Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Dobrý den je zde i nějaký zahradník ? Měl bych dotaz kdy jak se stříhá ořešák. Děkuji za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
No podzim se už začíná pomalu blížit není zde tedy nějaký zahradník co by poradil ( kdyby byl podzim vhodnější) Stromek je 5 lety . Jednalo by se o úplně první stříhání stromů za odpověď předem děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
To to mám nechat roust jak dříví v lese? I když je na místě kde to nijak nevadí ale trochu úhledný by být mohl. A aby se pak zbytečně ty delší a slabší větve nepolamali.
Katynka35

XXX.XXX.203.208
My jednou na chalupě ořešák ořezali, už nikdy z něho nevyrostla ani větev, nedělala bych to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
Katynka35
napsal(a):
My jednou na chalupě ořešák ořezali, už nikdy z něho nevyrostla ani větev, nedělala bych to.
Tady by se nejednalo o řez jako takový prostě jen menší stromek zastřihnout . Aby se zpevnil a poté nebyl tolik křehký. A všemi směru rozrostli.
Zdravím.Je třeba se toho nebát.Ořech snáší řez dobře.Nejsem zahradník,ale ukáži můj ořech starý, porostlý břečťanem.Fotky: Před ořezem.Ořez 4.4.2019.Ořech dnes.Myslím si,že jinou radu nepotřebujete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
kouták
napsal(a):
Zdravím.Je třeba se toho nebát.Ořech snáší řez dobře.Nejsem zahradník,ale ukáži můj ořech starý, porostlý břečťanem.Fotky: Před ořezem.Ořez 4.4.2019.Ořech dnes.Myslím si,že jinou radu nepotřebujete.
Zdravím též no mě se jedná o malej stromek jen 6 let starý. Jen se mi zdá že má zbytečně velké nárůsty takže ho nějak rozumně pokrátit. Aby pak neměl bůhví jak dlouhé větve a ty se poté nerozčisli toť vše.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím též no mě se jedná o malej stromek jen 6 let starý. Jen se mi zdá že má zbytečně velké nárůsty takže ho nějak rozumně pokrátit. Aby pak neměl bůhví jak dlouhé větve a ty se poté nerozčisli toť vše.
Konec března je nejlepší doba a nesmí mrznout,tak ho zakraťte ať se nerozláme.Nebojte obroste.Toho mého řežu od mládí a jak vidíte skoro na bonsaj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185
kouták
napsal(a):
Konec března je nejlepší doba a nesmí mrznout,tak ho zakraťte ať se nerozláme.Nebojte obroste.Toho mého řežu od mládí a jak vidíte skoro na bonsaj.
Děkuji moc za radu 👍 . A kdyby byl ten březen chladný tak do kdy je možnost ho ještě střihnou. Ikdyž ono to bude z důvodu mizi a to by se mrazem spozdilo takže asi až mrazí by polevili třeba i z kraje Dubna.