Uživatel s deaktivovaným účtem

tichustka
napsal(a):
Dobrý den, můj pes před nedávnem prodělal operaci žaludku a potřebuje lehce stravitelnou stravu, která by nezatěžovala žaludek a předcházela by riziku opětovné torze. Máte s tímto někdo zkušenost, prosím? Předem děkuji za rady.
Jak je pes dlouho po operaci?

tichustka
napsal(a):
Mockrát děkuju za Váš příspěvek. Nemáte, prosím zkušenost s nějakou firmou, která by přímo takovou stravu pro pejsky připravovala?
Pokud chcete poradit, jak domácí stravu připravovat, tak mi napište do zpráv.

tichustka
napsal(a):
Jste moc hodná, děkuju. Ale spíš hledám nějakou firmu, která takové jídlo připravuje. S tímto náhodou zkušenost nemáte, prosím?
Nemám, vařím psům sama. Z připravovaných např tyto komplety http://obchod.tutani.cz/komplety/
Nebo taky BD Yummy http://www.masoksezrani.cz/m/.

tichustka
napsal(a):
Pejsek je necelý měsíc po operaci.
Setkala jsem se s torzí 3x.2x u jednoho psa, naposleda před 6 lety u čuvače.První dva měsíce dostával vařené maso s rýží a zeleninou, pak už jsem dával granule.Nejprve namočené 4x denně, postupně se dávka zvyšovala.Za 4 měsíce po operaci už byl krmen normálně jako ostatní psi.Nyní je mu 11,5 roku, žere vše granule, vařený i kosti.Nemá problém.
Tomu vašemu žaludek mu určitě přišili, ale nevíte, jestli mu nechali slezinu a v jakém byla stavu?Našemu prvnímu psovi slezinu nechali.přesto, že podle slov veterináře, nebyla úplně OK a za 4 měsíce, i přes přísnou dietu, se mu torze zopakovala a už jsme ho nezachránili.Bylo mně řečeno, že právě ta špatná slezina mu žaludek přetočila.Tomuto čuvačovi slezinu vzali a je vpohodě.Ono krmení nemá na torzi moc velký vliv.Spíš genetická dispozice.
tichustka
napsal(a):
Dobrý den, můj pes před nedávnem prodělal operaci žaludku a potřebuje lehce stravitelnou stravu, která by nezatěžovala žaludek a předcházela by riziku opětovné torze. Máte s tímto někdo zkušenost, prosím? Předem děkuji za rady.
NIC na světě není s to zabránit opakované torzi. ani přišití žaludku, můžete jen doufat.
tichustka
napsal(a):
Jste moc hodná, děkuju. Ale spíš hledám nějakou firmu, která takové jídlo připravuje. S tímto náhodou zkušenost nemáte, prosím?
Dobrý den, torze žaludku opravdu není legrace.Náš bulteriér prodělal opraci žaludku pred 1,5 rokem a veterinar nam poradil, abychom prave zkusili misto granuli psikovi davat varenou stravu. Osobne mam s jednou firmou z Prahy zkusenost. Jejich jidlo objednava, uz přes trictvrte roku a opravdu je velmi kvalitni. Pokud tedy muzu doporucit, kouknete na https://www.brunio.cz. Pripadne jim zkuste zavolat a primo se optat, pokud mate otazky ohledne vaseho psika. Snad bude v poradku. Mejte se hezky.
zvědavá

XXX.XXX.73.11
tichustka
napsal(a):
Dobrý den, torze žaludku opravdu není legrace.Náš bulteriér prodělal opraci žaludku pred 1,5 rokem a veterinar nam poradil, abychom prave zkusili misto granuli psikovi davat varenou stravu. Osobne mam s jednou firmou z Prahy zkusenost. Jejich jidlo objednava, uz přes trictvrte roku a opravdu je velmi kvalitni. Pokud tedy muzu doporucit, kouknete na https://www.brunio.cz. Pripadne jim zkuste zavolat a primo se optat, pokud mate otazky ohledne vaseho psika. Snad bude v poradku. Mejte se hezky.
Můžu se zeptat jak to na tom Brunio funguje? To musím objednat na minimálně měsíc dopředu a vůbec nebudu vědět co mi dovezou? Výběr je kuřecí, hovězí, zvěřina, krůta? A co složení, kde je nějaká informace co do toho dávají? No to je fakt síla, děkuji radši si uvařím sama, chci vědět co můj pes žere.
lesnížínka
napsal(a):
A můžem vědět, čím jste tedy krmila doteď? Předpokládám, podle dotazu, že granulema? Neberte to jako výtku, mí psi také dostávají i granule, jen tak pro zajímavost...
Jasně, doteď jsme krmili granulema. Ale pročetla jsem si spoustu diskuzí a odborných článků a jsem rozhodlá přejít na čerstvě vařenou stravu a zkusit granule úplně vynechat. Uvidíme po delší době...
tichustka
napsal(a):
Toto mi poslala včera jedna paní emailem. Tak jsem to sem do diskuze vložila pro připadnou inspiraci. Zkusím tam zavolat a přímo s nimi se domluvit. Má případně tady někdo s bruniem zkušenost, prosím?
tichustka
napsal(a):
Na zkoušku jsem vložila váhu jednoho z mých psů (45 kg) a vyšlo mi na měsíc 6.268, -. Pes mi žere cca kilo masa denně, tady by mě to kilčo stálo něco přes 200, -
Ještě, že nebydlím v Praze, a nemusím tedy o té lákavé nabídce přemýšlet
Šarina
napsal(a):
Na zkoušku jsem vložila váhu jednoho z mých psů (45 kg) a vyšlo mi na měsíc 6.268, -. Pes mi žere cca kilo masa denně, tady by mě to kilčo stálo něco přes 200, -
Ještě, že nebydlím v Praze, a nemusím tedy o té lákavé nabídce přemýšlet
To je strašný
Pes 30kg, krmíme masem za 1000 a to si docela vybírám, když jsme krmili hlavně hovězím + něco speciální, tak to bylo tak 600kč
Tady by mě to stálo tak 4000? No fuj, a ještě nevím, co mi do.toho narvou.
tichustka
napsal(a):
Naše stará feňule prodělala torzi žaludku taky. Krmím syrovým masem. V první fázi těsně po operaci dostávala bramborovou kaši s mletým libovým kuřecím masem a hodně hodně často v malinkých dávkách, aby se žaludek hladce rozeběhl. Postupně jsem pak brambory už jen rozmačkávala a maso mlela na hrubší strukturu, přidávala vařenou mrkev. V další fázi jsem postupně přidávala mleté zelené držťky. Které taky jako první dostala samostatné syrové. Pak jsem nějakou dobu dávala mleté maso syrové, pak hrubě mleté maso, a později na drobné kousky nakrájené maso až jsme došly na hrubší kostky masa a na tom už zůstala až do konce života. Z kostí už pak dostávala jen měkkou část skeletů a abych jí vynahradila to, že si pořádně nemůže zažvýkat a pokousat kosti jako takové, protože to milovala, tak jsem si sháněla v řeznictví syrové vepřové uši. Zeleninu k masu dostávala už jen strouhanou mrkev a krájené čínské zelí, případně kysané zelí, protože jiná zelenina ji proháněla.
Granule všeobecně jsou prostě víc nadýmavé a tam si myslím, že je hlavní příčina torze(pominu-li genetiku) Stejně tak bych nedávala nadýmající zeleninu, či cokoliv o čem vím, že pes po tom prdí. Někdo jste tu psal, že torze se zopakuje i psu s přišitým žaludkem. Nevím, jak se to šije a jestli to nejde líp, ale tak když něco přišiju, tak mi neleze do hlavy, jak se to zase dokáže přetočit(původní profesí jsem švadlena, tak proto ).

ale děcka, to je reklamní vlákno, brunio.cz rozjíždí reklamní kampaň, a to nejen v tomto tématu a nejen na tomto fóru...
Zvedavá

XXX.XXX.73.11
napsal(a):
ale děcka, to je reklamní vlákno, brunio.cz rozjíždí reklamní kampaň, a to nejen v tomto tématu a nejen na tomto fóru...
No tak ať kouká to Brunio napravit své chyby. Platí se měsíc předem a žádná informace co za to dostanu, jen příslib, že to za mě vybral veterinář. To stejně, jako když mi doporučí granule RC? Na to snad ani úplný hlupák nemůže naletět.

lesnížínka
napsal(a):
Granule všeobecně jsou prostě víc nadýmavé a tam si myslím, že je hlavní příčina torze(pominu-li genetiku) Stejně tak bych nedávala nadýmající zeleninu, či cokoliv o čem vím, že pes po tom prdí. Někdo jste tu psal, že torze se zopakuje i psu s přišitým žaludkem. Nevím, jak se to šije a jestli to nejde líp, ale tak když něco přišiju, tak mi neleze do hlavy, jak se to zase dokáže přetočit(původní profesí jsem švadlena, tak proto ).
Torze se může zopakovat i u psa s přišitým žaludkem, jelikož žaludek nejde přišít napevno, ale musí mít nějakou vůli k pohybu.Je to sice méně pravděpodobné, ale vyloučit se to nedá.Moje zkušenost je, že torze s krmením ani s pohybem nesouvisí.Berňák co měl opakovanou torzi byl krmen vařeným, granule neměl.Tehdy tady ani nebyly.Dalších X psů bylo krmeno granulemi a nic až ten čuvač, ale ten měl na slezině nádor, který byl hlavní příčinou torze.To mně řekl operující veterinář.
Ahojte, tak po delší době přidávám svou zkušenost. Zkusila jsem našemu psovi, který je po operaci žaludku objednat čerstvou stravu z brunia.cz, která mi byla doporučená a zatím jsem spokojená. Jídlo vypadá už na pohled chutně a je čerstvé! A hlavně psíkovi chutná, zacož jsem ráda, protože má mlsný jazyk :-D:-D Včera jsme byli u veterináře na prohlídce a psíkovi vyšly všechny testy na jedničku. Pan doktor říkal, že určitě s tímto typem stravy souhlasí a že jsme udělali dobře. Tak uvidíme do budoucna, je to samozřejmě ještě krátká doba, ale já věřím, že to nejhorší máme už za sebou!

stop týrání
napsal(a):
Jaké testy?
Žádné, to se opět rozjíždí reklamní kampaň, i na granule optima (zase v jiných vláknech)...
stop týrání
napsal(a):
NIC na světě není s to zabránit opakované torzi. ani přišití žaludku, můžete jen doufat.
Měla jsem za to, že se při operaci torze žaludek přišívá, právě pro prevenci?
Jsem laik, ale tohle mi utkvělo v paměti. Kde bych k tomu sama přišla, kdybych to někde nečetla?
sisi58
napsal(a):
Jsem laik, ale tohle mi utkvělo v paměti. Kde bych k tomu sama přišla, kdybych to někde nečetla?
To jo, to se přišívá, ale nemusí se to chytit a nebo to prostě další torzi nedokáže zabránit. Naší feňuli přišili a fungovalo to - resp. do její smrti, umřela na stáří resp. na něco jiného skoro rok po operaci.

sisi58
napsal(a):
Žaludek se přišívá, ale jednak to nemusí dlouhodobě držet, jak už někdo psal, a také se nepřišívá napevno, ale musí mít vůli k pohybu.Mám nyní čuvače po operaci přes 6 let, táhne mu na 12.rok, má sice jiné zdravotní problémy, ale žaludek vpořádku.Žere jak mlejn.
Narozdíl od berňáka, kterému se torze po 4 měsících zopakovala a už jsme ho nezachránili.