Co když ptáče vyletí z hnízda dříve

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tarzan23

19.6.2021 10:41
Tarzan23

XXX.XXX.254.14

Dobrý den,
dnes jsem se jako obvykle procházela po zahradě. Šla jsem si pak sednout na lavičku a pozorovala jak rodiče krmí mladé kosy. Najednou jsem uviděla jak samice zaletěla dovnitř a vystrčila dvě mláďata. Moc jsem to neřešila, protože už se asi začali učit létat, ale pak u druhého ptáčete jsem uviděla, že ještě není úplně opeřené. Koukala jsem se do hnízda, protože je nízko a i ostatní ptáčata neměla ani opeřenou hlavu.
Měla bych ptáčata vrátit zpátky nebo je nechat? Máme kočku která ráda loví ptáčky i veverky (bohužel ta mláďata jsou pitomá a lezou po zemi).
Budu ráda za každou odpověď :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2021 10:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

kočku zavřít a ptáky nechat být.

Miriam33

19.6.2021 11:04
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Rodiče chtějí,aby se učili samostatnosti.... přijde toto období, kdy mladí různě poskakují pod keři a v keřích a učí se létat. Rizika dravců k tomu patří. Proto jich vyvádí co nejvíc, aby některá měla šanci. My loni viděli "naše" kosy vyvést 8 mladých...po 4 v jednom hnízdění. Přežila jich kupodivu spousta ...i přes psa a spoustu koček včetně naší v okolí. Jiný rok kočka vylovila u sousedů celé hnízdo. Jiný rok kdesi mladí sežrali asi nějaké jedovaté bobule a chodili umírat k nám na chodník...
To je příroda, vy můžete pomoct tím, že se tam budete víc vyskytovat a kočky si tak na ně netroufnou a případně tu svoji teď víc držet doma, když nejste venku, jak bylo napsáno výše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík