Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanulik

7.9.2015 14:20
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Zdravím, vyráběl si někdo z vás doma škrabadlo pro kočky? Zajímalo by mě jaká je nejvhodnější šňůra na škrábací válce a jaká látka na zbytek. a kolil cca metrů šňůry padne na válec. Děkuji.

7.9.2015 15:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pokud vím, ty sisalové válce ke škrabadlu se takto samostatně do/kupují, nevím o tom, že by je někdo reálně vyrobil z provazu.

škrabadla bývají nejčastěji potažena plyšem.

7.9.2015 15:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

My jsme polepili kobercem.

7.9.2015 15:52
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě mě napadlo, že mi kocour kromě škrabacího stromu s oblibou škrabe sedačku, která je potažena hrubým manšestrem, tak možná i to by nebylo špatné.

Hanulik

7.9.2015 18:35
Hanulik

XXX.XXX.24.1

No me skrabou koberec ve velké oblibě :D a samozřejmě škrabadlo ale ani na netu jsem nenašla takové jaké by se mi líbilo takže je potřeba udělat si sama.

7.9.2015 23:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Naše škrabadlo
- je až do stropu, pořád pěkné.
https://www.ifauna.cz/kocky/forum/r/detail/665644/skrabadlo-z-nemoderky#a708234.

8.9.2015 23:16
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Hanulik napsal(a):
No me skrabou koberec ve velké oblibě :D a samozřejmě škrabadlo ale ani na netu jsem nenašla takové jaké by se mi líbilo takže je potřeba udělat si sama.

Tak to jste dobrá! Pokud Vaše škrabadlo bude mít u Vašich koček úspěch a chtěla byste si přivydělat, tak bych se Vám hned hlásila jako zájemkyně o nákup škrabadla Vaší vlastní výroby.

8.9.2015 23:18
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Pokud vím, ty sisalové válce ke škrabadlu se takto samostatně do/kupují, nevím o tom, že by je někdo reálně vyrobil z provazu.

škrabadla bývají nejčastěji potažena plyšem.

Ano, ty sisálové válce lze doobjednat a něco se mi plete, že pokud je škrabadlo ze ZOOHITU a zničí se i jiná část než ten sloupek, tak lze doobjednat i tyto jiné komponenty. Asi záleží i na výrobci, já mám škrabadlo Atlas - onehdá jsme tu měli diskusi na toto téma.

8.9.2015 23:24
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Já se ještě jednou pochlubím naším škrabadlem (ze ZOOHITU), s nímž je pořád velká spokojenost. Navíc, kdo má v bytě málo prostoru, tak toto škrabadlo má obrovskou výhodu v tom, že prostě vůbec není rozložité do šířky. Jen do výšky - to může mít až 279cm, ale samozřejmě lze je poskládat i nižší - tím, že se nezabudují ty nejhornější díly. Takový ten "stožár" nahoře kocouři stejně nijak nevyužívají.

8.9.2015 23:30
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Naše škrabadlo
- je až do stropu, pořád pěkné.
https://www.ifauna.cz/kocky/forum/r/detail/665644/skrabadlo-z-nemoderky#a708234.

"Rapotacko", já se přiznám, že nerozumím Vašemu odkazu. Máte na mysli, že dříve jste byla pod nickem "Utahraptor" a tedy obrázky pod tímto nickem jsou Vaše čičiny na zmiňovaném škrabadle? Pod Vaším nickem z r.2011 je jen popis škrabadla, nikoli foto.

Hanulik

9.9.2015 00:49
Hanulik

XXX.XXX.49.67

Jak se do něj pustim a vyrobim pošlu tady fotky pristi týden mam dovolenou tak půjdu na to :D ja chci právě do sirky tak dva metry chci tam zavesit hračky na gumičku. A do výšky max 160 se svoji výškou nebudu splhat do dvou metru :D.

9.9.2015 06:45
joanne.s

XXX.XXX.41.2

K té výšce škrabadla. Osobně upřednostňuji kočičí stromy, tj. škrabadla až do stropu. I pro kočky mnohem zajímavější. Běžná škrabadla jsou o kus menší, než 160 cm, nebo pak až právě až do stropu, tj. přes dva metry. Řekla bych, že to souvisí i se stabilitou škrabadel.

