvu. Pak jsem musel zakročit a použít sprej. Letos se zatím nevrátily. Ale jejich období ještě pořádně nezačalo.

26.8.2020 01:52

Posun asi takto - vcelar se nestavil... (konzultace po telefonu) - kolem kvetna prislo neco mraziku.
Vosy mizely (umrely?). Dle vcelare to byla jen "nezivotaschopna odnoz" (pokud chapu jeho slova).
Do rozvodne skrine nepolezu bez spreje ani tak.

No a jak kveten presel v cerven... mame zas jine "starosti"...
V pude nad garazi se halsi o misto "Kunovic" rodinka (jako kazdorocne...)....
I ty mame radi - jen je potreba vyrozumet nase kocky, aby nedochazelo ke zbytecnym stretum...

Přidejte reakci

Přidat smajlík