Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2021 22:42
Meelek

XXX.XXX.14.99

Zdravím,

tuto zimu jsem přišel o 5 jabloní, 2 arónie, okrasnou vrbu, libeček a nesčetně buků nasazených na hranici pozemku jako živý plot. Doplnil jsem zbytek stromů zasazených do jam vystlanych kralikarskym, poplastovanym pletivem.
Po zahradě rozprostřel na roxorech takové plašiče z nařezaných hlinikových trubek různých délek. Spíš to byl takovej zoufalý výkřik, abych se cejtil, že jsem se na to úplně nevyprdnul...tomu moc nevěřím. Prý nemají rádi hluk...

Napadnulo mě ještě zakopání plast. kýble, starou vrtačku za pár kaček s upnutym nějakým extentrem. Přes časovač to spouštět, aby to dělalo brajgl...Už nevím jak se těch prevítů zbavit.

Jak bojujete s hryzci Vy? Co se Vám osvědčilo nebo Vás zklamalo? Díky, Vik.

14.5.2021 20:17
kouták

XXX.XXX.168.33

Mílo,že jsi to Ty,tak se pokusím poradit.Hryzec mi zlikvidoval mnoho ovocných stromků a nyní mám od něho pokoj.Zahradu mám 4600 metrů čtverečních a rozměr je důležitý,když chceš zahájit likvidaci.Na tuto velikost jsem udělal 3 bedny 1x1 metr bez dna a stropu.Takže jen bočnice.Na podzim než začne mrznout bednu postavíš,kde je hryzců nejvíc a celou bednu nacpeš spadaným lupením,nejlépe z jabloní.Lupení pokryješ kompostem asi 10 cm vrstva.Vše proleješ vodou.Hryzec na zimu rád do lupení zaleze a když končí zima a ještě mrzne,tak zvedneš bednu rozhrabeš lupení a vždy jich tam bude 5 až 10.Neboj,v této době neutečou.Další možnost je a to dělám pravidelně,že jim hned po jaru ,než začne tráva růst a nemají co žrát, dávám do nor "sendviče".Rozkrojíš brambor,vydlabeš a dáš do něho Kumatox a spíchneš párátkem.Nastrkáš do nor.Nic jiného po jaru nemají,tak jim chutná.Jindy to dělat nelze.2 roky jsem to vše dělal a myslím si,že tam hryzce zatím nemám,ale sousedka říkala,že za každého zabitého jich přijde 5 na pohřeb.
Druhá možnost,kterou udělal kamarád,protože má vinohrad 500 hlav a hryzec začal po 4 letech s likvidací.Povolal deratizační firmu a má pokoj.Ta legrace ho stála 6000,-Kč.

18.5.2021 23:09
Meelek

XXX.XXX.36.150

kouták napsal(a):
Mílo,že jsi to Ty,tak se pokusím poradit.Hryzec mi zlikvidoval mnoho ovocných stromků a nyní mám od něho pokoj.Zahradu mám 4600 metrů čtverečních a rozměr je důležitý,když chceš zahájit likvidaci.Na tuto velikost jsem udělal 3 bedny 1x1 metr bez dna a stropu.Takže jen bočnice.Na podzim než začne mrznout bednu postavíš,kde je hryzců nejvíc a celou bednu nacpeš spadaným lupením,nejlépe z jabloní.Lupení pokryješ kompostem asi 10 cm vrstva.Vše proleješ vodou.Hryzec na zimu rád do lupení zaleze a když končí zima a ještě mrzne,tak zvedneš bednu rozhrabeš lupení a vždy jich tam bude 5 až 10.Neboj,v této době neutečou.Další možnost je a to dělám pravidelně,že jim hned po jaru ,než začne tráva růst a nemají co žrát, dávám do nor "sendviče".Rozkrojíš brambor,vydlabeš a dáš do něho Kumatox a spíchneš párátkem.Nastrkáš do nor.Nic jiného po jaru nemají,tak jim chutná.Jindy to dělat nelze.2 roky jsem to vše dělal a myslím si,že tam hryzce zatím nemám,ale sousedka říkala,že za každého zabitého jich přijde 5 na pohřeb.
Druhá možnost,kterou udělal kamarád,protože má vinohrad 500 hlav a hryzec začal po 4 letech s likvidací.Povolal deratizační firmu a má pokoj.Ta legrace ho stála 6000,-Kč.