9.9.2015 13:04
rybka

XXX.XXX.143.32

Zdravím, já použila starou větev stromu, která ležela již nějakou dobu v lese. Tu jsem očistila, soused truhlář mi vyrobil posedy a přimontoval větev k základové desce ( také nalezené v lese ) a nakonec jsem větev místy omotala provazem z kokosového vlákna. To jsem zakoupila na netu. Je sice drsnější než sisal, ale svou úlohu plní. Uvažovala jsem, že posedy potáhnu, nebo vyrobím podušky, ale než se tak stalo, kočička už začala užívat škrabadlo i bez nich a vůbec jí to nevadí smajlík. Podobné máme i v horním patře domu, kde chodí kočička s námi spát. Škrabadlo je pěkné, těžké, tudíš stabilní myslím, že se nám i hodí do místnosti. Pelíšky a domečky jinak řešíme všude po zemi a parapetách. Nejraději má však obyčejné kartonové krabice . Mimo tyto stromy jsme objednali i menší škrábadlo od výrobce. Hlavně pro koťátka, která by měla přijít brzy na svět. Toto bude pro ně určitě zábavnější, ale myslím, že méně odolnější a investice byla daleko vyšší. Co by však člověk pro své miláčky neudělal

10.9.2015 00:25
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rybka napsal(a):
Zdravím, já použila starou větev stromu, která ležela již nějakou dobu v lese. Tu jsem očistila, soused truhlář mi vyrobil posedy a přimontoval větev k základové desce ( také nalezené v lese ) a nakonec jsem větev místy omotala provazem z kokosového vlákna. To jsem zakoupila na netu. Je sice drsnější než sisal, ale svou úlohu plní. Uvažovala jsem, že posedy potáhnu, nebo vyrobím podušky, ale než se tak stalo, kočička už začala užívat škrabadlo i bez nich a vůbec jí to nevadí smajlík. Podobné máme i v horním patře domu, kde chodí kočička s námi spát. Škrabadlo je pěkné, těžké, tudíš stabilní myslím, že se nám i hodí do místnosti. Pelíšky a domečky jinak řešíme všude po zemi a parapetách. Nejraději má však obyčejné kartonové krabice . Mimo tyto stromy jsme objednali i menší škrábadlo od výrobce. Hlavně pro koťátka, která by měla přijít brzy na svět. Toto bude pro ně určitě zábavnější, ale myslím, že méně odolnější a investice byla daleko vyšší. Co by však člověk pro své miláčky neudělal

Škrabadla i čičinka jsou super! To škrabadlo vyrobené z větví se Vám fakt hodí do bytu a je to z mého pohledu moc hezké a nekýčovité!

10.9.2015 00:26
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Hanulik napsal(a):
Jak se do něj pustim a vyrobim pošlu tady fotky pristi týden mam dovolenou tak půjdu na to :D ja chci právě do sirky tak dva metry chci tam zavesit hračky na gumičku. A do výšky max 160 se svoji výškou nebudu splhat do dvou metru :D.

Super, tak se budu těšit na fotky. A jak jsem psala, klidně bych i koupila, kdyby se Vám chtělo vyrobit dvě .

2.10.2015 21:51
july8

XXX.XXX.96.6

rybka napsal(a):

Moc pěkné a decentní smajlík

11.10.2015 08:40
Xenie2

XXX.XXX.236.11

Ahoj, chtěla bych se pustit do výroby škrabadla z vlnité lepenky pro našeho miláčka. Poradíte mi jaké mám použít lepidlo, abych mu neublížila?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2015 10:20

Xenie2 napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se pustit do výroby škrabadla z vlnité lepenky pro našeho miláčka. Poradíte mi jaké mám použít lepidlo, abych mu neublížila?

V nějakém videu, které jsem zhlédla používali běžné tekuté lepidlo Herkules.

7.3.2016 21:12

Dobrý den, četla jsem zde na Fauně příspěvky ohledně výroby škrabadla, jedno jsme vyrobili a zajímal by mě Váš názor, co by se k němu mohlo ještě přidat. Samozřejmně hračký dodáme a pelíšek je už vystlaný. Děkuji za každý názor.

10.3.2016 17:19
Xenie2

XXX.XXX.233.3

Škrabadlo jsem nakonec poctivě slepila tavnou pistolí a náš miláček celou dobu upřeně pozoroval jak mi to pěkně jde. No...dopadla jsem jako se vším. Lehl si na něj, poležel a to bylo všechno. Takže škrabadlo putovalo k jinému kocourkovi, který ho už rozdrbal. Strom jsme koupili - nic. Vůbec nevím, co bych mu měla ještě postavit, aby seškrabal křeslo.

11.3.2016 10:14
macomb

XXX.XXX.200.22

My jsme se taky rozhodli pro domácí výrobu a tady je výsledek smajlík

11.3.2016 20:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

macomb napsal(a):
My jsme se taky rozhodli pro domácí výrobu a tady je výsledek smajlík

Moc pěkné.

11.3.2016 20:08
lavacca

XXX.XXX.164.49

Xenie2 napsal(a):
Škrabadlo jsem nakonec poctivě slepila tavnou pistolí a náš miláček celou dobu upřeně pozoroval jak mi to pěkně jde. No...dopadla jsem jako se vším. Lehl si na něj, poležel a to bylo všechno. Takže škrabadlo putovalo k jinému kocourkovi, který ho už rozdrbal. Strom jsme koupili - nic. Vůbec nevím, co bych mu měla ještě postavit, aby seškrabal křeslo.

