Kdy je vhodná chvile pro nakrytí feny?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elmo

15.7.2017 00:38
Elmo

XXX.XXX.11.1

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,
Jestli fenu je možné nakryt jenom když hárá nebo mimo hárání(aby měla štěňata)? Děkuji za odpovědi.

15.7.2017 02:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Mimo.

A chce to mít stranou peníze na císařský řez,
kdyby nemohla porodit !
500, - stačit nebude. Možná ani 5.000, -.

15.7.2017 06:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Elmo napsal(a):
Jestli fenu je možné nakryt jenom když hárá nebo mimo hárání(aby měla štěňata)? Děkuji za odpovědi.

Není vhodná chvíle, psů je na světě víc než domovů, takže nekrýt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2017 07:43

Elmo napsal(a):

Naposledy, když jsem řešila tuhle otázku, se z tázajícího vyklubal zoofil.

Not

15.7.2017 09:36
Not

XXX.XXX.64.74

Rozhodně pouze mimo.

15.7.2017 13:35
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Já bych rekla, ze nektere feny jedine v dobe harani a nektere jedine mimo

15.7.2017 13:38
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naposledy, když jsem řešila tuhle otázku, se z tázajícího vyklubal zoofil.

Fuj. Ja jsem kdysi cetla clanek v novinach, kde byl rozhovor s manzelkou zoofila, ktery prznil ovecky. Na otazku redaktora jaky manzel byl odpovedela cituji:
"Manzel byl hrozny jedine kdyz se napil, kdyz nepil, byl to ucineny beranek"

Elmo

15.7.2017 15:03
Elmo

XXX.XXX.11.1

Aha, takže jsem mimo, jo? Příště radši držte zobacek..

15.7.2017 15:27
karo2702

XXX.XXX.172.116

Elmo napsal(a):

Pardon, ale je toho plný net a člověk co neumí napsat dotaz ani do googlu, tak jak asi bude inzerovat tu pouliční směsku? Nebo to si necháte klidně i 12 štěňat? Hodně štěstí!

Elmo

15.7.2017 16:18
Elmo

XXX.XXX.11.1

karo2702 napsal(a):
Pardon, ale je toho plný net a člověk co neumí napsat dotaz ani do googlu, tak jak asi bude inzerovat tu pouliční směsku? Nebo to si necháte klidně i 12 štěňat? Hodně štěstí!

Jo umím napsat dotaz na googlu, není to pouliční směska, jak by mohla být když se jedná o nakrytí jedince boxera s PP a kluk je taky s PP boxer šampion...Takže běžte radši s tou pouliční směskou někam jinam.

15.7.2017 16:55
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Elmo napsal(a):
Jo umím napsat dotaz na googlu, není to pouliční směska, jak by mohla být když se jedná o nakrytí jedince boxera s PP a kluk je taky s PP boxer šampion...Takže běžte radši s tou pouliční směskou někam jinam.

Tak se obratte na poradce chovu.

15.7.2017 17:47
karo2702

XXX.XXX.172.116

Elmo napsal(a):

Jak může teda chovatel papíráků napsat tak stupidní dotaz?

notregistered

15.7.2017 17:57
notregistered

XXX.XXX.211.213

karo2702 napsal(a):

Nejlepší komentář v historii fauny.

15.7.2017 18:00
koňadra

XXX.XXX.128.31

karo2702 napsal(a):

Přesně!

15.7.2017 18:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Elmo napsal(a):

To je ta alergická boxerka?

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3324402/je-dobre-kryt-fenku-ktera-ma-alergicke-reakce#a3327995.

15.7.2017 18:20
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Elmo napsal(a):

Není to ten boxer co nemá alergií, jen na trávu a potvoru z vody? A sousedovi boxer šampion? ?

15.7.2017 18:20
Tedysek

XXX.XXX.34.73

Fiona.Praha napsal(a):
To je ta alergická boxerka?

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3324402/je-dobre-kryt-fenku-ktera-ma-alergicke-reakce#a3327995.

Předběhla jsi mě

15.7.2017 21:03
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Tedysek napsal(a):
Předběhla jsi mě

Jojo alergická reakce.

15.7.2017 21:07
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Zkrátka a jistě jsem měla předtím fenku čivavy a to jsme vůbec štěňata neresili. Teď jsme si koupili fenku boxera s Pp, papiraky štěňata nechceme a proto se obracím sem.

15.7.2017 21:46
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Boxer007 napsal(a):
Zkrátka a jistě jsem měla předtím fenku čivavy a to jsme vůbec štěňata neresili. Teď jsme si koupili fenku boxera s Pp, papiraky štěňata nechceme a proto se obracím sem.

Tak to jste fakt spatne- zeptejte se na strankach utulku nebo veterinare.

15.7.2017 21:51
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Elmo napsal(a):

No stačí používat net. To by se asi majitelé fen zbláznili kdyby fenu pes mohl nakrýt kdykoliv . Tohle je základ biologie . Dočítám, hm stačilo se zeptat chovatele od kterého je fena

15.7.2017 21:59
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Boxer007 napsal(a):
Jojo alergická reakce.

Proč nedokazes zapomenout na štěňata?
1) fena je alergik
2) není uchovnena - to bude mít taky svůj důvod!
3) najdi si asi milion článku na téma bez pp VS. s pp.

15.7.2017 22:05
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Boxeri jsou zdravotne hodne v haji, proc takove produkovat dal?

15.7.2017 22:22

Boxer007 napsal(a):

Milé Elmo alias Boxer007 - nějak nevěřím, že vůbec fenku boxera s PP máte. Máte? - ukažte foto. Jaká to je krasavice, že je nutné ji bez uchovnění dále rozmnožovat. A ptát se na takové debili.y, zda fena může zabřeznout i mimo hárání - neumím si představit následné dotazy, když by se krytí zadařilo a týkalo by se to březosti a porodu. Bože, tu fenu (snad virtuální) chraň!
Pokud máte ženicha boxera, šampiona, jistě jeho majitelé vědí, že nakrýt neuchovněnou fenku se může rovnat velkým problémům, ale třeba je to šampion UCI a vlastně taky neuchovněný jedinec.
Určitě má fena i pes provedené alespoň vyšetření na spondylozu s dobrým výsledkem, ať budoucí zájemci o štěňata vědí, do čeho půjdou. Atd, celkově je projev nicku Elmo a boxer007 silně na úrovni trolla. Asi prázdniny? Jestli ne, tak lituji chovatelku té feny, která si dala práci s uchovněním a teď jí na jejím odchovu hodlá množit člověk ducha mdlého...

Pan Brouček

15.7.2017 23:35
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Milé Elmo alias Boxer007 - nějak nevěřím, že vůbec fenku boxera s PP máte. Máte? - ukažte foto. Jaká to je krasavice, že je nutné ji bez uchovnění dále rozmnožovat. A ptát se na takové debili.y, zda fena může zabřeznout i mimo hárání - neumím si představit následné dotazy, když by se krytí zadařilo a týkalo by se to březosti a porodu. Bože, tu fenu (snad virtuální) chraň!
Pokud máte ženicha boxera, šampiona, jistě jeho majitelé vědí, že nakrýt neuchovněnou fenku se může rovnat velkým problémům, ale třeba je to šampion UCI a vlastně taky neuchovněný jedinec.
Určitě má fena i pes provedené alespoň vyšetření na spondylozu s dobrým výsledkem, ať budoucí zájemci o štěňata vědí, do čeho půjdou. Atd, celkově je projev nicku Elmo a boxer007 silně na úrovni trolla. Asi prázdniny? Jestli ne, tak lituji chovatelku té feny, která si dala práci s uchovněním a teď jí na jejím odchovu hodlá množit člověk ducha mdlého...

Pokud máte ženicha boxera, šampiona, jistě jeho majitelé vědí, že nakrýt neuchovněnou fenku se může rovnat velkým problémům...

O čem to mluvíte? Nechápu co má titul společného s krytím.

15.7.2017 23:46
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Vlastně nevím proč já neinteligentní osoba odpovídám takovýmu odborníkovi na psy...U te vaší reakce jsem se rozbrečela, jak může být někdo tak zlomyslný a namyšlený úplně jako kdybyste byl/a veterinar/ka.
Nevím co titul má dělat s krytím. Silne na úrovni trolla jo? Projev nicku? Jo to vaše plaka která plaká není o nic lepší...Proč byste měla chránit mou fenu? Množit člověk ducha mdlého? Wot? To jsem nepochopila proč kolem toho že chci fenku jednou nakryt má dělat to že ji budu množit? Vyhledej si na googlu co je pořádný množení...

notregistered

16.7.2017 00:01
notregistered

XXX.XXX.211.213

Té fence ještě nejsou ani dva roky, ne ?

16.7.2017 00:10

Boxer007 napsal(a):
Vlastně nevím proč já neinteligentní osoba odpovídám takovýmu odborníkovi na psy...U te vaší reakce jsem se rozbrečela, jak může být někdo tak zlomyslný a namyšlený úplně jako kdybyste byl/a veterinar/ka.
Nevím co titul má dělat s krytím. Silne na úrovni trolla jo? Projev nicku? Jo to vaše plaka která plaká není o nic lepší...Proč byste měla chránit mou fenu? Množit člověk ducha mdlého? Wot? To jsem nepochopila proč kolem toho že chci fenku jednou nakryt má dělat to že ji budu množit? Vyhledej si na googlu co je pořádný množení...

OK, takže nejste pokrytecký zmetek - máte RTG na spondylózu, zodpovědně HD i srdce, štěňata necháte očipovat, zaregistrujete na sebe, prodáte se smlouvou atd. atd.

Jestli výše zmíněné platí, za mě si štěňata klidně vyprodukujte.

16.7.2017 00:21

Boxer007 napsal(a):

Plačte, plačte, uleví se vám. Jsem strašlivě zlomyslná a namyšlená.
Proč byste měla chránit mou fenu?
Bože, tu fenu (snad virtuální) chraň! - Jsem navíc snad i bůh? Díky, cítím se tedy jako Zeus (skloňuj Dia) a silou touto ve me vloženou ji prohlašuji nevhodnou ke krytí. Dokud neukážeš, milé Elmo, doklad o vyšetření na spondylozu u obou případných rodičů a i tu fotku feny, neoznámíš chovateli, od kterého ji máš, své záměry, tak jestli nejsi troll, jsi pustej mrhač chovatelskou prací jiných a tudíž potenciální výrobce bezpapíráků - pro mě = množitel, prznitel plemene. Které má samo o sobě dost probléml, jak bylo zmiňováno výše.
Že nechápeš, co je špatnýho na tom krýt fenu boxera bez nějakých vyšetření a ptáš se, zda ji lze nakrýt i mimo hárání - ano, přestanu tě krmit, mucíček emotikona smajl.

Jinak titul z psí výstavy, milý Pane Broučku, nemá nic společného s krytím/množením. Jen bývá u jedinců s PP jednou z podmínek pro chovnost mít psa ohodnoceného, takže postačí jen VD. Pokud by byl pes šampion a uchovněný, nakrytím neuchovněné feny a tím pádem produkcí štěňat bez PP se majitel takového psa dostává do konfliktu s platnými řády Boxer klubu. (Hovořím tedy o FCI boxer klubu, který právě coby podmínku pro uchovnění má krom jiného vyhodnocení spondylozy.).

16.7.2017 06:09
Edánek

XXX.XXX.233.60

Pan Brouček napsal(a):
Pokud máte ženicha boxera, šampiona, jistě jeho majitelé vědí, že nakrýt neuchovněnou fenku se může rovnat velkým problémům...

O čem to mluvíte? Nechápu co má titul společného s krytím.

...uchovněný pes - což zřejmě pes šampion bude, nesmí krýt neuchovněné feny - tudíž se podílet na výrobě štěňat bez PP...navíc i etika chovu a vlastní svědomí by majiteli takového psa neměla dát, pouštět se do takovéhoto podniku...

Pan Brouček

16.7.2017 07:44
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Edánek napsal(a):
...uchovněný pes - což zřejmě pes šampion bude, nesmí krýt neuchovněné feny - tudíž se podílet na výrobě štěňat bez PP...navíc i etika chovu a vlastní svědomí by majiteli takového psa neměla dát, pouštět se do takovéhoto podniku...

Šampion přece vůbec nemusí být uchovněný. Může mít třeba DKK nebo jinou vadu vylučující z chovu, a klidně může být šampion, nebo ho prostě majitel neuchovnil.
Titul a chovnost jsou 2 různé věci..

16.7.2017 08:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pan Brouček napsal(a):
Šampion přece vůbec nemusí být uchovněný. Může mít třeba DKK nebo jinou vadu vylučující z chovu, a klidně může být šampion, nebo ho prostě majitel neuchovnil.

Jak se pes s vadou vylučující z chovu stane šampionem?

Janae

16.7.2017 08:16
Janae

XXX.XXX.187.22

Edánek napsal(a):

Toliko platí možná zde a mezi pár aktivisty, v reálu to funguje jinak.

Nevím, jestli ta fena vůbec existuje a jestli má PP nebo nemá, ale popravdě u tak nemocného plemene je to snad i jedno. Bez PP nebo s PP v obojím je velká pravděpodobnost zdravotního problému a těch pár povinných testů to nespasí. Zakladatelka sice působí jako umíněné dítě, které chce štěňata a za zády rodičů a majitele krycího psa se rozhodla svojí fenu tajně připustit, ovšem v tomto případě mi to žíly nijak netrhá.

16.7.2017 08:24
Šarina

XXX.XXX.231.146

Fiona.Praha napsal(a):

Velmi jednoduše... objede výstavy. V případě Šampiona ČR ještě některá plemena splní zkoušku. Toť vše.
Chovnost a "šampionství" jsou dvě rozdílné věci.

Ovšem krýt šampionem, který pro vylučující vadu byl vyloučen z chovu?
Ano, to bych kryla zásadně mimo hárání.

16.7.2017 08:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Šarina napsal(a):
Velmi jednoduše... objede výstavy. V případě Šampiona ČR ještě některá plemena splní zkoušku. Toť vše.
Chovnost a "šampionství" jsou dvě rozdílné věci.

Ovšem krýt šampionem, který pro vylučující vadu byl vyloučen z chovu?
Ano, to bych kryla zásadně mimo hárání.

Boxer s vylučující vadou z chovu, objede výstavy a stane se šampionem krásy?
Jak se to tak přihodí? To jako rozhodčí neznají standard a vylučující vady?

16.7.2017 08:57

Fiona.Praha napsal(a):

No, normálně DKK nebo spondylóza totiž jaksi nemusí být nutně vidět. málokterý pes s vysokou DKK je vyloženě chromý, že by nebyl schopný se pěkně předvést.

Pan Brouček

16.7.2017 09:10
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Fiona.Praha napsal(a):

Vylučující vada z chovu nemusí mít nic společného se standardem,
případně nemusí být vůbec při posouzení patrná (to bychom nemuseli vůbec dělat RTG atd.), a nebo nemusí vadit.
Neznám Boxery, ale obecně - RTG (spondylóza, DKK ?) či jiné vyšetření, povahové testy, hodnocení zkoušky chovnosti...

16.7.2017 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):

Asi štěňat...

16.7.2017 11:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pan Brouček napsal(a):
Vylučující vada z chovu nemusí mít nic společného se standardem,
případně nemusí být vůbec při posouzení patrná (to bychom nemuseli vůbec dělat RTG atd.), a nebo nemusí vadit.
Neznám Boxery, ale obecně - RTG (spondylóza, DKK ?) či jiné vyšetření, povahové testy, hodnocení zkoušky chovnosti...

Některým plemenům stačí k bonitaci jen výstava. Netřeba vyšetření nebo zkoušek.
Jak je to u boxerů, nevím a hledat to nebudu.

Takže někdy vylučující vada z chovu má hodně společného se standardem i bonitací.

PetraD.

16.7.2017 11:56
PetraD.

XXX.XXX.6.132

Opravdu to tak lze, ...já mám psa, který je junior šampion, šampion i veteran šampion a zároveň chovný není, právě z důvodu DKK, vizuelně na ním není v pohybu nic vidět, exteriérově patří mezi špičku i jeho deseti letech, bohužel podmínku zařazení do chovu nesplňuje, proto chovný není...(samozřejmě též nikdy neměl a mít štěňata nebude, ač byl o něj velký zájem i z řad PP jedinců).

Pan Brouček

16.7.2017 12:04
Pan Brouček

XXX.XXX.38.245

Fiona.Praha napsal(a):
Některým plemenům stačí k bonitaci jen výstava. Netřeba vyšetření nebo zkoušek.
Jak je to u boxerů, nevím a hledat to nebudu.

Takže někdy vylučující vada z chovu má hodně společného se standardem i bonitací.

Ptala jste se jak se přihodí, že Boxer s vylučující vadou z chovu, objede výstavy a stane se šampionem krásy. Tak jsem vám odpověděl.

Jinak poproste někoho, ať vám vysvětlí význam slova "nemusí".

16.7.2017 12:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

PetraD. napsal(a):
Opravdu to tak lze, ...já mám psa, který je junior šampion, šampion i veteran šampion a zároveň chovný není, právě z důvodu DKK, vizuelně na ním není v pohybu nic vidět, exteriérově patří mezi špičku i jeho deseti letech, bohužel podmínku zařazení do chovu nesplňuje, proto chovný není...(samozřejmě též nikdy neměl a mít štěňata nebude, ač byl o něj velký zájem i z řad PP jedinců).

Jsem ráda, že jste to přiznala a tuplem, že jste na psu nechovali. Ale přesto mne zaráží: neberete to trochu jako podvod, sbírat tituly na psu, který je prostě vadný?(napsané to zní hrozně, jen nevím, jak to vyjádřit) Jde mi o to, že něčí šampion měl úraz, teď třeba kulhá, nebo si ulomí zub a má po výstavách. Váš přes diagnozu nekulhá a tak může být šampion..Ono to není ani tak výkřik na vás, spíš vůbec na celou tu výstavní mašinerii. Ale...jak říkám, je to jak krasobruslení, tak nevím, co bych tam chtěla mít spravedlivého..

16.7.2017 12:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pan Brouček napsal(a):
Ptala jste se jak se přihodí, že Boxer s vylučující vadou z chovu, objede výstavy a stane se šampionem krásy. Tak jsem vám odpověděl.

Jinak poproste někoho, ať vám vysvětlí význam slova "nemusí".

A Vy chápete spojení slov "někdy má"?

Byla to řečnická otázka. O odpověď nestojím, protože by z toho byla dlouhá diskuse o h...

16.7.2017 12:34

lesnížínka napsal(a):
Jsem ráda, že jste to přiznala a tuplem, že jste na psu nechovali. Ale přesto mne zaráží: neberete to trochu jako podvod, sbírat tituly na psu, který je prostě vadný?(napsané to zní hrozně, jen nevím, jak to vyjádřit) Jde mi o to, že něčí šampion měl úraz, teď třeba kulhá, nebo si ulomí zub a má po výstavách. Váš přes diagnozu nekulhá a tak může být šampion..Ono to není ani tak výkřik na vás, spíš vůbec na celou tu výstavní mašinerii. Ale...jak říkám, je to jak krasobruslení, tak nevím, co bych tam chtěla mít spravedlivého..

Proč by vystavování psa, který není a nebude chovný měl být podvod?Výstava je přeci soutěž krásy a i pes s dysplazií může být krásný.Znám řadu psů, kteří nejsou chovní a přesto výstavně úspěšní.Když jste měla berńáka, tak si třeba pamatuji Axu z Hodolan, která výhrávala spoustu výstav i klubových a chovná nebyla.Měla DKK2/3.Dnes vyhrávají výstavy psi, co umí majitel ostříhat, natužit, nabarvit a když pak takového psa vidíte bez výstavní úpravy, ani ho nepoznáte.
Šampiona bych neřešila, ale každý by měl mít soudnost, jestli ten jeho pes/fena je natolik kvalitní, že bude přínosem pro chov plemene.

PetraD.

16.7.2017 12:36
PetraD.

XXX.XXX.6.132

lesnížínka napsal(a):

Ale výstavy nejsou o chovnosti, ale o exteriéru, který má můj pes prostě skvělý, kdyby kulhal, měli bychom smůlu... po mnohé by to bylo jen "vyhazování peněz", protože jemu to k ničemu není... ale nás to prostě baví, obzvlášt když jsme se museli vzdát jiných naplánovaných aktivit, které bohužel díky tomuto postižení dělat nemůžeme... ale je pravda, že někteří rozhodčí, kteří výsledek znali, na tuto skutečnost ohled brali bohužel pro nás, ...

16.7.2017 12:40

lesnížínka napsal(a):

Proč podvod?

vůbec, je to spíš o vašem nepochopení toho, co vlastně výstava je.

je to soutěž krásy. je-li pes krásný, pak vyhraje.

ale je úplně, ale úplně jedno, jestli má zároveň špatné kyčle, šelest na srdci a je úplně blbej na práci.

proto je hodně plemen, kde jen výstava k uchovnění nestačí, víte?

16.7.2017 12:47

Lesnížínka, nebudu opakovat, co napsaly/i přede mnou, jenom rovněž vyjádřím údiv nad tvou reakcí a chápáním významu výstav...

notregistered

16.7.2017 13:05
notregistered

XXX.XXX.211.213

Ale když se to jmenuje Best of Breed smajlík smajlík že jo, lesnížínka smajlík

notregistered

16.7.2017 13:07
notregistered

XXX.XXX.211.213

Best in Show, to je jiná smajlík

notregistered

16.7.2017 13:10
notregistered

XXX.XXX.211.213

A teď se místo International Champion používá "de beauté" CIB
takže jako jo, krása
tak snad podle výstav si nikdo psa nevybírá, tak se, lesnížínka, nečílte smajlík

16.7.2017 13:11

Boxer007 napsal(a):

Takže v tom případě není vhodná doba pro nakrytí nikdy.

16.7.2017 13:13

Tedysek napsal(a):
Proč nedokazes zapomenout na štěňata?
1) fena je alergik
2) není uchovnena - to bude mít taky svůj důvod!
3) najdi si asi milion článku na téma bez pp VS. s pp.

Prototže si myslí, že na štěňatech vydělá...

16.7.2017 13:22

Proč podvod?

vůbec, je to spíš o vašem nepochopení toho, co vlastně výstava je.

je to soutěž krásy. je-li pes krásný, pak vyhraje.

ale je úplně, ale úplně jedno, jestli má zároveň špatné kyčle, šelest na srdci a je úplně blbej na práci.

proto je hodně plemen, kde jen výstava k uchovnění nestačí, víte?

jolyha

16.7.2017 13:31
jolyha

XXX.XXX.229.101

Fiona.Praha napsal(a):

Vcelku jednoduše. Může být šampion třeba 10 ti zemí, ale pokud pak třeba chybí zub (což na výstavě nikdo nekonrtoluje, jen skus), nebo neprojde kvůli DKK apod - kvůli zdraví, je mu třeba 10 šampionátů na nic a chovný být nemůže. Znám jich takových dost.

16.7.2017 13:47
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Tady je ta fotka fenky a doklady o vyšetření vám ukazovat nebudu z důvodu toho že tam jsou i soukromé informace...

16.7.2017 13:48
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Prototže si myslí, že na štěňatech vydělá...

To si myslíte leda tak vy...

notregistered

16.7.2017 15:03
notregistered

XXX.XXX.211.213

Boxer007 napsal(a):

Já si to nemyslím, ale té fence nejsou ještě ani dva roky, že ? Je to ještě štěně.

16.7.2017 16:02
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Boxer007 napsal(a):

PROC chcete štěňata ?

16.7.2017 17:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak jako mě je to celkem šumák, nevystavuju a ani jsem nikdy nehodlala, jen mi přijde divné, že se to celé neodvozuje od celkového stavu psa. Když to přeženu, je pro mne prostě divná představa, že to může vyhrát, jak tu někdo podotknul, pes s nemocným srdcem, který by zvládnul obejít kruh, ale jinak je to prostě chudák psí invalida. Nebrala jsem, že je to soutěž psí krásy, ale že je to soutěž prostě o superpsa daného plemene.

16.7.2017 17:23
koňadra

XXX.XXX.138.13

lesnížínka napsal(a):
Tak jako mě je to celkem šumák, nevystavuju a ani jsem nikdy nehodlala, jen mi přijde divné, že se to celé neodvozuje od celkového stavu psa. Když to přeženu, je pro mne prostě divná představa, že to může vyhrát, jak tu někdo podotknul, pes s nemocným srdcem, který by zvládnul obejít kruh, ale jinak je to prostě chudák psí invalida. Nebrala jsem, že je to soutěž psí krásy, ale že je to soutěž prostě o superpsa daného plemene.

A praktický byste si to představovala jak? Nerýpu, ale fakt nevím, jak by se to dělalo. Jedině, že by každý majitel při přihlašování psa přikládal protokoly o vyšetření na to, na to a na ono? To by asi hned byly výstavy poloviční. Někdo by protokol neměl, jiný by to prostě nechtěl podstupovat. A zase by bylo více bezpapíráčů. Výstava je fakt "jen" o kráse psa. Mnoho plemen má např. podmínku chovnosti plnochrupost, ale v mezinárodním standardům není. Takže rozhodčí na MVP klidně zadají CACIB psů, kterému chybí zub.

16.7.2017 17:34

lesnížínka napsal(a):

I když si pes vyrazí celý zub, tak pokud se s ním hned maže k vet a ten udělá ofiko záznam, tak pes určitě po výstavách nemá. Znám šampiona, kterému chybí dva přední.

Pan Brouček

16.7.2017 17:52
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Fiona.Praha napsal(a):
A Vy chápete spojení slov "někdy má"?

Byla to řečnická otázka. O odpověď nestojím, protože by z toho byla dlouhá diskuse o h...

Pusťte to z hlavy, to s tímhle úsudkem nepoberete. Vše tu bylo jasně napsáno, a nejenom mnou, není třeba žádná dlouhá diskuze.

Když napíšete kravinu, je lepší to prostě přiznat, než k tomu přidávat další. Tady nikoho nepřesvědčíte, a sebe sama už vůbec ne.
Leda by vám to pořád nedocházelo.

16.7.2017 18:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pan Brouček napsal(a):
Pusťte to z hlavy, to s tímhle úsudkem nepoberete. Vše tu bylo jasně napsáno, a nejenom mnou, není třeba žádná dlouhá diskuze.

Když napíšete kravinu, je lepší to prostě přiznat, než k tomu přidávat další. Tady nikoho nepřesvědčíte, a sebe sama už vůbec ne.
Leda by vám to pořád nedocházelo.

Musíte mít poslední slovo?

Nechte si soudy a rozumy, taky Vás nesoudím, nestojíte mi za to. Je to dost jasné?
Díky, že zapojíte mozek a pochopíte

Pan Brouček

16.7.2017 21:13
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Fiona.Praha napsal(a):
Musíte mít poslední slovo?

Nechte si soudy a rozumy, taky Vás nesoudím, nestojíte mi za to. Je to dost jasné?
Díky, že zapojíte mozek a pochopíte

O poslední slovo nejde, byla to jen rada. I duševní hygiena je důležitá.
Berte to jako radu odborníka.

16.7.2017 21:25
Edánek

XXX.XXX.224.182

Pan Brouček napsal(a):

..píši že zřejmě, málokdo vyjíždí tituly a neuchovňuje takového jedince...

16.7.2017 21:27
Edánek

XXX.XXX.224.182

Janae napsal(a):
Toliko platí možná zde a mezi pár aktivisty, v reálu to funguje jinak.

Nevím, jestli ta fena vůbec existuje a jestli má PP nebo nemá, ale popravdě u tak nemocného plemene je to snad i jedno. Bez PP nebo s PP v obojím je velká pravděpodobnost zdravotního problému a těch pár povinných testů to nespasí. Zakladatelka sice působí jako umíněné dítě, které chce štěňata a za zády rodičů a majitele krycího psa se rozhodla svojí fenu tajně připustit, ovšem v tomto případě mi to žíly nijak netrhá.

...ani mně ne...

16.7.2017 21:27

Edánek napsal(a):

Proč ne? pokud mám psa, který se líbí a kdykoliv se objeví na výstavě, něco si odnese, proč s ním na tu výstavu nejet? aspoň si člověk zlepší náladu po těch výsledcích DKK...

Pan Brouček

16.7.2017 21:41
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Edánek napsal(a):

A já píšu, že titul a uchovnění jsou dvě různé věci. Dál není o čem debatovat.

Když výstavně úspěšný jedinec uchovnit nejde, tak to není záležitost rozhodnutí majitele.
A pokud to máte jako koníčka, proč nejezdit výstavy a sbírat tituly, když třeba jezdíte i s dalšími psy? Je to soutěž jako každá jiná. Znám takových psů hodně.

P.S. pár z vás tady asi vůbec netuší co to jsou výstavy, tituly atd., tak proč se tu dohadujete?

Přidejte reakci

Přidat smajlík