Ahoj Zdeňku, děkuji Ti. Vyrobeným cinkrlatkum z trubek jsem moc nevěřil a tys mi výše psaným jen utvrdil. Za odměnu, Ti na podzim přivezu 60ks červených barevnohlavku . Ještě jednou, hele, díky moc.

19.5.2021 08:23
kouták

XXX.XXX.168.33

Meelek napsal(a):
Ahoj Zdeňku, děkuji Ti. Vyrobeným cinkrlatkum z trubek jsem moc nevěřil a tys mi výše psaným jen utvrdil. Za odměnu, Ti na podzim přivezu 60ks červených barevnohlavku . Ještě jednou, hele, díky moc.

Ahoj Mílo,nemusíš děkovat a hlavně ať se likvidace hryzců povede.Na podzim Tě rád přivítám v Koutech,proberem to naše bláznivé holubaření,ale barevnohlávky vozit nemusíš.Letošním rokem s holubářstvím končím,protože jsem si dal předsevzetí,že do 70 let a dost a já své rozhodnutí vždy dodržuji.Holubářství patří mládí a Ty jsi mladej,tak se snaž propagovat tu naší vášeň ať nezanikne. Ještě jednou zdraví Zdeněk

20.5.2021 22:37
Meelek

XXX.XXX.36.150

kouták napsal(a):
Ahoj Mílo,nemusíš děkovat a hlavně ať se likvidace hryzců povede.Na podzim Tě rád přivítám v Koutech,proberem to naše bláznivé holubaření,ale barevnohlávky vozit nemusíš.Letošním rokem s holubářstvím končím,protože jsem si dal předsevzetí,že do 70 let a dost a já své rozhodnutí vždy dodržuji.Holubářství patří mládí a Ty jsi mladej,tak se snaž propagovat tu naší vášeň ať nezanikne. Ještě jednou zdraví Zdeněk

Prosím Tě, budu mluvit prostě...Vyprdni se na předsevzetí. Oba moc dobře víme...A ty určitě líp, že holubi Ti budou chybět. Protos pořídil barevnohlavky po chovu Nvh. Proč? Protože jsou pravděpodobně míň náročnější na čas? Do hlavy Ti nevidim, jen si myslím. Možná jen kvůli vzpomínce na mládí.. Vždyť tu píšeš, vkladas fotky..přes zimu častěji...Pro spousty lidí jsi vzorem chovatelství barevnohlavku. Nemluv tu prosím Tě stylem jako p. Kemr ve filmu "Na samotě u lesa". Krávu a pole nemáš, tak to nezkousej! Máš rybnik :).

Víš o čem já sním? Až budu třeba ve tvejch letech a sednu si tady u Naší skalky na lavičku a budu tam sedět třeba půl dne, krmit je, sledovat Ty moje.... Přesně tak, protože teď "není čas" Život je teď hodně hektickej...A víš, co vím jistě? Až tu nebudu i já..Vím, že pokud je nenakrmim, projdou louky a pole kolem mě. A když nic nenajdou, pak vleti do chliva. A když ani tam nepořídí, vlitnou do slámy na půdě a prohledají každý stýblo, po styblu, aby našli zrnko pšenice. A když nebude, proletí vše znovu... Třeba jim někdo něco hodí. Ale určitě si něco najdou...

Pro mě jsou barevnohlávci symbolem svobody, té přirozene svobody, kterou mají zvířata v přírodě. Není to ani slepice, husa, kachna, motajici se za plotem. Proto je mám v srdci....A proto jsem ty holuby porizoval. Nenech si tu vášeň vzít, spíš vzdát se jí, bude Ti chybět a budeš pak postupně chřadnout. Až Tě nakonec stáří udolá..

Táta s velkou pravděpodobností přijde o mamu. Chce prodat včely. Je to taky jeho celoživotní vášeň. A vím, že pokud to pripustim, ztratí tu "víru" v život..Je mu 74let. Nevzdávej se toho. Jsou to nenáročná stvoření....Vik.

22.5.2021 22:14
kouták

XXX.XXX.168.33

Mílo,hezky jsi to napsal.Děkuji a budu nad tím přemýšlet.Zdeněk

22.5.2021 22:44
Meelek

XXX.XXX.37.7

kouták napsal(a):
Mílo,hezky jsi to napsal.Děkuji a budu nad tím přemýšlet.Zdeněk

Přidejte reakci

Přidat smajlík