Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám na lahvi 11 štěňat, budou z nich obříci, teď mají 15 dní, váha kilo a půl až dvě. No apetit mají náramný a jsme na 2 kg kyblíku RC za den. Což mě nutí uvažovat o nějakém jiném krmení a to co nejdřív. Zvládla by už něco jiného? Škrábané hovězí, mám možnost i kozího mlíka? I kdybych jim kupovala svíčkovou, finančně by to vyšlo levněji než současná cena za krmný den :D.

A už mají všichni otevřené oči? Pokud ano, s klidem můžete začít přidávat právě ideálně to škrábané hovězí, pro začátek radši naředěné štěněčím mlékem na hodně řídkou kaši. Kozí mléko zařadit třeba za den, dva, coby "ředidlo" do masa. + se nebát je dokrmovat i něčím kysaným, kefír, podmáslí... Ale maso je maso, libové naškrabané/namleté hovězí, telecí, kuřecí, rybí (bez kostí samozřejmě) - proč by ne. A až jim povyrostou jehličky, výborné jsou nevařené masité kosti, opravdu masité (hovězí či vepřové kloubové, kuřecí skelety), na kterých si piraně potrénují čelisti, drobně se nakrmí a hlavně se zabaví. S tím můžete začít od třetího týdne.

lev
napsal(a):
Jakmile otevřou oči - viz výše. Mletým, nebo škrabaným masem.
Počítá se i škvírka?
Ti dva největší žrouti na ty oči moc nespěchají :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Mám na lahvi 11 štěňat, budou z nich obříci, teď mají 15 dní, váha kilo a půl až dvě. No apetit mají náramný a jsme na 2 kg kyblíku RC za den. Což mě nutí uvažovat o nějakém jiném krmení a to co nejdřív. Zvládla by už něco jiného? Škrábané hovězí, mám možnost i kozího mlíka? I kdybych jim kupovala svíčkovou, finančně by to vyšlo levněji než současná cena za krmný den :D.
Obříci dají i namleté - v tom objemu byste se asi uškrábala k smrti

lavacca
napsal(a):
Jo, to je fakt. :) Já bych ho normálně umlela. ;) Neumím si představit škrábat takové množství. :D.
Co já bych pro ně neudělala :D jsem z toho normálně vykojená matka.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Dobrý den,
já tedy nevím jaké má kdo zkušenosti, ale my jsme měli běžně ve vrhu 10-12 štěňat a přikrmovali jsme je masem až od 5 týdne.
Nejde o to že by to štěňata nesnědla, ale jde o trávení a kálení. Já bych tedy počkala minimálně do 3 týdnů.Spíše bych zkusila něco formou kaše do lahve.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
alenkapisalka
napsal(a):
Dobrý den,
já tedy nevím jaké má kdo zkušenosti, ale my jsme měli běžně ve vrhu 10-12 štěňat a přikrmovali jsme je masem až od 5 týdne.
Nejde o to že by to štěňata nesnědla, ale jde o trávení a kálení. Já bych tedy počkala minimálně do 3 týdnů.Spíše bych zkusila něco formou kaše do lahve.
No koukala jsem do barfování a tam doporučují nejdříve od 20 dne.
Kozí mléko a naškrábané maso jednodruhové. Já osobně bych tedy počkala až budou mít otevřené oči a budou se alespoň trošku pohybovat.

alenkapisalka
napsal(a):
Dobrý den,
Tak doba, kdy se štěňata přikrmovala kaší ze šrotu a měla bříška vytahaná skoro na zem, ta už je snad za námi.
My jsme odchovali štěňata středního plemene na Tatra mlíce ( žádné štěněcí nebylo ), ale to by pro ty obříky dnes taky vyšlo pěkně draho. Zkusila bych kozí a do něj pro obohacení žloutek a střídala s mixovaným masem.

A najala brigádnice na masírování bříšek,11 prcků - záhul od rána do večera ( tedy spíš do rána ).
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
napsal(a):
Tak doba, kdy se štěňata přikrmovala kaší ze šrotu a měla bříška vytahaná skoro na zem, ta už je snad za námi.
My jsme odchovali štěňata středního plemene na Tatra mlíce ( žádné štěněcí nebylo ), ale to by pro ty obříky dnes taky vyšlo pěkně draho. Zkusila bych kozí a do něj pro obohacení žloutek a střídala s mixovaným masem.
No víte já nepsala nic o kaši ze šrotu, my přikrmovali sušeným štěněcím mlékem s rozmočenými granulemi a pak rozemleté maso se žloutkem a štěněcím mlékem a nakonec masem s rýží a zeleninou.
A dnes je určitě mnohem více možností a nabídek. Bylo to před 10 lety. Tudíž jsem předpokládala že by mohla být i nějaká hustší výživnější kaše do lahve. Neb když štěňata ještě nevidí a nechodí tak tedy nevím jak by papala z misky.
Zapomeňta na lahve a podobné u 14 denních štěňat, ty už jsou schopní žrát masitou kašovitou stranu s vaší pomocí - např z dlaně, aby toho nebylo všude víc než v nich.. V přírodě by jim matka, jakmile by si myslela, že nemají dost, vyvrhla potravu natrávenou, žádné kašičky.14 denní štěně se při pohybu už většinou i vyprazdňuje samo. Hlavně obříci, kteří jsou v tomto věku pohybově někde jinde, než malá plemena.

napsal(a):
Na láhvi jsem štěňata sice neodchovávala, ale pod fenou je začínám přikrmovat, podle počtu, od 14 dnů.Nejdříve samotným kozím mlékem, postupně přidávám mixované vařené vločky, vařené maso, žloutek a až okolo 25dní přidávám syrové maso.
Asi bych jim nejdříve přidala kozí mléko s tím RC a postupně přidávala další suroviny a ubírala RC.

lev
napsal(a):
Zapomeňta na lahve a podobné u 14 denních štěňat, ty už jsou schopní žrát masitou kašovitou stranu s vaší pomocí - např z dlaně, aby toho nebylo všude víc než v nich.. V přírodě by jim matka, jakmile by si myslela, že nemají dost, vyvrhla potravu natrávenou, žádné kašičky.14 denní štěně se při pohybu už většinou i vyprazdňuje samo. Hlavně obříci, kteří jsou v tomto věku pohybově někde jinde, než malá plemena.
Oni se nejen že sami vyprazdňují při pohybu, ale k močení a kálení už se umí docela pěkně postavit. jo, občas si do vykonané práce pak upadnou. ale masírování bříšek už dávno nedělám.
tak jo, koupila jsem jim hovězí, tak uvidíme :D.

Tak jo, operaci maso můžu asi prohlásit za úspěch. škrábané syrové hovězí nejen ze nevyplivli po vložení do tlamy, ale naprosto ochotně si ho brali z ruky stylem ham, případně statečně ujídali z mističky, ve které jsem ho přinesla.

Ne, mají paciny jak heraldický lev a taky vypadám, jako kdybych si chtěla podřezat žíly, ale krácení drápů nějak organizačně nestíhám. Když krmím, tak není vhodná chvíle, ti nenakrmení řvou jak na lesy a hromadně mi lezou na klín a vůbec tam není čas na nic jiného než na vyměňování lahví. Když je dokrmeno, tak je potřeba vyměnit všechny plíny a vyčistit ležení, pak spí, tak je člověk rád, že může dělat taky něco jiného než štěňata a pak už jsou zase hladová a jakákoliv manipulace spouští řev a šplh na klín a kdybych jim jen stříhala drápy, tak mě sežerou.
Dychtivě jsem vše přečetla, mám 4 15tidenní prcky border kolie a také bych ráda dokrmovala z lahve, ale mám už tři různé savičky a lahve, ale ani z jedné neumí a ani se jim nechce sát. Poradíte někdo šikovnou savičku? Do misky s puppy mlíčkem jen padnou a chrochtají jak lapou po dechu

Boderka
napsal(a):
Dychtivě jsem vše přečetla, mám 4 15tidenní prcky border kolie a také bych ráda dokrmovala z lahve, ale mám už tři různé savičky a lahve, ale ani z jedné neumí a ani se jim nechce sát. Poradíte někdo šikovnou savičku? Do misky s puppy mlíčkem jen padnou a chrochtají jak lapou po dechu
A k čemu dokrmovat z lahve? nemají snad maminku? jestli jsou štěňata jen čtyři, tak by fena měla mít mlíka pro všechny až až.
Boderka
napsal(a):
A proč dokrmovat z lahve štěňata, jež mají matku ?!? Tady u bodlinky jde o štěňata, jež matku nemají -) jsou na lahvi. Jinak je to zcela zbytečné je nutit na lahev...zvlášť jsou-li jen 4, to musí mít mléka dost. Navíc v 15 dnech už začněte normálně s naškrábaným / mletým masem a ať dál v klidu pijou od mámy.
napsal(a):
Ne, mají paciny jak heraldický lev a taky vypadám, jako kdybych si chtěla podřezat žíly, ale krácení drápů nějak organizačně nestíhám. Když krmím, tak není vhodná chvíle, ti nenakrmení řvou jak na lesy a hromadně mi lezou na klín a vůbec tam není čas na nic jiného než na vyměňování lahví. Když je dokrmeno, tak je potřeba vyměnit všechny plíny a vyčistit ležení, pak spí, tak je člověk rád, že může dělat taky něco jiného než štěňata a pak už jsou zase hladová a jakákoliv manipulace spouští řev a šplh na klín a kdybych jim jen stříhala drápy, tak mě sežerou.
Jenže tady jde o jejich ( i vy nebudete poškrabaná) pohodlí, o to, že se nezachytávají a lepší se jim běhá. Ostříhání drápů zabere tak 10 minut a nedělá se denně.