Zdravím všechny milovníky pejsků a prosím o radu, zda postupujeme správně.
Po úmrtí našeho pejska, jsme si minulý týden pořídili štěně, dle veterináře předchozích majitelů již možné k úplnému odstavu, po první odčervovací tabletě. Bylo 5 týdnů staré, dnes je mu týdnů 6. Kříženec ovčáka a křížence. Váha 2kg, čilé aktivní v pohodě. V úterý už náš veterinář podal jen druhou odčervovací tabletu, zatím neočkoval. Navázali jsme na stravu předchozích majitelů ( konzervy, kapsičky, granule, na noc trocha mléka ). Týden bylo štěně úúúplně v pohodě, dnes ráno však dostalo vodnatý hnědý průjem, bez zvláštního zbarvení či krve. Začalo pospávat, nežralo. Nastudoval jsem co nejvíc informací na netu, poradil se s chovatelem německých ovčáků poblíž nás. Odpoledne již štěně jako mávnutím Harryho kouzelné hůlky začalo být opět aktivní, jako by se nic nedělo ( ucvrklo si za den třikrát - žádný drastický průjem a celou dobu hodně pilo ). A teď k dotazu. Pokud pije a je akční, prý je na veterináře čas, měl by přejít do tří dnů, je to tak? Jako dietu jsem mu nasadil vařené kuřecí prso s mrkví a rýží -to baští. Dále byl doporučen kvalitní tučný tvaroh a bílý jogurt jako probiotikum, také úplně vysadit mléko. I tvaroh s chutí teď navečer zbaštila. Samozřejmě všeho přiměřené dávky - žádné překrmování. Na pití jsme dali vodu a heřmánkový čaj s trošlinkou kvalitního medu. Je to tak v pořádku? Děkuji všem zkušeným za rychlou radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tompol
napsal(a):
Po úmrtí našeho pejska, jsme si minulý týden pořídili štěně, dle veterináře předchozích majitelů již možné k úplnému odstavu, po první odčervovací tabletě. Bylo 5 týdnů staré, dnes je mu týdnů 6. Kříženec ovčáka a křížence. Váha 2kg, čilé aktivní v pohodě. V úterý už náš veterinář podal jen druhou odčervovací tabletu, zatím neočkoval. Navázali jsme na stravu předchozích majitelů ( konzervy, kapsičky, granule, na noc trocha mléka ). Týden bylo štěně úúúplně v pohodě, dnes ráno však dostalo vodnatý hnědý průjem, bez zvláštního zbarvení či krve. Začalo pospávat, nežralo. Nastudoval jsem co nejvíc informací na netu, poradil se s chovatelem německých ovčáků poblíž nás. Odpoledne již štěně jako mávnutím Harryho kouzelné hůlky začalo být opět aktivní, jako by se nic nedělo ( ucvrklo si za den třikrát - žádný drastický průjem a celou dobu hodně pilo ). A teď k dotazu. Pokud pije a je akční, prý je na veterináře čas, měl by přejít do tří dnů, je to tak? Jako dietu jsem mu nasadil vařené kuřecí prso s mrkví a rýží -to baští. Dále byl doporučen kvalitní tučný tvaroh a bílý jogurt jako probiotikum, také úplně vysadit mléko. I tvaroh s chutí teď navečer zbaštila. Samozřejmě všeho přiměřené dávky - žádné překrmování. Na pití jsme dali vodu a heřmánkový čaj s trošlinkou kvalitního medu. Je to tak v pořádku? Děkuji všem zkušeným za rychlou radu.
Myslím, že vámi sestavená dieta je v pořádku. Štěňě šlo od feny hodně mladé. U takhle mladého štěněte bych určitě vynechala konzervy a kapsičky, granule vybrala kvalitní pro štěňata. Ale hlavní potravou bych mu nechala doma připravené jídlo ( ne to pro lidi ), v podstatě to, co jste zvolili jako dietu. Až bude po průjmu, tak bych vystřídala rýži třeba za vařené ovesné vločky, kuřecí maso za syrové hovězí, vařené vepřové, přidala vajíčko... krmení tak, jak jsme krmili štěňata kdysi. Mladé, spařené nasekané kopřivy nesvědčí jenom kachňatům, ale i pro psy jsou zdravé.

Tompol
napsal(a):
Vzali jste si ji strašně brzo, u matky-feny měla být alespiň do 7 týdnu. Snad bude v pohodě.
Děkuji moc za radu. Zařídím se podle ní. Předchozí pejsek, kterého jsme měli 13 let se našel asi jako roční přivázaný v mrazech u nás před domem na autobusové zastávce. Takže se štěnaty nemáme zkušenost. Co se týče brzkého odstavu. Tento pejsek byl přes útulek, který nám jej doporučil. Podle předchozího veterináře i našeho u kterégo jsme samozřejmě ihned byli, je ve velmi dobré kondici a jelikož váží malinko přes 2kg mohl už být odstaven. Dle tvrzení dcou veterinářů i útulku se prý ovčáci odstavují na 5-6ti týdnech. Logicky jsme tomu věřili. Koneckonců dva dny po nás, dala zbylá štěnata majitelka do útulku... Přišel jsem se tedy poradit, proto prosím, pokud nemáte chuť pomoct a poradit, nevměšujte ae do diskuze o to Vám nestojím.
Jinak za radu ještě jednou MOC DĚKUJI.
Ti veterináři by měli odevzdat diplom - když radí takové nesmysly, jakože v 5ti týdnech může být štěně odstaveno - hlavně když má 2 kg!
Strava, kterou bylo štěně krmeno, je nevhodná. Kupte kvalitní granule pro štěňata - značek je mnoho, pro zjednodušení - nic nezkazíte, když se budou pohybovat v cenové relaci více jak cca 1500 Kč/15 kg. Ovšem lepší je, jestli budete krmit vařenou stravou (alespoň než štěně trochu povyroste) - jak krmíte teď dietu i jak píše orionka. Ten průjem nepodceňujte, někdy pomůže přidat do žrádla prášek Smecta (koupí se v lékárně), ale lepší je se vypravit za veterinářem. Některé průjmy nejde jen tak zvládnout a zbytečnými experimenty štěně budete ještě více oslabovat.
Kříženec ovčáka by měl mít v tomto věku aspoň 4 kila. Jinak souhlasím s Koňadrou, veti vám radí nesmysly. Štěně měl být do 7 týdnů i feny. I když si cucen jen občas, potřebuje to a potřebuje matku a sourozence. Jinak krmte vařenou stravou, tak jak jste začali a pomalu přidávejte nové věci, tak jako s miminem.
Pro ty co se mi snažili poradit a mají tak zájem hlásím, že fenka do rána udělala tři pěkné hromádky, průjem je pryč . Určitě se budu držet Vašich rad, jen asi toho veterináře můžu zatím odložit ne? Samozřejmě jakmile by se znovu objevil, hned k němu pomažeme. Jinak je štěňátko normálně "akční" po ránu zblajzlo bez problémů misku rýže s mrkví a kuřecím masem, přes noc vypilo celou misku vody. Snad to bude dobré. Jinak veterináři samozřejmě "poděkuji" za dobré informace. Překvapilo mě to, mám ( měl ) jsem k němu důvěru. Několikrát mi pomohl s jinými zvířaty a vždy vše v pohodě. Čili jsem mu věřil a koneckonců i útulku, kde tvrdili, že štěňátka jsou již k odběru... ( zřejmě byli rádi, když se k nim dostane o štěně míň )...
Tompol
napsal(a):
Díky moc. Vše nakoupím, uvařím a v pondělí zajdeme k veterináři.
Ten tučný jogurt bych vynechala a koupila třeba Activu (v Lidlu).
Štěňátku držíme palce... a majitelku fenky bych zase chtěla držet pod krkem - tak hlavně, že měla klid místo hlídání háravé feny a ušetřila na krmení a péči o štěňata .
Tompol
napsal(a):
Pro ty co se mi snažili poradit a mají tak zájem hlásím, že fenka do rána udělala tři pěkné hromádky, průjem je pryč . Určitě se budu držet Vašich rad, jen asi toho veterináře můžu zatím odložit ne? Samozřejmě jakmile by se znovu objevil, hned k němu pomažeme. Jinak je štěňátko normálně "akční" po ránu zblajzlo bez problémů misku rýže s mrkví a kuřecím masem, přes noc vypilo celou misku vody. Snad to bude dobré. Jinak veterináři samozřejmě "poděkuji" za dobré informace. Překvapilo mě to, mám ( měl ) jsem k němu důvěru. Několikrát mi pomohl s jinými zvířaty a vždy vše v pohodě. Čili jsem mu věřil a koneckonců i útulku, kde tvrdili, že štěňátka jsou již k odběru... ( zřejmě byli rádi, když se k nim dostane o štěně míň )...
Já osobně bych veta nezavrhovala. Pokud majitelka fena a štěňat byla rozhodnutá dát hned štěnda do útulku a nakonec to udělala, byla by tam stejně bez matky a určitě v horším prostředí než u starostlivých a milujících nových páníků. "Odstřelit" zaslouží majitelka feny, ne ti, co se snažili v tomto specifickém případu udělat a poradit to nejlepší pro štěně. Možná se trochu zamyslet než se začnete navážet do někoho, kdo udělal to nejlepší v tomto konkrétním případu.
Díky moc, holandia jogurty jsme koupili jiz vcera, dnes jeste ty ve skle. Tvaroh tucny Jaromericky, zadne vanicky plne konzervantu. Pred chvili byla dalsi dobra hronadka a ted basti kousek tvarohu, dietka ji kupodivu jede
na netu jsem se dozvedel, ze jsou dobra i varena pokrajena kureci a hovezi srdce, kvuli zelezu a fosforu. Jaky na to mate prosim nazor?
Co se pani tyce, nebyla to chovatelka, jen se jim k fence podhrabal sousedovic vlcak, driv nez ji dali vykastrovat... pri prvnim harani.

Opravdu je pro štěně lepší že jste si ho vzali, než aby skončilo v útulku, Jinak pravda je že mělo být ještě u matky, co se dá dělat.Krmte zatím tou rýží s masem jak vám tu radili a pak pomalu přidávejte kvalitní granule pro štěňata. Ty srdce můžete taky ale opatrně aby zas neměla průjem, vnitřnosti jsou sice zdrojem fosforu ale ten musí být s vápníkem ve správném poměru, jinak je to špatně. Nejjednodušší pro vás bude pomalu převést právě na ty kvalitní granule.Kdysi jsme měla psa odstaveného ve 4 týdnech, ostatní uhynuli a tomuhle to taky hrozilo, vypiplal se a vyrostl v normálního zdravého psa. S vetem se domluvte na postupu očkování a zatím ho neberte tam kde se venčí jiní psi, pokud máte zahradu je ideální venčit ho zatím jenom tam.Přeji s hafíkem hodně štěstí
Tompol
napsal(a):
Znovu děkuji za cenné rady. Štěnátko je i nadále v pohodě. Na zítra má uvařená ta kuřecí srdíčka s bramborem. Pak do konce týdne kuřecí, hovězí a kousek dom.králíka z mého chovu. K tomu těstoviny a rýži. V týdnu objednám nějaké dobré granule a začnu je příští víkend nabízet. DÍKY.
Brambory nejsou ideál, lepší je rýže.

Brambory bych taky tam malému štěndu ještě nedávala. Někdo je zavrhuje úplně, já s nimi také krmím, ale vaše je na to příliš malá.Rýži nebo můžete zkusit těstoviny pokud po nich nebude mít průjem.

Brambory klidně nevyhazuj a dávej rozvařené, u četných jedinců (i dle veterinářů) lepší než rýže, která sama může způsobit průjem Ale to si musíš vysledovat sám.

Tompol
napsal(a):
Ok, brambory vyhazuji a varim ryzi ;-).
A vařené ovesné vločky jsou taky fajn.

lev
napsal(a):
Přidávejte dle selského rozumu, jako u malého dítěte, může také med, sýr, vajíčko, rohlík. Opatrně se zeleninou, která nadýmá. Pokud máte možnost, tak neupravené kozí, nebo i kravské mléko, klidně i kyselé ( neupravené zkyslé). Já osobně bych zůstala na na vařené a přirozené stravě.
lev
napsal(a):
Přidávejte dle selského rozumu, jako u malého dítěte, může také med, sýr, vajíčko, rohlík. Opatrně se zeleninou, která nadýmá. Pokud máte možnost, tak neupravené kozí, nebo i kravské mléko, klidně i kyselé ( neupravené zkyslé). Já osobně bych zůstala na na vařené a přirozené stravě.
Ten rohlík a vůbec pečivo, by nemělo byt cerstve, ale 1-2 dni stare a samozrejme ne plesnive..
lev
napsal(a):
Moje zkušenost se štěnaty a z ruznych podminek... jako dieta se mi osvědčilo vařene mlete kuřeci či kruti maso a pokud je možnost najemno pomlet cele včetně kosti k tomu postupně přidavat jogurt, tvaroh, vajičko, přilohy asi ryži nebo rozvařene brambory, určitě nedavat ovesne vločky a taky těstoviny ktere mužou zpusobit prujem a taky bych se asi vyvarovala zpočatku i granuli i když jsou kvalitní tak je lepši nechat žaludek a tráveni trošku rozvinout a posílit a teprve pak zatěžovat chemii.
Vařene brambory mam odzkoušenou i u psu kteři maji zdravotni problemy či prujem tak rozvařene brambor s masem vždy hodně pomohl dokonce vice než ryže.

ivulka2
napsal(a):
Moje zkušenost se štěnaty a z ruznych podminek... jako dieta se mi osvědčilo vařene mlete kuřeci či kruti maso a pokud je možnost najemno pomlet cele včetně kosti k tomu postupně přidavat jogurt, tvaroh, vajičko, přilohy asi ryži nebo rozvařene brambory, určitě nedavat ovesne vločky a taky těstoviny ktere mužou zpusobit prujem a taky bych se asi vyvarovala zpočatku i granuli i když jsou kvalitní tak je lepši nechat žaludek a tráveni trošku rozvinout a posílit a teprve pak zatěžovat chemii.
Vařene brambory mam odzkoušenou i u psu kteři maji zdravotni problemy či prujem tak rozvařene brambor s masem vždy hodně pomohl dokonce vice než ryže.
Pouze syrové oves.vločky mohou způsobovat průjem.

scylla
napsal(a):
Vařené ovesné vločky s vývarem a po desetiletí používají jako lék při zácpě.
?

Rozvařenou ovesnou kaši sem podávala štěndům když měli průjem no tak jak to vlastně je ? kupodivu jim to pomáhalo.
Dobrý večer všem.
Tak průjem je opravdu už dlouho pryč, pejsek baští vařenu "domácí" stravu.
Ale moc prosím ještě o jednu radu - názor. Koupili jsme mu kvalitní štěněcí granule Royal Canin,
ale pejsek je odmítá. Veterinář nám poradil ať mu je přimícháváme do kočičích kapsiček
( prý jsou "mokřejší" ), zatím třeba obden, za čas denně a postupně ke kapsičce přidávat víc a víc granulí až budou jen granule samotné. Je to správný postup ?
Dnes jsme to zkusili a opravdu granule s kapsičkou pejsek zlajzl s chutí, mohu se tedy touto radou řídit. Skutečně kočičí kapsičky ? I když je pravda, že jsme koukali na složení a je stejné s psími,
liší se jen příchutě...
Díky za názor a radu
Tompol
napsal(a):
Dobrý večer všem.
Tak průjem je opravdu už dlouho pryč, pejsek baští vařenu "domácí" stravu.
Ale moc prosím ještě o jednu radu - názor. Koupili jsme mu kvalitní štěněcí granule Royal Canin,
ale pejsek je odmítá. Veterinář nám poradil ať mu je přimícháváme do kočičích kapsiček
( prý jsou "mokřejší" ), zatím třeba obden, za čas denně a postupně ke kapsičce přidávat víc a víc granulí až budou jen granule samotné. Je to správný postup ?
Dnes jsme to zkusili a opravdu granule s kapsičkou pejsek zlajzl s chutí, mohu se tedy touto radou řídit. Skutečně kočičí kapsičky ? I když je pravda, že jsme koukali na složení a je stejné s psími,
liší se jen příchutě...
Díky za názor a radu
proč chcete do psa cpát nekvalitní granule (opravdu nechápu, kde jste přišli na to, že jsou kvalitní) a ještě kombinovat s kočičími kapsičkami, předpokládám, že plnými obilí?
P R O B O H A!
Čtěte složení a vetovi, který Vám tohle dooručil už nevěřte ani noc mezi očima .
Pokud chcete krmit granulemi, tady máte žebříček: http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2015-whole-dog-journal/
A teď rébus - kdo najde maso?
SLOŽENÍ: dehydratované kuřecí proteiny, rýže, izolát rostlinných proteinů*, kukuřice, živočišné tuky, hydrolyzované živočišné proteiny, řepné řízky, minerální látky, sojový olej, kvasnice, rybí tuk, frukto-oligosacharidy, slupky a semena Psyllia, hydrolyzát droždí (zdroj manno-oligosacharidů), hydrolyzovaní korýši (zdroj glukosaminu), výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu), hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu).
Pokud máte slepice, doporučuji jim granule věnovat a koupit něco pro psa
A tady budete úspěšnější?... jsem přesvědčena, že ano
http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/granule-pro-stenata/.
Tady v diskuzi mi bylo porazeno o pár řádků výše, že dobrým vodítkem granulí je cena a že se mám řídit tím, že ty kvalitní seženu 15kg kolem 1500, - Koupil jsem tedy tyto, píší na naich ve složení, že jde o dehydrované kuřecí maso a 8kg stálo 1100, - Čili myslím, že určo budou krapet kvalitnější než granule z penny 10kg za 110Kč, kterými krmí celá ulice a u každého domku nám tu vesnici i tak běhá veselý, zdravý pes...proč tedy slepicím ( jinak, ty máme )
Jak už jsem zmiňoval výše, zemřela nám nedávno naše Ťapka kříženec - nalezenec, měla asi rok, u nás žrala kosti, zbytky "lidských" jídel a tu a tam taky levné granule či konzervy, byla tu s námi dalších 13 a půl roku, NIKDY nebyla s nemocí či problémy u veterináře a byl to velmi veselý, spokojený a hlavně zdravý pejsek. Z dětství pak pamatuji Borka - Ovčáka, kterého přinesl jednou můj táta jako štěně...také se nekrmil podle Vás "kvalitními" granulemi, prostě zbytky z kuchyně, zemřel ve 14ti a něco, do poslední chvíle rovněž plný života, žádný chcípák...
Čili myslím, že to není jen o tom kdo nakoupí dražší granule a propaguje tu či onu firmu...
I tak ale díky za radu.

Tompol
napsal(a):
Tady v diskuzi mi bylo porazeno o pár řádků výše, že dobrým vodítkem granulí je cena a že se mám řídit tím, že ty kvalitní seženu 15kg kolem 1500, - Koupil jsem tedy tyto, píší na naich ve složení, že jde o dehydrované kuřecí maso a 8kg stálo 1100, - Čili myslím, že určo budou krapet kvalitnější než granule z penny 10kg za 110Kč, kterými krmí celá ulice a u každého domku nám tu vesnici i tak běhá veselý, zdravý pes...proč tedy slepicím ( jinak, ty máme )
Jak už jsem zmiňoval výše, zemřela nám nedávno naše Ťapka kříženec - nalezenec, měla asi rok, u nás žrala kosti, zbytky "lidských" jídel a tu a tam taky levné granule či konzervy, byla tu s námi dalších 13 a půl roku, NIKDY nebyla s nemocí či problémy u veterináře a byl to velmi veselý, spokojený a hlavně zdravý pejsek. Z dětství pak pamatuji Borka - Ovčáka, kterého přinesl jednou můj táta jako štěně...také se nekrmil podle Vás "kvalitními" granulemi, prostě zbytky z kuchyně, zemřel ve 14ti a něco, do poslední chvíle rovněž plný života, žádný chcípák...
Čili myslím, že to není jen o tom kdo nakoupí dražší granule a propaguje tu či onu firmu...
I tak ale díky za radu.
Nevím, proč se všichni toho obilí tolik bojí. Ano pes je masožravec ( i když už některé paní učitelky dětem tvrdí, že je všežravec ), ale moje fena s chutí vylizuje po kozách kaši z otrub, předchozí psi zajídali maso chroupavým chlebem...Určitě horší než obilí jsou na levných granulích chemické konzervanty. A pak nefandím hltání granulí suchých.
Díky díky
já bych ale raději nějaký tip, jak ty granule do štěňátka dostat...
a také názory o tom, zda je mohu takto ze začátku namíchat s kapsičkami...
Jste hodní, ale nechtěl jsem rozebírat kvalitu granulí...
Nechce se mi hrát hru s pejskem "až budeš mít hlad sežereš i ty granulky",
nebo to tak mám udělat?
Nijak - pes má více rozumu a ví, proč je nechce.
Opravdu jste z rad pochopil, že se máte řídit cenou?...tak teď si ze mne děláte šprťouchlata, že?
Si jako vážně koupíte trabanta za cenu superba a budete tvrdit, že máte super auto, protože stálo tolik?
Nevadí Vám, že v daném případě neplatíte za to co je v pytli, ale zároveň za monstrózní reklamu ve všech psích časopisech? Opravdu Vám není líto Vašich peněz?
Nikde není dáno, že pes na nekvalitním krmení do druhého dnes padne k zemi - zvládnou toho hodně, ale proč tady obhajovat doporučení veta, který si plete pojmy z dojmy?
Osvěta je daném případě něco jako házení hrachu proti zdi ...tak si jdu raději uvařit polévku, luštěniny jsou zdravé
.
Tompol
napsal(a):
Díky díky
já bych ale raději nějaký tip, jak ty granule do štěňátka dostat...
a také názory o tom, zda je mohu takto ze začátku namíchat s kapsičkami...
Jste hodní, ale nechtěl jsem rozebírat kvalitu granulí...
Nechce se mi hrát hru s pejskem "až budeš mít hlad sežereš i ty granulky",
nebo to tak mám udělat?
Určitě bych nepoužívala kapsičky pro kočky, bývá to značný humus, pokud nekoupíte skutečně kvalitní a značkové, ale to se pak dostanete s cenou hodně jinam. Pokud chcete pejska naučit jíst granule, zkuste mu je nejprve namáčet vývarem, případně ve vývaru nechat pár kousků masa - můžete klidně koupit i krmné maso pro psy, to vyjde levněji než kočičí kapsičky. Další možností je přidávat do suchých granulí lžičku až lžíci(podle velikosti porce) sádla, které to ochutí. Nebo rozmíchat trochu konzervy - psí a kvalitnější (např. Gran, Carno apod.). Co zanedbáte v krmení u štěněte, to se vám může pak nahledat u dospěláka. Jinak ty granule bych tedy taky nekrmila, není to nic moc kvalita a ceně to neodpovídá. Pokud máte zájem, napište do zpráv.
Nechcete slyšet informace o kvalitě granulí, ale jen o tom, jak je do psa, i přes jeho odpor, dostat. To mi přijde smutné.
Pes, stejně jako každý tvor, jako i lidi, by se měl na baštu těšit, a ne abyste ho různými dalšími ochucenými svinstvy (kapsičkami pro kočky, nebo co vám to doporučil vet) oblbovali natolik, že je "nějako pozře".
Dejte mu to, co mu chutná- kvalitní granule (to opravdu RC nejsou, a to, že vám je asi prodal váš vet, jejich distributor, na tom nic nemění) anebo prostě maso. Vařené, syrové, co bude psovi chutnat. Není nad to dívat se na psa, co tancuje kolem kuchyňské linky a čeká na baštu.
A už dopředu se omlouvám, že asi nepíšu to, co chcete slyšet.
koňadra
napsal(a):
Ti veterináři by měli odevzdat diplom - když radí takové nesmysly, jakože v 5ti týdnech může být štěně odstaveno - hlavně když má 2 kg!
Strava, kterou bylo štěně krmeno, je nevhodná. Kupte kvalitní granule pro štěňata - značek je mnoho, pro zjednodušení - nic nezkazíte, když se budou pohybovat v cenové relaci více jak cca 1500 Kč/15 kg. Ovšem lepší je, jestli budete krmit vařenou stravou (alespoň než štěně trochu povyroste) - jak krmíte teď dietu i jak píše orionka. Ten průjem nepodceňujte, někdy pomůže přidat do žrádla prášek Smecta (koupí se v lékárně), ale lepší je se vypravit za veterinářem. Některé průjmy nejde jen tak zvládnout a zbytečnými experimenty štěně budete ještě více oslabovat.
Jak tedy chapat napr.tuto radu ?
Veril jsem, ze kdyz mi tu nekdo neco poradi, vyzna se a ma zkusenosti...
Takze nechapu co jsem na tomto pochopil spatne...
Šarina
napsal(a):
Nechcete slyšet informace o kvalitě granulí, ale jen o tom, jak je do psa, i přes jeho odpor, dostat. To mi přijde smutné.
Pes, stejně jako každý tvor, jako i lidi, by se měl na baštu těšit, a ne abyste ho různými dalšími ochucenými svinstvy (kapsičkami pro kočky, nebo co vám to doporučil vet) oblbovali natolik, že je "nějako pozře".
Dejte mu to, co mu chutná- kvalitní granule (to opravdu RC nejsou, a to, že vám je asi prodal váš vet, jejich distributor, na tom nic nemění) anebo prostě maso. Vařené, syrové, co bude psovi chutnat. Není nad to dívat se na psa, co tancuje kolem kuchyňské linky a čeká na baštu.
A už dopředu se omlouvám, že asi nepíšu to, co chcete slyšet.
Je tedy smutne, ze i pres odpor svych deti do nich cpu zeleninu, ovoce, lusteniny, stavu...kdyz ony by nejradeji same sladke a limonady plne ecek - ty jim totiz take moc chutnaji...
Nektera prirovnani zde tu jsou koukam mimo misu...
Jednoduse jsem veril v kvalitu granuli a chtel doprat psovi to nejlepsi... a mozna prave proto jsem mu chtel doprat nejaky dobry a vesely prechod na ne.
A proto jsem zly, aha.
To teda podle teto logiky musim byt tyran nejhrubsiho zrna, ponevadz deti nepustim od stolu dokud ( s nechuti ) ten treba spenat nesnedi...
Pejsek u nas trpi trochu mene, tomu jsme to chteli udelat prijemnejsi. Stydim se jak jsem strasne zlej.
conie
napsal(a):
Určitě bych nepoužívala kapsičky pro kočky, bývá to značný humus, pokud nekoupíte skutečně kvalitní a značkové, ale to se pak dostanete s cenou hodně jinam. Pokud chcete pejska naučit jíst granule, zkuste mu je nejprve namáčet vývarem, případně ve vývaru nechat pár kousků masa - můžete klidně koupit i krmné maso pro psy, to vyjde levněji než kočičí kapsičky. Další možností je přidávat do suchých granulí lžičku až lžíci(podle velikosti porce) sádla, které to ochutí. Nebo rozmíchat trochu konzervy - psí a kvalitnější (např. Gran, Carno apod.). Co zanedbáte v krmení u štěněte, to se vám může pak nahledat u dospěláka. Jinak ty granule bych tedy taky nekrmila, není to nic moc kvalita a ceně to neodpovídá. Pokud máte zájem, napište do zpráv.
Díky moc
Tompol
napsal(a):
Nepochopil jste špatně, jen jste bohužel zrovna narazil na výjimku. "Koňadra" psala, že pro zjednodušení se můžete orientovat podle ceny, ale prostě to neplatí vždy! radit se tu snažíme, většina z nás dobře, ale někdy prostě nezaviněně z obou stran dojde k chybě.

Tompol
napsal(a):
Hoďte sem link na ty Royalky, co jste koupil prosím.

Tompol
napsal(a):
Https://www.akvamex.cz/royal-canin-mini-junior-8-kg/.
Díky, tak to hrozné, jak si někdo nasadí takovou cenu, za takový propadák.
Tady je seznam kvalitních krmiv.
http://www.psikrmivoradce.cz/4-hvezdy/.

Tompol
napsal(a):
A ty Ontario jsou dobre? Vyrobce z Kanady, ve slozeni 60% cerstve kureci maso...?
Nabizeji je na strankach z odkazu...
Nejsou kvalitní, opravdu, pokud chcete kvalitní, tak ze seznamu, který jsem Vám napsala nebo krmte jen po domácku.
Tompol
napsal(a):
Je tedy smutne, ze i pres odpor svych deti do nich cpu zeleninu, ovoce, lusteniny, stavu...kdyz ony by nejradeji same sladke a limonady plne ecek - ty jim totiz take moc chutnaji...
Jednoduse jsem veril v kvalitu granuli a chtel doprat psovi to nejlepsi... a mozna prave proto jsem mu chtel doprat nejaky dobry a vesely prechod na ne.
A proto jsem zly, aha.
To teda podle teto logiky musim byt tyran nejhrubsiho zrna, ponevadz deti nepustim od stolu dokud ( s nechuti ) ten treba spenat nesnedi...
Pejsek u nas trpi trochu mene, tomu jsme to chteli udelat prijemnejsi. Stydim se jak jsem strasne zlej.
Máte to všechno úplně obrácené .
Sám píšete, že vám pes žral vařené maso, a dokonce se mu ten průjem spravil, tak nechápu, proč u toho nezůstanete a cpete mu něco, co mu nechutná a navíc ani není bůhvíjak kvalitní? Leda, že vás váš vet- dealer RC- přesvědčil, že není na světě nic lepšího než grancle, které shodou okolností sám prodává...
Jestli je to ten samý vet, co vám tvrdil, že "štěňata ovčáků se odebírají v 5-6 týdnech", tak už se ničemu nedivím (měl vás totiž informovat, že podle zákona je odběr štěněte od feny min.50 dnů... ve vašem případě jste jistě udělal dobře, ale tohle je fakt, který ten vet prostě musí znát a měl vás s tím seznámit, abyste věděl, že situace kolem vašeho pejska není zcela standardní).
Nekvalitními granulemi právě cpete do psa žrádlo, kde kvalitu nahrazují ochucovadla, aby tu celkem nevábnou hmotu udělali pro psa (hlavně nejdřív pro jeho pána) atraktivní. Vašemu psovi ale ty granule nejedou, takže ho chcete oblbnout něčím ještě o mnoho víc ovoněným, tedy těmi kapsičkami. Takže je to přesně naopak, než jak píšete: vaše přirovnání kulhá na všechny čtyři.
Nikdo nepíše, že jste zlý... jen se neorientujete, ale hned deklarujete, že se nechcete nic nového dozvědět. Pokud chcete krmit granulemi, tak si prostudujte net, na co je potřeba si dát pozor, jak se orientovat ve složení, které je na pytli, jak v tomto byznysu fungují veterináři atd... abyste z neznalosti nekupoval za velké peníze předražené shity a ještě si myslel, že psovi děláte dobře.
napsal(a):
Nejsou kvalitní, opravdu, pokud chcete kvalitní, tak ze seznamu, který jsem Vám napsala nebo krmte jen po domácku.
Tak úplně s vámi nesouhlasím, i 3 hvězdičkové granule jsou stále ještě kvalitní, i když se samozřejmě dají najít lepší. Ale určitě je to lepší volba než RC! Víte, vážně ne všichni budou krmit jen tou úzkou špičkou, důležité je, že se lidé zamýšlejí nad kvalitou a postupně zlepšují svoje znalosti a tím i kvalitu krmení pejsků. Neodrazujme je jednoznačným odsuzováním a vnucováním, že jen to, co vy považujete za vyhovující, je to jediné možné. Klidně napíšu vlastní zkušenost (30 let se věnuji chovu, vlastním CHS) - jsem z těch, co snaží upřednostnit domácí výrobky. Začala jsem tedy krmit Fitmin, jak psy (smečka 5 fen 2 - 60 kg), tak kočky. Odchovala jsme na něm několik vrhů. I přes svoje zkušenosti jsme se nechala zviklat a zkusila jsem smečce značku změnit za "lepší". No, neuspěla jsem. Buď nechutnalo, nebo nekvalitní srst, velký "odpad", tloustnutí, kočky se na krmení přestěhovaly k sousedům. Vrátila jsem se k Fitminu a všestranná spokojenost. Fakt je ale to, že nekrmím výhradně granulemi, dávám často syrové maso i kosti. Jen že prostě není vše černo - bílé.

conie
napsal(a):
Tak úplně s vámi nesouhlasím, i 3 hvězdičkové granule jsou stále ještě kvalitní, i když se samozřejmě dají najít lepší. Ale určitě je to lepší volba než RC! Víte, vážně ne všichni budou krmit jen tou úzkou špičkou, důležité je, že se lidé zamýšlejí nad kvalitou a postupně zlepšují svoje znalosti a tím i kvalitu krmení pejsků. Neodrazujme je jednoznačným odsuzováním a vnucováním, že jen to, co vy považujete za vyhovující, je to jediné možné. Klidně napíšu vlastní zkušenost (30 let se věnuji chovu, vlastním CHS) - jsem z těch, co snaží upřednostnit domácí výrobky. Začala jsem tedy krmit Fitmin, jak psy (smečka 5 fen 2 - 60 kg), tak kočky. Odchovala jsme na něm několik vrhů. I přes svoje zkušenosti jsme se nechala zviklat a zkusila jsem smečce značku změnit za "lepší". No, neuspěla jsem. Buď nechutnalo, nebo nekvalitní srst, velký "odpad", tloustnutí, kočky se na krmení přestěhovaly k sousedům. Vrátila jsem se k Fitminu a všestranná spokojenost. Fakt je ale to, že nekrmím výhradně granulemi, dávám často syrové maso i kosti. Jen že prostě není vše černo - bílé.
Černo-bílé není nic, ale přijde mi nevhodné do psů cpát nekvalitní suchary, proto jsem psala, ať krmí po domácku plus kvalitní granule nebo jen po domácku.
Domaci stravu samozrejme nechci opustit, jenze tri deti a zamestnani je casove narocne a nekdy proste nezbyde na vyvarovani cas, proto bych rad, kdyby jedla oboji. To se snad da pochopit. Nejakych 70% stravy zustane varene. Jen obcas prijdeme z prace dyl ci vyrazime o vikendu na vylet, cili by se dobre granulky hodily jako dobra alternativa, aby pejsek nehladovel. Proto bych je na ne rad bafika naucil. Co se tyce kvality mnou koupenych, je to slapnuti vedle, uznavam. Jen mi je trochu lito je dat tem slepicim. Myslim, ze by mely nejdrazsi krmeni ve stredni Evrope a veril jsem, ze kdyz uz je mam, mohu je zkrmit s tim, ze priste koupim lepsi. Nebo koupim lepsi rovnou a smicham je s temito pul na pul - to ke taky spatne? Ne ze bychom primo trpeli nouzi ale vyhodit pytel za 1100, - se mi vazne nechce. Bohuzel je jiz nacaty a vratit nepujde

"nezbyde na vyvarovani cas"
tak to nevařte.
napsal(a):
"nezbyde na vyvarovani cas"
tak to nevařte.
Dobra rada jen nevim co by rekla na neuvatene tvrde testoviny s masem, syrove brambiry a ryzi... To vsechno totiz s masem basti, neprujmuje. Tak ji to podavam. Taky rada kureci srdicka a zaludky a ty za syrova taky asi neda...varim je necelou hodinu...

Tompol
napsal(a):
Dobra rada jen nevim co by rekla na neuvatene tvrde testoviny s masem, syrove brambiry a ryzi... To vsechno totiz s masem basti, neprujmuje. Tak ji to podavam. Taky rada kureci srdicka a zaludky a ty za syrova taky asi neda...varim je necelou hodinu...
Jeje, tak to chápu, že tvrdíte, že na to nemáte čas, já vařím celou směs 15min, čím déle tím hůře.

Tompol
napsal(a):
A proto jsem zly, aha.
rozhodně ty granule nedávejte těm slepicím.Sice to není to nejšpičkovější co mu můžete dát, ale rozhodně to není nic po čem by vám štěně okamžitě uhynulo :-D spoustu psů je na šrotu ze supermarketů a žijí. Normálně to zkrmte a aby to žral klidně to ochutte tou kapsičkou, nebo vývarem, nebo masem, nebo tvarohem prostě tím co doma máte. Veterinář rozhodně není blbec co by měl vracet diplom, jen uvažuje normálně, není to fanatik :-D Ono každý pes není krmen dnes tolik moderním Barfem nebo nejšpičkovějšími granulemi, zrovna tak jako každý člověk nejí samé zdravé a kvalitní věci. V krmení psa se řiďte svým zdravým rozumem, já volím zlatou střední cestu, trošku lepší granule, maso, zelenina, přílohy jako rýže, těstoviny, brambory, pečivo, tvaroh, vejce prostě to tak nějak míchám dohromady od všeho trošku.
Tak to my si s tim zatim hrajeme. Uvarime prilohu, pak pokrajene maso nebo svalovinu. Obcas pridame pokrajenou mrkvicku. A ono kdyz varime 45min jedno pak 20 min prilohu a zeleninu. Pak nez se vse pokraji, umyje, nez se vubec zacne voda varit a pak nasledne omyjeme pouzite nadobi - prkenko, hrnce, poklicky, noze, cednik...jsou dve a pul hodiny pryc Navic u nas ma kazdy den jine jidlo, nevarime toho moc, aby si nezvykla treba jen na kureci... To vite, chceme, aby se u nas mela dobre.
Dalsi dotaz. Myslite, ze by uz mohla dobre uvarene kureci krky? V patek ji bude 8. tydnu...

Tompol
napsal(a):
Tak to my si s tim zatim hrajeme. Uvarime prilohu, pak pokrajene maso nebo svalovinu. Obcas pridame pokrajenou mrkvicku. A ono kdyz varime 45min jedno pak 20 min prilohu a zeleninu. Pak nez se vse pokraji, umyje, nez se vubec zacne voda varit a pak nasledne omyjeme pouzite nadobi - prkenko, hrnce, poklicky, noze, cednik...jsou dve a pul hodiny pryc Navic u nas ma kazdy den jine jidlo, nevarime toho moc, aby si nezvykla treba jen na kureci... To vite, chceme, aby se u nas mela dobre.
Dalsi dotaz. Myslite, ze by uz mohla dobre uvarene kureci krky? V patek ji bude 8. tydnu...
Krky stačí trosku ovařit, ale nejlepe syrové.
napsal(a):
rozhodně ty granule nedávejte těm slepicím.Sice to není to nejšpičkovější co mu můžete dát, ale rozhodně to není nic po čem by vám štěně okamžitě uhynulo :-D spoustu psů je na šrotu ze supermarketů a žijí. Normálně to zkrmte a aby to žral klidně to ochutte tou kapsičkou, nebo vývarem, nebo masem, nebo tvarohem prostě tím co doma máte. Veterinář rozhodně není blbec co by měl vracet diplom, jen uvažuje normálně, není to fanatik :-D Ono každý pes není krmen dnes tolik moderním Barfem nebo nejšpičkovějšími granulemi, zrovna tak jako každý člověk nejí samé zdravé a kvalitní věci. V krmení psa se řiďte svým zdravým rozumem, já volím zlatou střední cestu, trošku lepší granule, maso, zelenina, přílohy jako rýže, těstoviny, brambory, pečivo, tvaroh, vejce prostě to tak nějak míchám dohromady od všeho trošku.
Diky za nazor a rady. Konecne nekdo, kdo mi trochu rozumi... Samourejme, ze nehci psikovi davat neco, co by mu uskodilo, avsak s tim, ze budu hlidat slozeni vseho co s ni a budu ho nechavat na super- duper kvalitnim zradle bez ecek, barviv apod. Proste tak nejak rozume, jako u predhoziho pejska...
Proto me tu mrzi, ze kdyz polozim jakykoli dotaz, nez aby mi bylo odpovezeno, jsem hned sprazen za vsechno co delam spatne...s tim ze jen malokdo reaguje na puvodni otazku...

Tompol
napsal(a):
Stejně, maso, vnitřnosti ale i kosti vařte max 20min., není důvod vařit takhle dlouho. Proč to převařujete?
Tompol
napsal(a):
Kuřecí krky buď uvařte, pak jí ale oberte jen maso, protože vařené drůbeží kosti se štípou, nebo krky krmte syrové, určitě to zvládne. Začněte samozřejmě 1 kouskem a přidávejte postupně.

conie
napsal(a):
Kuřecí krky buď uvařte, pak jí ale oberte jen maso, protože vařené drůbeží kosti se štípou, nebo krky krmte syrové, určitě to zvládne. Začněte samozřejmě 1 kouskem a přidávejte postupně.
Rozvařené nebo syrové, žádné obírání.
Tompol
napsal(a):
Domaci stravu samozrejme nechci opustit, jenze tri deti a zamestnani je casove narocne a nekdy proste nezbyde na vyvarovani cas, proto bych rad, kdyby jedla oboji. To se snad da pochopit. Nejakych 70% stravy zustane varene. Jen obcas prijdeme z prace dyl ci vyrazime o vikendu na vylet, cili by se dobre granulky hodily jako dobra alternativa, aby pejsek nehladovel. Proto bych je na ne rad bafika naucil. Co se tyce kvality mnou koupenych, je to slapnuti vedle, uznavam. Jen mi je trochu lito je dat tem slepicim. Myslim, ze by mely nejdrazsi krmeni ve stredni Evrope a veril jsem, ze kdyz uz je mam, mohu je zkrmit s tim, ze priste koupim lepsi. Nebo koupim lepsi rovnou a smicham je s temito pul na pul - to ke taky spatne? Ne ze bychom primo trpeli nouzi ale vyhodit pytel za 1100, - se mi vazne nechce. Bohuzel je jiz nacaty a vratit nepujde
Jako jedna z mála vám radím, abyste koupené RC opravdu nekrmil. Spousta obilí, minimum masa, původ surovin příšerný, chemická konzervace. Když pominu marketová krmiva, jedno z těch nejhorších (škoda, že jste nekoupil aspoň to Ontario, to by se dalo). A navíc je to o průůůů.er do budoucna: RC je plný dochucovadel. Jakmile psa naučíte na RC, je veliký problém ho přeučit na zdravé granule, jen maso bez chemie a příchutí! Nevím jak tady na psech, ale na kočkách je o tom několik diskuzí, kterak kočku ne/úspěšně odnaučit z RC na pořádné granule!
udělejte dobrý skutek a darujte je do útulku nebo depozita, je jich plno. Jestli si nemůžete dovolit jen tak je darovat potřebným pesanům, zkuste prodat přes inzerát, pořád je dost nezasvěcených, kteří to krmí.

joanne.s
napsal(a):
Jako jedna z mála vám radím, abyste koupené RC opravdu nekrmil. Spousta obilí, minimum masa, původ surovin příšerný, chemická konzervace. Když pominu marketová krmiva, jedno z těch nejhorších (škoda, že jste nekoupil aspoň to Ontario, to by se dalo). A navíc je to o průůůů.er do budoucna: RC je plný dochucovadel. Jakmile psa naučíte na RC, je veliký problém ho přeučit na zdravé granule, jen maso bez chemie a příchutí! Nevím jak tady na psech, ale na kočkách je o tom několik diskuzí, kterak kočku ne/úspěšně odnaučit z RC na pořádné granule!
udělejte dobrý skutek a darujte je do útulku nebo depozita, je jich plno. Jestli si nemůžete dovolit jen tak je darovat potřebným pesanům, zkuste prodat přes inzerát, pořád je dost nezasvěcených, kteří to krmí.
Proboha co mu to radíte, vždy´ti jiní psi po tom taky chcípnou
U svého psa jsem vystřídala několik typů granulí, některé byli plné dochucovadel, ale vždyt je stejně tím žrádlem dochucuji Fenu jsem jakožto neznalá odkrmila na pedigree, stejně jako předchozí psy jsme měli na marketovkách kombinovaných s ostatním. Když už říkáte zdravé granule, tak zdravé nejsou žádné, všechno je to umělé. Když chcete zdravé musíte krmit maso, ale kvalitní maso, ne zdechliny napíchané antibiotiky co vám prodají jako krmné.

napsal(a):
U svého psa jsem vystřídala několik typů granulí, některé byli plné dochucovadel, ale vždyt je stejně tím žrádlem dochucuji Fenu jsem jakožto neznalá odkrmila na pedigree, stejně jako předchozí psy jsme měli na marketovkách kombinovaných s ostatním. Když už říkáte zdravé granule, tak zdravé nejsou žádné, všechno je to umělé. Když chcete zdravé musíte krmit maso, ale kvalitní maso, ne zdechliny napíchané antibiotiky co vám prodají jako krmné.
Říkáte hlouposti.
napsal(a):
Podle mého názoru existují na trhu granule, které zdraví neohrožují. Např. Wolfsblut, Canidae, Artemis, Annamaet, Acana, Orijen, Go natural, Now.
Tompol
napsal(a):
Vy jste měl bejt ženská .
Hihi. Ja na to vareni mam papiry a bavi me to, kdyz je cas. Jsem vyuceny kuchar
Ovsem neucily nas varit z " psi kucharky ".
Jinac po procteni vsech prispevku, dokoupim granule od Acany ty u nad maji taky, s temi co mam je smicham pul napul a zkusim je dochucovat vyvarem, obcas i kapsickou snad to bafik "prezije".
Krky z kurete ji dnes koupim, kratce povarim, dle meho ji budou chutnat. Hlavne ze nema prujem a krasne roste diky vsem.

Tompol
napsal(a):
Jinac po procteni vsech prispevku, dokoupim granule od Acany ty u nad maji taky, s temi co mam je smicham pul napul a zkusim je dochucovat vyvarem, obcas i kapsickou snad to bafik "prezije".
Krky z kurete ji dnes koupim, kratce povarim, dle meho ji budou chutnat. Hlavne ze nema prujem a krasne roste diky vsem.
Je fajn, že jste rozumný, hodně zdaru
Tompol
napsal(a):
Diky za nazor a rady. Konecne nekdo, kdo mi trochu rozumi... Samourejme, ze nehci psikovi davat neco, co by mu uskodilo, avsak s tim, ze budu hlidat slozeni vseho co s ni a budu ho nechavat na super- duper kvalitnim zradle bez ecek, barviv apod. Proste tak nejak rozume, jako u predhoziho pejska...
Proto me tu mrzi, ze kdyz polozim jakykoli dotaz, nez aby mi bylo odpovezeno, jsem hned sprazen za vsechno co delam spatne...s tim ze jen malokdo reaguje na puvodni otazku...
Víte, jak to tady čtu, tak pořád nevím, proč máte ten ublížený pocit, že jste tu hned spražen. Na internetovou diskuzi se to tu nese ve velmi slušném duchu a každý vám chce poradit co nejlépe, tedy podle svého názoru co nejlépe. Určité výhrady se tu nesly k vašemu veterináři.
Nechcete hlídat složení všeho, co pejskovi dáváte, jinde ale vypisujete, jak šíleně složitě mu zatím vaříte...
Napíšu vám, jak to dělám sama (psy mám 40 let a vůbec nemám čas skákat kolem zbytečností):
1/ Už zase krmím masem. Není to pro mě není žádná "módní vlna" (jak tu proběhlo nahoře), ale něco, jak jsem krmila po mnoho let, teď jsem se k tomu po granulové etapě vrátila a s ulehčením krmím masem syrovým. Přílohy nedávám, někdy rejži, když zbyde od oběda. Přidávám zeleninu, tu většinou nakrouhanou syrovou (mám jí zmrazenou, takže vždy jen vydám, spolu se zmrazeným masem, aby obojí roztálo). Čas přípravy minimální, stihne se během normálního pobytu v kuchyni. Krmení masem je fajn, ale něco málo je třeba o tom vědět. Nějaké přemýšlení to taky vyžaduje. Finančně? Záleží na zdrojích.
2/ Pokud chcete krmit granulemi, nemusíte "hlídat složení všeho", ale minimálně musíte být poučen JAK číst a překládat složení na obalu. Rady, jaké triky výrobci používají (např. rozepsání jedné položky do vícero s různými názvy, aby se většinová položka -většinou kukuřice, pšenice- dostala v pořadí co nejhlouběji) si určitě najdete na netu. Klidně krmte i méně kvalitními granulemi, tedy nějakou střední třídou, ale jenom, pokud vám je bude pejsek žrát, aniž byste je musel ještě něčím ochucovat. (To považuji vůči pejskovi za nefér.)
3/Přečtěte si nějaké články od MVDr. Štourače, veta, který se ve výživě vyzná a radí používat selský rozum. Některému pejskovi vyhovujou granule, jinému ne. Některý snáší v pohodě střídání (kombinaci) granulí a masa, jinému tím zaděláte na trvalé problémy. Některý pes má citlivější zažívání, jiný přežije (neříkám, že nějak kvalitně) na rohlíkách.
Záleží na psovi... a na jeho páníčkovi, nakolik je zodpovědný.
Jasne. Chapu. Sprazen se citim proto, ze vznesu dotaz. Na ktery pak marne hledam odpoved... ji ak si vazim vseho co mi bylo porazeno a je mi jasne, ze kazdy to ma jinak. Zvolim tedy zlatou stredni cestu od vseho trochu, hlavne at bafik prospiva. Prikladam i jeji fotku
Jasne. Chapu. Sprazen se citim proto, ze vznesu dotaz. Na ktery pak marne hledam odpoved... ji ak si vazim vseho co mi bylo porazeno a je mi jasne, ze kazdy to ma jinak. Zvolim tedy zlatou stredni cestu od vseho trochu, hlavne at bafik prospiva. Prikladam i jeji fotku
Tompol
napsal(a):
"Tak to my si s tím zatím hrajeme" - taky jsem si hrála a zdálo se mi, že je příprava domací stravy zdlouhavá a komplikovaná a že nejlepší jsou granule. Ne, nejsou. Když si přestanete hrát, tak to nebude tak dlouho trvat. Vzala jsem psa z útulku, byl na granulích RC. Přecházela jsem na vařenou stravu, pes měl chvíli řídkou stolici. Nyní je na stravě vařené + syrové mas- maso ovařím chvíli, jen povrchu, zdlouhavé vaření nemá význam. Kupuji maso u řezníka (lidské ), vepřové, hovězí, krůtí, kuřecí + domácí jehněčí k tomu tvaroh, vejce. Mám 3 děti, chodím do práce, plný dvorek zvířat + velkou zahradu. Vaření pro psa zabere cca 15 min. práce + doba vaření, pokud vařím každý den. Když si navařím na 3 dny, tak to pak maso vařím déle, aby se nezkazilo. Příloha: vločky, rýže, krupky, jáhly, pohanka, zelenina: kořenová, kopřivy, cuketa - co dům dal. Nedivím se, že štěně nechce granule, když přičichlo k vařenému. Ten náš když dostane občas granule, tak na mě kouká stylem, zda jsem se nezbláznila, že tohle teda žrát nebude. Ale na konec to sežere, nic jiného mu taky nezbyde. U malého štěnete to bude asi trošku víc o hlídání složení krmné dávky, ale když si namrazíte balíčky složené z mletého masa, vnitřností + kousek kosti na okus, balíček vyndáte ráno z mražáku a po příchodu z práce hodíte do hrnce + nastrouháte mrkev, petržel atd. + sypnete trochu přílohy, tak máte fakt za 15 min. hotovo, rozdělíte na menší dávky a podáváte 2x-3x denně,1-2 x týdně dáte syrové maso s kostí (velikost uzpůsobit stáří štěněte) místo vařeného, k tomu tvaroh 2-3x týdně, bílý jogurt, vajíčko. Tak to třeba nebude přesně podle tabulek, ale bude to pořád lepší, než mu sypat jenom granule. Granule můžete mít jako doplňkovou stravu, nemusíte je vyhazovat.

Pěkná, něco z ovčáka, hlavně ať je zdravá a má se dobře. Já z toho krmení takovou vědu zas až tak nedělám, ani u psa, ani u sebe. Hlavní je zvykat na všechno odmala, tím psovi zajistíte jistou odolnost a máte jistotu že když pak někde náhodou něco sežere, nic se neděje. Nehrozí vám že potom pes ukradne kus salámu nebo rohlík a onemocní z toho Granule jsou na trhu různé.každý si může něco vybrat, nebo vařit, nebo krmit syrovým, záleží na každém, já sem pro tu pestrost. Jinak z mé zkušenosti jeden můj pes v životě nedostal ani granuli ani konzervu, poctivě sem mu vařila, umřel v deseti letech na chronické ledvinové selhání, můj další pes krmen marketovkama a vším možným ve 13 letech na ledvinové selhání, fena rodičů krmená zbytky z kuchyně 13 let ledvinové selhání tak v krmení tohle nebude, zajímalo by mě proč to tak je ale nevím.Moji psi je krmen granulemi brit, k tomu přidávám opravdu všechno, rajskou omáčkou počínaje a nedojedeným dortem konče, jsou zdraví a neřekla bych že vypadají zle
Tompol
napsal(a):
Tak bacha!
"Krátce" ovařené, nevím, jak je to myšleno, ale uvařené kosti jsou tvrdé. Vařené kosti by pes vůbec neměl!
Krky z kuřete musíte uvařit fakt hodně, ne jen krátce. Přesněji tak, aby byly ty kostičky měkké. Nebo je dejte syrové (případně jenom lehce zatažené) a rozmlácené (i s tím masem) paličkou.

Tompol
napsal(a):
Teda tompol, máte moc KRÁSNÝHO štěníka

Šarina
napsal(a):
Tak bacha!
"Krátce" ovařené, nevím, jak je to myšleno, ale uvařené kosti jsou tvrdé. Vařené kosti by pes vůbec neměl!
Krky z kuřete musíte uvařit fakt hodně, ne jen krátce. Přesněji tak, aby byly ty kostičky měkké. Nebo je dejte syrové (případně jenom lehce zatažené) a rozmlácené (i s tím masem) paličkou.
Tak to ted nechápu, jak můžou být vařené krky měkké ? nejlepší je dát syrové, ale někdy když jich mám víc tak je taky hodím do vody nechám je přejít tak dvě, tři minuty, jen pro ten pocit aby mě to nesmrdělo v lednici. Ale dlouhým vařením přece kostičky v krku nezměknou.

"Tak to ted nechápu, jak můžou být vařené krky měkké ?"
tak je hoďte do papiňáku a s lehkou myslí se odeberte na dvouhodinový špacír se psy...
Tompol
napsal(a):
Ještě varianta s těmi méně kvalitními granulemi - víte, jak by Vám za ně byl vděčný jakýkoli útulek? Ale samozřejmě nevím, jak jste na tom finančně - zda si to můžete dovolit...
napsal(a):
Tak to ted nechápu, jak můžou být vařené krky měkké ? nejlepší je dát syrové, ale někdy když jich mám víc tak je taky hodím do vody nechám je přejít tak dvě, tři minuty, jen pro ten pocit aby mě to nesmrdělo v lednici. Ale dlouhým vařením přece kostičky v krku nezměknou.
Změknou. To jste fakt nikdy nezažila, že obzvlášť kuřecí kosti jde povařit tak, že se pak až rozpadají?

fikovnice
napsal(a):
Změknou. To jste fakt nikdy nezažila, že obzvlášť kuřecí kosti jde povařit tak, že se pak až rozpadají?
Fakt ne, papiňák nemám a nikdy se mě kost do měkka uvařit nepodařilo.

Tompol
napsal(a):
Tak rozmlacene kureci krky sezrala zasyrova jedna basen ;-) Napadlo me, muze i mlete syrove maso? Diky.
Syrové může veškeré druhy masa, vnitřností a kostí.
Tompol
napsal(a):
Tak rozmlacene kureci krky sezrala zasyrova jedna basen ;-) Napadlo me, muze i mlete syrove maso? Diky.
Může jakékoliv syrové maso, krájené, mleté, v kusech... jenom s divočákem bych byla opatrná, toho bych pro sichr pořádně vařila. Ryby jenom syrové, pak je může i s kostmi.
Čím pestřejší stravu vymyslíte, tím líp.
Doporučuju článek KAŽDÝ PES JE JEDINEČNÝ dr. Štourače z časopisu Svět psů, k dosažení třeba na:
http://www.jamservis.cz/eshop/testy-krmiv-pro-psy?&chapter=10
(tam trochu odrolujte a ve spodní části je ten článek)
Ohledně syrového si projdete stránky o BARFU : http://www.manwe.eu/ (pravý sloupec). Tam to sice vypadá vědecky, ale vemte to jako základ. V podstatě to není žádná věda.
Směle do toho.
Tompol
napsal(a):
Jo a jak s veprovym? Nedavat zatim vubec, nebo jen urcite casti?
Snažte se omezit vyloženě tučné... ale moc se mi líbí, jak se snažíte ptát, navzdory nějakým rýpalům. Zkuste se řídit i instinktem, a naladit se s tím štěndem na stejnou vlnovou délku. I když myslím, že o tom možná sám nevíte, ale podařilo se vám to. Přeju hodně šťastných let vzájemného obohacujího soužití páneček - služebníček... kde mnohdy není naprosto jasné, kdo je kdo...
Hodonak
napsal(a):
Snažte se omezit vyloženě tučné... ale moc se mi líbí, jak se snažíte ptát, navzdory nějakým rýpalům. Zkuste se řídit i instinktem, a naladit se s tím štěndem na stejnou vlnovou délku. I když myslím, že o tom možná sám nevíte, ale podařilo se vám to. Přeju hodně šťastných let vzájemného obohacujího soužití páneček - služebníček... kde mnohdy není naprosto jasné, kdo je kdo...
Díky
to já se odbýt nenechám, pže potřebuji mnohdy poradit a nechci psíkovi ublížit.
Jasně, na stejnou vlnu se naladit snažíme oba, jenže já prostě nevím čím mu můžu a nemůžu ublížit, čili i když si říkám tohle určitě může, raději se zeptám, než abych zase řešil za dva dny průjem...
Rad jsem tu však dostal spousty, to syrové maso by mě ve snu nenapadlo ( kvůli salmonelóze a různým breberkám ), dnes však zbaštila několik syrových drcených kuřecích krků a s VELKOU CHUTÍ. Čili už asi nebudu řešit granule a budu podávat převážně maso, vajíčka, tvaroh atd.
My měli s manželkou předchozího psa 13let, nikdy jsme nic neřešily a taky byl spokojený a dožil se docela vysokého věku, ale neměly jsme ho od štěněte, které nám navíc chovatelka dala velmi brzo
a dvě úmrtí našeho čtyřnohého kamaráda za sebou...to ne, brrr. Proto jsem se zde začal radit.
Tompol
napsal(a):
Díky
to já se odbýt nenechám, pže potřebuji mnohdy poradit a nechci psíkovi ublížit.
Jasně, na stejnou vlnu se naladit snažíme oba, jenže já prostě nevím čím mu můžu a nemůžu ublížit, čili i když si říkám tohle určitě může, raději se zeptám, než abych zase řešil za dva dny průjem...
Rad jsem tu však dostal spousty, to syrové maso by mě ve snu nenapadlo ( kvůli salmonelóze a různým breberkám ), dnes však zbaštila několik syrových drcených kuřecích krků a s VELKOU CHUTÍ. Čili už asi nebudu řešit granule a budu podávat převážně maso, vajíčka, tvaroh atd.
My měli s manželkou předchozího psa 13let, nikdy jsme nic neřešily a taky byl spokojený a dožil se docela vysokého věku, ale neměly jsme ho od štěněte, které nám navíc chovatelka dala velmi brzo
a dvě úmrtí našeho čtyřnohého kamaráda za sebou...to ne, brrr. Proto jsem se zde začal radit.
Moje přítelkyně si vzala starého jezevčíka z útulku... v roce 2008. Už tehdy jí bylo řečeno, že psík je přestárlý, skoro slepý, a má problémy s chůzí.. Dnes je Nelča úplně slepá, hluchá jak pařez... ale kkuřecí krky, syrové, pobouchané kladivem, /protože má totálně vyhnilé zuby, do jejichž nápravy už žádný veterinář nepujde/ cítí na deset metrů a její mlaskot je neskutečný! A její problémy s chůzí zázračně zmizely! Odhadem má víc jak 16 roků.. a je to pros tě umanutá stará babka, kterou musí každý milovat! I kdyby ji měl do řiti kopnout!
Tak tedy rozhodnuto, granule poputuji o vikendu do utulku a nebudeme jimi krmit vubec! Pred chvili jsem v reznictvi nakoupil veprova licka, jazyk, srdce. Predni hovezi a mlete veprove. Doma k tomu pridam kureci krky vsechno pokrajim, smicham a zamrazim si smes v pytlikach na pristich 14 dni dopredu.
Jeste se optam jak je to s pamlsky? Muzu uz vyjimecne psa potesit. Zatim ma jen na okusovani veprove ucho a slepici parat...
A jak s piskotky. Lepsi kupovat ty drazsi pro psy, nebo muzu davat klasicke Opavie? Chtel byh je davat hako odmenu kdyz rano a vecer venku vykona potrebu.
ivulka2
napsal(a):
Taky mám odzkoušeno, že brambory byly v případě střevních potíží (průjem a podrážděný žaludek) mnohel lepší a efektivnější než rýže, která samotná naopak psovi potíže prodlužovala. Bylo to pro mě překvápko, protože přesně jako většíně lidí, mi vždy rozvařená rýže fungovala. Teď brambory, rozhňahňané na kaši, podávám k mletému vařenému kuřecímu feňuli po operaci (torze). Myslím, že ty rozmašírované brambory právě pěkně bez potíží projdou trávicím traktem.

Tompol, přečti si ten odkaz výše na manwe - nechť máš představu o potřebném množství kostí, abys nekrmil jenom svalovinou. Krom krků jsou fajn i křídla a skelety.

napsal(a):
Tompol, přečti si ten odkaz výše na manwe - nechť máš představu o potřebném množství kostí, abys nekrmil jenom svalovinou. Krom krků jsou fajn i křídla a skelety.
Plus chybí Béčka-játra, ledvinky, plíce, atd.

Tompol
napsal(a):
Tak tedy rozhodnuto, granule poputuji o vikendu do utulku a nebudeme jimi krmit vubec! Pred chvili jsem v reznictvi nakoupil veprova licka, jazyk, srdce. Predni hovezi a mlete veprove. Doma k tomu pridam kureci krky vsechno pokrajim, smicham a zamrazim si smes v pytlikach na pristich 14 dni dopredu.
Jeste se optam jak je to s pamlsky? Muzu uz vyjimecne psa potesit. Zatim ma jen na okusovani veprove ucho a slepici parat...
A jak s piskotky. Lepsi kupovat ty drazsi pro psy, nebo muzu davat klasicke Opavie? Chtel byh je davat hako odmenu kdyz rano a vecer venku vykona potrebu.
Nejjednodušší postup, najděte si na internetu, v jakých potravinách jsou obsaženy jaké vitamíny a minerály a těmi potravinami krmte, nezapomeňte, že vit.rozpustné v tucích, nejlepe živočišných, a ve vodě.
Jsme z vesnice, kde jeden soused je reznik a druhy chova kravy a ovce, ty pak konci prave u reznika takze krom vseobecne dostupneho masa mam v pohode pristup i k telecimu, jehnecimu a obcas kuzlecimu. Sam si pak delam drubez a kraliky. Proto jsem nakonec granule zavrhnul, pac mam pristup k masu za par kacek vyborny ;-).

Tompol, žiješ v krmném ráji, závidím...

Tompol
napsal(a):
To uz tak na vesnici byva nemenil bych.
Prcková roste jak z vody

Tompol
napsal(a):
To i diky Vam a Vasim zlaty radam...
A jak ty piskoty? Opavia nebo psi?
Piškoty nééé, je to jenom samá mouka a cukr a to pesanovi jedině škodí, místo toho třeba uvařte kuřecí srdíčka nebo žaludky a nebo kupte sušené maso pro pejsky.

Tompol
napsal(a):
A da se treba Pedigree Schmakos povazovat za susene maso? Obsahuje ho necelych 50%?
A co takove radoby cistitka zubu, je to vubec potreba. ?
Predchozi fenka to nemela a zuby mela jedna basen... cili asi netreba, ze?
Pedigree už vůbec ne, samé chemické s.račky
Inspirovat se můžete třeba tady:
http://m.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/platky
http://m.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/pstrosi.

Nebo můžete upéct domácí játrové sušenky

Tompol
napsal(a):
O.k. chapu a zitra pokoupime nejake susene plice, prudusnice apod.
Supér

panda H
napsal(a):
Díky vaši osvětě...
Ále ále

Hodonak
napsal(a):
Jste šťastný člověk, co se týká přístupu ke krmení... a je moc smutné, že si to neuvědomujete! Moc rád bych to s váma měnil!
Myslíte ty zdroje ?
Hodonak
napsal(a):
Jste šťastný člověk, co se týká přístupu ke krmení... a je moc smutné, že si to neuvědomujete! Moc rád bych to s váma měnil!
Ale uvědomuju, a až teď...mi dochází, proč ( jak jsem již několikrát zmiňoval ), měl náš zemřelýpejsek13let zdravého života... To proto, že jsme nic neřešily, když jsem zabíjel králíka sežrala mi pajšl dřív než jsem ho hodil slepicím, tu a tam sežrala hovínko nebo bobek - králičí, slepičák i našich dětí... granule neznala, jedla po nás zbytky z našich talířů...jako pochoutku dostala ucho od králíka či pařát od slepice...a já myslel, že dalšímu pejskovi udělám život lepší, když do něj narvu chemické granule a "pamlsky" taky plné chemie...a teď už vím, že naši současnou Ťapku nechám ( co se krmení týče ) jako tu předešlou. Prostě něco "zdravého" něco "nezdravého" ( zrovna dnes při kydání, mi vyjídala králičí bobky ze země, jako její předchůdkyně ) a doufám, že tu s námi bude minimálně stejně dlouho
Díky Vám všem.

panda H
napsal(a):
No faktynky, nedelam si legraci, a co je to za priserku, co na me tak civí ? Opice v brejlich ? Spatne nějak už vidim...
Má to být asi opice, která se stydí, chtěla jsem dát červenajícího se smajla, ale ten rady není
Ohledně té osvěty, jsem ráda, že můžu poradit a hlavně, když si to daný člověk uvědomí.
napsal(a):
Má to být asi opice, která se stydí, chtěla jsem dát červenajícího se smajla, ale ten rady není
Ohledně té osvěty, jsem ráda, že můžu poradit a hlavně, když si to daný člověk uvědomí.
Když vím, tak taky ráda poradim, ale na vás nemám, ale ráda se vzdy poučím a naučím....

panda H
napsal(a):
Když vím, tak taky ráda poradim, ale na vás nemám, ale ráda se vzdy poučím a naučím....
Ale prosím Vás už to stačí
Holt asi mám jen víc zkušeností.

panda H
napsal(a):
Rajko, napsala jsem vam do S Z.
Pandi, máte odpověď.

fikovnice
napsal(a):
Je tam červenající se smajl - 11. zprava - .
Ale já myslela červenající se, když Vám někdo moc lichotí
Tompol
napsal(a):
Zdravim a jen informuji ze stenak i diky Vam krasne prospiva Uz nam zabrala jedno suple mrazaku, kde mma mozna lepsi jidlo nez panicci
).
A o tom to právě je. Denně slýchám od manžela připomínky, že pes se má líp než on. I u nás psí zásoby v mražáku vypadají velice lákavě. A když jsem vařila pejskovi o víkendu vývar z hov. masa se zeleninou, manžel spěchal domů podle vůně a těšil se na oblíbený vývar s nudlemi. Měli jste vidět jeho obličej když dostal rajskou (no, co rajčat máme plný skleník, někdo to sníst musí ). Hlavně, že všem chutná.

Tompol
napsal(a):
Zdravim a jen informuji ze stenak i diky Vam krasne prospiva Uz nam zabrala jedno suple mrazaku, kde mma mozna lepsi jidlo nez panicci
).
To jsem ráda
Nechci zakladat dalsi vlakno, tak svuj dalsi dotaz vlozim sem. Nechci vypadat jak nelida a tyran, nebo nejaky eko-prirodni fanatik, ale jaky mate nazor na ockovani psa. Nemam na mysli vzteklinu, to je jasne za ockovat. Mam na mysli tu "lepsi" vakcinu proti vice nemocem. Ja zastavam nazor a to i u lidi ( i svych vlastnich deti ), ze cim min chemickeho svinstva do tela, tim lip. Jednak stejne zadna vakcina neni ucinna na 100% to je proste fakt, jednak existuje dalsih tisic nemoci na ktere neni ockovani a jednak je tu dalsich sto rizikovych faktoru umrti psa ( otrava, srazka autem, napadeni jinym psem,... ), cili bych v podstate o psuv zivot a zdravi nemel s nim ani vychazet z domu... aby se mu neco nestalo. Vidim, ze existuji dva tabory. Fanatici co by nejradeji ani nedychali vzduch plny smogu a pak uzkostlivci co do sebe nacpou veskerou dostupnou chemii ktera je k dispozici... Osobne ksem nekde uprostred, zakladni a povinnne ockovani urcite ano, ale nejake dalsi nesmysly?...Proc? Snad to nevyzni nejak blbe a nesezerete me tu zaziva, ptam se jen proto ze veterinar me nuti do te lepsi vakciny a na jine diskuzi jsem byl sepsut, ze jsem tyran, magor a nesvepravna osoba. Tak me zajima vas nazor...
Za mě. Neočkovat nic navíc kromě vztekliny. Čím vícesložková vakcína tím větší zátěž pro tělo. A očkovat až když je pes zdravotně OK. A když už jsme u té chemie, čím odčervujete a jak často? Odčervovadla jsou taky docela humus, ten dopad na játra a ledviny musí být obrovský. Tady mají výhodu psi krmení syrovou stravou, zaživací trakt funguje jak má a červi tak mají stížené podmínky, pokud do vaření přihodíte občas česnek nebo kyselé zelí, tak je to pro ně o to horší. Doporučuji koupit bylinky na odčervení, zabírají a jsou bez chemie.
My uz mame po odcerveni, uz nevim, jak se ty tabletky jmenovaly, ale davaly jsme ctvrtku po 14ti dnech. Trikrat. A jen rak mimochodem mam podezreni, ze prujem ktery jsem resil, byl z tablety...prisel totiz den po podani druhe tabletky...pak jsem presel na syrove maso a treti tableta byla v pohode... prvni tabletu mela u predchozich majitelu tak nevim zda prujmovala..
Tak já bych zase byla pro.Parvoviroza, loptospiroza, psinka..., to všechno může pes celkem jednoduše chytit.V útulku je parvo furt.Já osobně jsem loptospirozu taky prodělala a nikomu bych to nepřála.Určitě očkování neochrání stoprocentně, ale aspoň zajistí lepší průběh nemoci.Třeba lopto se přenáší myším trusem, takže se dá s klidem chytit kdekoliv.Já bych neváhala.

chovatelka kamerunek
napsal(a):
Za mě. Neočkovat nic navíc kromě vztekliny. Čím vícesložková vakcína tím větší zátěž pro tělo. A očkovat až když je pes zdravotně OK. A když už jsme u té chemie, čím odčervujete a jak často? Odčervovadla jsou taky docela humus, ten dopad na játra a ledviny musí být obrovský. Tady mají výhodu psi krmení syrovou stravou, zaživací trakt funguje jak má a červi tak mají stížené podmínky, pokud do vaření přihodíte občas česnek nebo kyselé zelí, tak je to pro ně o to horší. Doporučuji koupit bylinky na odčervení, zabírají a jsou bez chemie.
Už jsem to tu jednou psala, já odčervuji pelyňkem.
Clayton
napsal(a):
Tak já bych zase byla pro.Parvoviroza, loptospiroza, psinka..., to všechno může pes celkem jednoduše chytit.V útulku je parvo furt.Já osobně jsem loptospirozu taky prodělala a nikomu bych to nepřála.Určitě očkování neochrání stoprocentně, ale aspoň zajistí lepší průběh nemoci.Třeba lopto se přenáší myším trusem, takže se dá s klidem chytit kdekoliv.Já bych neváhala.
Jen drobná oprava: jedná se o leptospirózu.

napsal(a):
Už jsem to tu jednou psala, já odčervuji pelyňkem.
I sebe ?
Tompol
napsal(a):
A Vas nazor na dane ockovani, drahe damy? ( rajka, fikovnice )...?
Víte, že nevím. U kocourů jsem se rozhodla pro základní trojkombinaci, tuším s jedním či dvěma přeočkováními, ale nadále zřejmě přeočkovávat nebudu. Mj. se celkem dost bojím postvakcinačního sarkomu. A ten samozřejmě hrozí i u pesanů - a jedná se o dost fatální a hnusnou věc .

napsal(a):
I sebe ?
Ano.

fikovnice
napsal(a):
Víte, že nevím. U kocourů jsem se rozhodla pro základní trojkombinaci, tuším s jedním či dvěma přeočkováními, ale nadále zřejmě přeočkovávat nebudu. Mj. se celkem dost bojím postvakcinačního sarkomu. A ten samozřejmě hrozí i u pesanů - a jedná se o dost fatální a hnusnou věc .
Taky znám jednoho kocourka s postvakcinačním sarkomem
Tompol
napsal(a):
Snad ještě se vyjádřím k Vám jak jste psal o svých dětech: také se mi nelíbí sedmikombinace očkovacích vakcín a podobné humusy. Dle mě na tom profitují především farmaceutické firmy. Očkovat, ale s rozumem. Za totální nerozum považuji neočkovat vůbec - i s tím jsem se setkala, a už jsem to párkrát psala - uvědomme si, co vše nyní hrozí evropské civilizaci s příchodem migrantů. Nejen zánik kultury, atd., ale též návrat staronových nemocí. Už teď je na vzestupu TBC, obávám se, že výrazně začne stoupat promořenost pohlavními nemocemi, samozřejmě AIDS nevyjímaje, bojím se i takových těch "běžných dětských chorob" (spalničky, neštovice) - když už se vyskytly, nemívaly fatální průběh - a vím, že čas od času prostě i v ČR byly "miniepidemie". Jenže teď - dle mě abychom se báli staronových nemocí i mnohem horšího průběhu stávajících nemocí. Ale to je samozřejmě na jinou diskusi...

Tompol
napsal(a):
Štěnata nechávám normálně očkovat (psinka, parva, lepzospiróza) a pak samozřejmě vzteklina, ale pak už očkuji jen vzteklinu.

rapotacka11
napsal(a):
Rájka
Čajem ?
Sebe?Ano.

rapotacka11
napsal(a):
Děkuji.
Je to sice hořké jak prase, ale zdravé

rapotacka11
napsal(a):
Děkuji.
I já

napsal(a):
I já
NZ

fikovnice
napsal(a):
A co takhle dát si na odčervení pár absinthů (než popíjet nudný čaj)? Sice pár hodin budete "mrtvá" i Vy, ale paraziti tuplem! Kdysi mě s tím opili moji přátelé - já nevěděla jak silný alkec to je - no, museli mě domů přímo odvléct!
Tak to snad ztůstanu u toho pelyňku. Radši čaj než kocovinu !

fikovnice
napsal(a):
A co takhle dát si na odčervení pár absinthů (než popíjet nudný čaj)? Sice pár hodin budete "mrtvá" i Vy, ale paraziti tuplem! Kdysi mě s tím opili moji přátelé - já nevěděla jak silný alkec to je - no, museli mě domů přímo odvléct!
To raději riskovat nebudu, jelikož jsem jen příležitostný piják, většinou vína, tak absinth nehrozí

Já si takhle druhý den musela vzít dovolenou, cesta do práce nehrozila ...ale střeva byla vyléčena!

Holt každá máme svůj recept na kvalitní odčervení

fikovnice
napsal(a):
Já se tehdy ale neodčervovala! Já se šla odreagovat s přáteli! Doporučuji při nahromadění stresu na totální vypnutí!
Neboli dvě mouchy jednou ranou

napsal(a):
Já si takhle druhý den musela vzít dovolenou, cesta do práce nehrozila ...ale střeva byla vyléčena!
Po pelyňku nebo na kocovinu ?

Tuším to byla hruškovica ...a do práce jezdím autem 35km, to nešlo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Clayton
napsal(a):
Jo, jo.Absinth je hodně silná káva.To pak následující den ani nevím, jak se jmenuju. Ale odčervení je to bezpochyby stoprocentní.Jen jestli by to chutnalo i psům...
ÁÁÁÁ... má zelená víla schovaná v absinthu...
Miluju Absinth, ale pravý s cukrem
Za mě kocovinu než hořký čaj A odčervovaná jsem tedy průběžně
Doporučuji očkovat. U štěněte nejprve proti psinkovému komplexu, parvoviroze a leptospiroze, což se opakuje po třech týdnech a potom samostatně proti vzteklině. V případě vakciny proti vzteklině je možnost vybrat si takovou, která drží až tuším tři roky což je fajn to dříve nebývalo. Žádný z našich psů nikdy neměl žádné komplikace v důsledku očkování. Nemoci z druhé věty jsou pro štěně strašné mnohdy smrtelné, nikomu to nepřeju zažít viděla jsem u známých a štěně nepřežilo ( parvo). Povinné očkování - tedy ze zákona - je jenom proti vzteklině. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Odčerveno širokospektrálně by mělo být konkrétně 7 až 10 dnů před datem očkování.