A byl odmala zvyklý na škrabadlo? Mně přijde, že ho neoceňují kočky, jež se na něj nenaučily jako malé...

12.3.2016 04:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, četla jsem zde na Fauně příspěvky ohledně výroby škrabadla, jedno jsme vyrobili a zajímal by mě Váš názor, co by se k němu mohlo ještě přidat. Samozřejmně hračký dodáme a pelíšek je už vystlaný. Děkuji za každý názor.

Nepřidělávala bych už nic. Jste moc šikovní!

12.3.2016 09:38
rybka

XXX.XXX.80.149

lavacca napsal(a):
A byl odmala zvyklý na škrabadlo? Mně přijde, že ho neoceňují kočky, jež se na něj nenaučily jako malé...

Jj, Auriska také raději škrábe kuchyňská dvířka, protože než jsem stačila strom dokončit, ocitla jsem se v nemocnici. Navíc byla zvyklá na škrábadlo z obchodu. Dnes ho využívá pouze jako žebřík, když chce odpočívat v pelíšku, který má na knihovně. Využívá ho hlavně její dcera Abbigail. Ta už na něm řádila spolu se sourozenci od mala. Pořídila jsem koťatům i klasické škrábadlo, aby měla větší prostor pro své hry a honičky. Na něm se také koťátka vyřádila, ale jak rostla, lákaly je spíš výšky a tak šplhala více po stromě. Teď právě uvažuji i o šplhacím systému na zeď s nějakou tou lávkou, aby měly větší prostor a možnosti vyžití.
Myslím, že pokud není kočka na škrábadlo zvyklá od mala, bývá problém ji přimět, aby se zaměřila na určitý typ škrabadla a neškrábala nábytek. Také je hodně důležité koťátkům od mala věnovat hodně času, vymýšlet jim stále novou zábavu, aby se správně unavila a na škrábání mimo určená místa neměla ani pomyšlení.
U nás jsou Aurisčiným objektem, naštěstí " pouze jedna dvířka a ta čas od času přelakuji. Spíš mne trápí sedačka, kdy při honičkách povytahují nepěkně očka. Už to řeším levnějšími dekami, ale i ty budou brzy na odpis. V televizi ukazovali nějaké zázračné, natahovací potahy na křesla a sedačky. Měl by to být údajně i ododlný materiál vůči zvířecím drápkům, ale mě to tak nepřipadá. Možná by snad odolal drápkům psím, ale kočičím, tomu moc nevěřím. Máte někdo s těmito zázračnými potahy zkušenost ?

12.3.2016 11:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

rybka napsal(a):
Jj, Auriska také raději škrábe kuchyňská dvířka, protože než jsem stačila strom dokončit, ocitla jsem se v nemocnici. Navíc byla zvyklá na škrábadlo z obchodu. Dnes ho využívá pouze jako žebřík, když chce odpočívat v pelíšku, který má na knihovně. Využívá ho hlavně její dcera Abbigail. Ta už na něm řádila spolu se sourozenci od mala. Pořídila jsem koťatům i klasické škrábadlo, aby měla větší prostor pro své hry a honičky. Na něm se také koťátka vyřádila, ale jak rostla, lákaly je spíš výšky a tak šplhala více po stromě. Teď právě uvažuji i o šplhacím systému na zeď s nějakou tou lávkou, aby měly větší prostor a možnosti vyžití.
Myslím, že pokud není kočka na škrábadlo zvyklá od mala, bývá problém ji přimět, aby se zaměřila na určitý typ škrabadla a neškrábala nábytek. Také je hodně důležité koťátkům od mala věnovat hodně času, vymýšlet jim stále novou zábavu, aby se správně unavila a na škrábání mimo určená místa neměla ani pomyšlení.
U nás jsou Aurisčiným objektem, naštěstí " pouze jedna dvířka a ta čas od času přelakuji. Spíš mne trápí sedačka, kdy při honičkách povytahují nepěkně očka. Už to řeším levnějšími dekami, ale i ty budou brzy na odpis. V televizi ukazovali nějaké zázračné, natahovací potahy na křesla a sedačky. Měl by to být údajně i ododlný materiál vůči zvířecím drápkům, ale mě to tak nepřipadá. Možná by snad odolal drápkům psím, ale kočičím, tomu moc nevěřím. Máte někdo s těmito zázračnými potahy zkušenost ?

U nás naštěstí všichni až na jejich křeslo, které sem tam drápnou, využívají doma jen ta kupovaná škrabadla. Teda ze začátku jsem jim taky udělala domácí, ale to je tak nenadchlo jako ta kupovaná. Postupně jich tak máme doma už 6 (já osobně je mám ráda pro jejich možnost přestavby, jak člověk potřebuje - mám takhle 2 pospojované k sobě například). :) Vlastně se dá říci, co jedna bytová kočka, to škrabadlo, i když se o ně v klidu dělí. :) Vlastně teda ještě 2, ale to jsou taková ta "malá dětská" - jedno klasická boudička s tyčkou a polehem nahoře a pak ještě hračku - dole kruh s kuličkama, uprostřed sloupek na škrábání. :) Nicméně do voliéry jsme jim dali vyrobené doma - z poražené velké jabloně a to se jim též líbí. Ale doma by asi nebylo ani jak přidělat - takhle je to přidělané k dřevěnému obkladu voliéry.

12.3.2016 11:58
rybka

XXX.XXX.80.149

lavacca napsal(a):
U nás naštěstí všichni až na jejich křeslo, které sem tam drápnou, využívají doma jen ta kupovaná škrabadla. Teda ze začátku jsem jim taky udělala domácí, ale to je tak nenadchlo jako ta kupovaná. Postupně jich tak máme doma už 6 (já osobně je mám ráda pro jejich možnost přestavby, jak člověk potřebuje - mám takhle 2 pospojované k sobě například). :) Vlastně se dá říci, co jedna bytová kočka, to škrabadlo, i když se o ně v klidu dělí. :) Vlastně teda ještě 2, ale to jsou taková ta "malá dětská" - jedno klasická boudička s tyčkou a polehem nahoře a pak ještě hračku - dole kruh s kuličkama, uprostřed sloupek na škrábání. :) Nicméně do voliéry jsme jim dali vyrobené doma - z poražené velké jabloně a to se jim též líbí. Ale doma by asi nebylo ani jak přidělat - takhle je to přidělané k dřevěnému obkladu voliéry.

Zuzi, zkus sem vložit nějaké fotky tvých heren a voliéry pro inspiraci. Té není nikdy dost

12.3.2016 13:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

rybka napsal(a):
Zuzi, zkus sem vložit nějaké fotky tvých heren a voliéry pro inspiraci. Té není nikdy dost

Tak až na voliéru a 2.foto, kde je to moje doma vyrobené škrabadlo, je vše kupované, ale třeba se něco z toho bude někomu líbit pro jeho kočenu...většina je ze zoohitu, apod. e-shopů. Akorát u toho škrabadla s kuličkami netuším, kde by se dalo sehnat. Já ho mám z "druhé ruky".

12.3.2016 13:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jé, omyl, to 1.foto mělo být toto:.

12.3.2016 13:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Neviděl jste někdo někde tuhle udici? Mně předloni přišly zdarma 2 k velkým balením granulí ze zoohitu, měli je tam i zvlášť, ale už je v nabídce nemají. A jedna udička nám po skoro 1,5 roce používání "položila život". :) Tak dostali tu druhou, ale ráda bych měla náhradnici. :).

12.3.2016 18:23
Xenie2

XXX.XXX.210.27

Když jsme ho přinesli jako koťátko, tak jsme koupili malý strom, ale ten ho příliš nezaujal. A pak už nikdy nic. Tak nevím.

12.3.2016 23:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Tak až na voliéru a 2.foto, kde je to moje doma vyrobené škrabadlo, je vše kupované, ale třeba se něco z toho bude někomu líbit pro jeho kočenu...většina je ze zoohitu, apod. e-shopů. Akorát u toho škrabadla s kuličkami netuším, kde by se dalo sehnat. Já ho mám z "druhé ruky".

22.2.2017 22:08
Cumajdan

XXX.XXX.208.23

Já ho doma dělal, nejraději mají koberec.

10.3.2017 12:29
Kitten

XXX.XXX.236.10

Super téma a inspirace, popravdě předtím by mě ani nenapadlo vyrobit si ho sama. Teď budu uvažovat. A ty výrobky z větví jsou všechny krásné, jste šikovní.

10.3.2017 20:59
Bejina

XXX.XXX.112.69

Kitten napsal(a):
Super téma a inspirace, popravdě předtím by mě ani nenapadlo vyrobit si ho sama. Teď budu uvažovat. A ty výrobky z větví jsou všechny krásné, jste šikovní.

My pořád něco pro naše kočičáky vymýšlíme, takže se také rádi inspirujeme různými nápady od jiných "kočičích bláznů".
Sice už naše kočky velké škrabadlo mají, ale ještě jsme jim vyrobili šplhadlo, protože jeden kocourek moc miluje výšky. Kočičáci asistovali u každého šroubku. Ještě zbývá natřít a to asi bude při jejich asistenci hóóódně zajímavé... snad to nějak zvládnem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík