ten mam, ale me to desne, ale desne nebavi, ja jsme rada, ze ji rozcesu packy, vousy... zada tim nozem obcas prejedu, mam i takove jako hrabicky ci co.. ja myslim, ez se najde.. jsem chtela na podzim.. no pak mela drobny uraz s packou,a le stejne jsme museli porad na veterinu, tak se me ji nechtelo jeste nechavat stresovat nekde v psim slaone a pak stejne zacla ta desna zima, tka bylo lepsi ze mela kozuch :)A tady je jedna teda upravenejsi fotka :D
Jinak můj pes v těch 15 letech tak 2,3 km výleteček terénem zvládal. Dožil se téměř 17 let.
Tobyl uctyhodny vek! Cakimu uz staci jen kolecko kolem baraku a je udychany az az... jsme zvedava, jestli nasi budou chtit druheho psa a jestli jo, tak zase knirace.... Grace je zatim hodne nadseny pochuzkar, ted zaciname postupne navysovat km, vcera dvacet, chci s ni zkusit dogtreky...
Jinak zkouime agility, flyball a poslusnost...
Co se tyce upravy no tak ji zacnu upravvat :) Trosku, me se nejvic libila takhle, to bylo asi tak tri mesice po trimovani :)
kniga napsal(a):
Tobyl uctyhodny vek! Cakimu uz staci jen kolecko kolem baraku a je udychany az az... jsme zvedava, jestli nasi budou chtit druheho psa a jestli jo, tak zase knirace....
Grace je zatim hodne nadseny pochuzkar, ted zaciname postupne navysovat km, vcera dvacet, chci s ni zkusit dogtreky...
Jinak zkouime agility, flyball a poslusnost...
Co se tyce upravy no tak ji zacnu upravvat :) Trosku, me se nejvic libila takhle, to bylo asi tak tri mesice po trimovani :)
To je moc dobře, že s Grace cvičíte a sportujete! Je potřeba jim zaměstnat tělo i hlavinku. Jen do toho! Nechystáte se taky na obedience? To cvičí kníračů málo, bylo by to fajn. Je to ale docela náročné. Jak je stará a odkud je? Vypadá pěkně
pavlad napsal(a):
Ahoj, to je dobře že se tady zase objevili fousatci
.
Tady je moje černá šikulka, s nepostradatelným míčem v hubě
. Bude jí devět, ale pořád pilně cvičíme (záchranařinu, obedience...). Fousatky jsou moje srdeční záležitost a nedám na ně dopustit ![]()
Knírači snad nikdy nezleniví, do vysokého věku jsou aktivní. My jsme o našem v šesti letech začli říkat že "jde do rozumu", pak v osmi, vždycky nás vyvedl z omylu. Opravdu dědeček začal být až po šestnáctých narozeninách.
orionka napsal(a):
Knírači snad nikdy nezleniví, do vysokého věku jsou aktivní. My jsme o našem v šesti letech začli říkat že "jde do rozumu", pak v osmi, vždycky nás vyvedl z omylu. Opravdu dědeček začal být až po šestnáctých narozeninách.
Jojo, taky jsem už myslela že dostane rozum, po šestém roce to tak začalo trochu vypadat, ale ještě pořád ne
pavlad napsal(a):
To je moc dobře, že s Grace cvičíte a sportujete! Je potřeba jim zaměstnat tělo i hlavinku. Jen do toho! Nechystáte se taky na obedience? To cvičí kníračů málo, bylo by to fajn. Je to ale docela náročné. Jak je stará a odkud je? Vypadá pěkně
.
Grace ted bude mit 15 mesicu, je od Kobyliho potoka.
Ta tva je taky stredak? Taky je moc pekna a nadsenej balonkar, to Grace moc neni,a le flyball ma rada :)
OObedienci uvazuji,ale prave mam strach, ze nejsme moc pecliva a tak, ale mam v planu, ze bych letos chtela ZOP, ZZO a OB-1 :D,a le musim trenovat vic a pecliveji, ale Grace je snaziva a pazrava :) tak to treba pujde.
Vy obedienci delate?
czizecka napsal(a):
Tak jsem nakoukla, taky jsem měla knírače, malé. Knírač je úchvatnej pes kterej u mě prostě vede a nemá chybu.. ale ty ocasy jsou teda děsný
Me se tada libi! Zvlast kdyz je maji zaorslte s tou vlajeckou :) Ja jsme moc rada, ze uz se nekupiruje :)
kniga napsal(a):
Grace ted bude mit 15 mesicu, je od Kobyliho potoka.
Ta tva je taky stredak? Taky je moc pekna a nadsenej balonkar, to Grace moc neni,a le flyball ma rada :)
OObedienci uvazuji,ale prave mam strach, ze nejsme moc pecliva a tak, ale mam v planu, ze bych letos chtela ZOP, ZZO a OB-1 :D,a le musim trenovat vic a pecliveji, ale Grace je snaziva a pazrava :) tak to treba pujde.
Vy obedienci delate?
Jé, od Kobylího potoka, to je dobrá chovka
Moje je taky střeďanda, Bohemia Cardinal. Taky snaživá a pažravá
Obedience děláme, začaly jsem sice pozdě, vlastně až v jejích šesti letech (to u nás teprve začalo), takže neměla ty správné základy, ale máme splněno vše, i OB3
Odkud jsi? Jestli z Prahy, můžu doporučit, kde a u koho se dá obedience cvičit.
pavlad napsal(a):
Jé, od Kobylího potoka, to je dobrá chovka
.
Moje je taky střeďanda, Bohemia Cardinal. Taky snaživá a pažravá ![]()
Obedience děláme, začaly jsem sice pozdě, vlastně až v jejích šesti letech (to u nás teprve začalo), takže neměla ty správné základy, ale máme splněno vše, i OB3
.
Odkud jsi? Jestli z Prahy, můžu doporučit, kde a u koho se dá obedience cvičit.
Ja su z Brna :) U nas v klubu se cvici, tak jsme si rikala ze od jara vycvviakru kontaktuju...
To jsem rada, ze rikas ze je to dobra chovka, ja si planovala, ze si knirace budu vybirat, ze budu objizdet vystavy a ruzne akce abych videla hlavne povahy a tak, jenze pak jsem prisla o Spotynku (moje prvni fenka, bigl) a otec mi hned zacal hledat noveho psa a to byla loni jedina volna fenecka v tu dobu... ja jsem moc spokojena s ni (az na ty lovecky pudy viz tema na nemoderovanem stredni knirac a lovecky pud) i s chovatelkou, tak si myslim, ez to byla dobra volba :)
To ste hodne dobri teda! Klobouk dolu!
kniga napsal(a):
Ja su z Brna :) U nas v klubu se cvici, tak jsme si rikala ze od jara vycvviakru kontaktuju...
To jsem rada, ze rikas ze je to dobra chovka, ja si planovala, ze si knirace budu vybirat, ze budu objizdet vystavy a ruzne akce abych videla hlavne povahy a tak, jenze pak jsem prisla o Spotynku (moje prvni fenka, bigl) a otec mi hned zacal hledat noveho psa a to byla loni jedina volna fenecka v tu dobu... ja jsem moc spokojena s ni (az na ty lovecky pudy viz tema na nemoderovanem stredni knirac a lovecky pud) i s chovatelkou, tak si myslim, ez to byla dobra volba :)
To ste hodne dobri teda! Klobouk dolu!
Brno je fajn
Od Kobylího potoka dělají taky srazy odchovů, že, to se mi moc líbí
Děkujeme za pochvalu, snažíme se. Je to potvůrka, ona třeba ty cviky tak ráda komentuje, a to se v obedience vůůůbec nesmí...
pavlad napsal(a):
Brno je fajn
. Kam chodíš na cvičák? Plánujete v létě nějaký kníračí tábor?
Od Kobylího potoka dělají taky srazy odchovů, že, to se mi moc líbí
.
Děkujeme za pochvalu, snažíme se. Je to potvůrka, ona třeba ty cviky tak ráda komentuje, a to se v obedience vůůůbec nesmí...
Chodime na KK VFU. No i bych palnovala, ale nevim o nich... Loni jsme jela jeste na bigli tabor... Samej lovecak krome nas, temer teda, byla tam vlastne jeste borderka a siperka, no a slepici ulovila jen Grace Na srazu jsem byla, jo to bylo moc fajne!
Grace je teda hodne ticha, nebo spis byla ted obcas postekava z okna, ale to jen rano, kdyz je presvedcena ze mi pet hodin spanku muselo stacit, spovelem stekej jsem mela dost problem,a le nakonec se zadarilo :)
K ty vystaave, jee skoda, jsme chtela jit, jenze nejsou penize, tak jsme sly aspon do lesa :)
Na tehle fotce je Grace tak jak si vzdycky nese nakup ze zverace domu, cely pytlik anmek pro ni :)
Jo a cim krmite vase kniry?
czizecka napsal(a):
Můžu se zeptat, kupírování ocásků už je zakázané u kníračů nebo se to jenom nedělá? Jinak máte krásné pejsky, knírač je Pan Pes
Zakazane to neni, nas ezakony to umoznuji, ale co ja vim tak Nemci zmenili standard ta, ze standardni knirac ma ocasek v prirozene delce.. coz me se libi vic :)
kniga napsal(a):
Zakazane to neni, nas ezakony to umoznuji, ale co ja vim tak Nemci zmenili standard ta, ze standardni knirac ma ocasek v prirozene delce.. coz me se libi vic :)
mě nee ale je to zvyk, když jsou okudlaný tak to ještě jde, ale zarostlý s ocasem to už vypadaj jak voříšek :D. Tak každému se líbí něco jiného to je jasný
kniga napsal(a):
Chodime na KK VFU. No i bych palnovala, ale nevim o nich... Loni jsme jela jeste na bigli tabor... Samej lovecak krome nas, temer teda, byla tam vlastne jeste borderka a siperka, no a slepici ulovila jen Grace ![]()
Na srazu jsem byla, jo to bylo moc fajne!
Grace je teda hodne ticha, nebo spis byla ted obcas postekava z okna, ale to jen rano, kdyz je presvedcena ze mi pet hodin spanku muselo stacit, spovelem stekej jsem mela dost problem,a le nakonec se zadarilo :)
K ty vystaave, jee skoda, jsme chtela jit, jenze nejsou penize, tak jsme sly aspon do lesa :)
Na tehle fotce je Grace tak jak si vzdycky nese nakup ze zverace domu, cely pytlik anmek pro ni :)
Jo a cim krmite vase kniry?
Aha, tak tam dělá obedience Lucka Gabrielová, kdyžtak ji pozdravuj od Pavly s Winky
My jezdíme každý rok na kníračí tábor do Cvikova, je to vždycky první dva týdny v červenci. Najdeš to na www.velkyknirac-aprocne.com.
Jihomoravská pobočka Klubu chovatelů kníračů dělá taky fajn tábory na Babí hoře. Najdeš to tady: http://www.babihora.wz.cz/uvod.htm.
No to je šikulka, že si nese sama ňamičky
JInak my krmíme Arden Grange a jsem moc spokojená. K tomu na přilepšenou občas dobré konzervičky
pavlad napsal(a):
Aha, tak tam dělá obedience Lucka Gabrielová, kdyžtak ji pozdravuj od Pavly s Winky
.
My jezdíme každý rok na kníračí tábor do Cvikova, je to vždycky první dva týdny v červenci. Najdeš to na www.velkyknirac-aprocne.com.
Jihomoravská pobočka Klubu chovatelů kníračů dělá taky fajn tábory na Babí hoře. Najdeš to tady: http://www.babihora.wz.cz/uvod.htm.
No to je šikulka, že si nese sama ňamičky
.
JInak my krmíme Arden Grange a jsem moc spokojená. K tomu na přilepšenou občas dobré konzervičky
.
JJ, Lucku Gabrielovou zbnam, chodila jsme k ni se SPoty chvili,a le pro biglicku to nebylo to prave orechove, ted civci obedinci, ale nekdo jiny. Pozdravovat budu :)Jeee, kurnik tak to budu minimalne do dubna resit dileme Festival Fantazie nebo kniri tabor
ten z te Jihomoravske by byl taky fajn,a le v obou pripadech bych mohla jena jen an tyden :(My sme teda prevazne na mae, a granule na ake nebo dovolenou a tak beru jak co mi prijde ve zveraci pod ruku a neni to uplny srot... ale sme zjistila, ze je alergicka na brit care!
A musim ji moc pochvalit, vcera jsme byly na agility a byla zase taaaak sikovna :)
Jinak pozor pozor, pripravuji spusteni,snad dnes ci szitra konecne uvodni clanky! Nechces se pripojit? urcite by byl prima clanek o obedienci a kniracich :) mrkni na http://stredniknirac.cz
memmory napsal(a):
ještě jeden "Arisek"
ten vous je fat luxuni, co takhel nam o nem anpsat? ajkho udrzujes a tak :)
kniga napsal(a):
ten vous je fat luxuni, co takhel nam o nem anpsat? ajkho udrzujes a tak :)
není to můj pes :))
www.ariskowo.estranky.cz
kniga napsal(a):
JJ, Lucku Gabrielovou zbnam, chodila jsme k ni se SPoty chvili,a le pro biglicku to nebylo to prave orechove, ted civci obedinci, ale nekdo jiny. Pozdravovat budu :)
Jeee, kurnik tak to budu minimalne do dubna resit dileme Festival Fantazie nebo kniri tabor
ten z te Jihomoravske by byl taky fajn,a le v obou pripadech bych mohla jena jen an tyden :(
My sme teda prevazne na mae, a granule na ake nebo dovolenou a tak beru jak co mi prijde ve zveraci pod ruku a neni to uplny srot... ale sme zjistila, ze je alergicka na brit care!
A musim ji moc pochvalit, vcera jsme byly na agility a byla zase taaaak sikovna :)
Jinak pozor pozor, pripravuji spusteni,snad dnes ci szitra konecne uvodni clanky! Nechces se pripojit? urcite by byl prima clanek o obedienci a kniracich :) mrkni na http://stredniknirac.cz
No my na ten kníří tábor taky většinou jezdíme jen na týden, obvykle se mi to kryje se záchranářským, který je ve stejnou dobu, tak to podělím týden tam a týden tam
Alergická na Brit Care? No to jsou věci
. No agility určitě dělejte, můžete pak na Mistrovství kníračů v agility (to je vždycky v srpnu v Lounech), tam je střeďáků málo. Taky jsme agilitily, teď spíš jen tak rekreačně, ale na mistrák si zajedeme
Na ty stránky jsem Ti už posílala před delší dobou profil, je to ono? Pak už se s tím nic nedělo, Určitě něco písnu, ráda
pavlad napsal(a):
No my na ten kníří tábor taky většinou jezdíme jen na týden, obvykle se mi to kryje se záchranářským, který je ve stejnou dobu, tak to podělím týden tam a týden tam
. Letos vůbec nevím jak mi to vyjde, chystám se na světovku do Paříže a to je v tom prvním červencovém týdnu, tak uvidíme.
Alergická na Brit Care? No to jsou věci
.
No agility určitě dělejte, můžete pak na Mistrovství kníračů v agility (to je vždycky v srpnu v Lounech), tam je střeďáků málo. Taky jsme agilitily, teď spíš jen tak rekreačně, ale na mistrák si zajedeme
. Jeden rok jsme ho i vyhrály (tuším 2005).
Na ty stránky jsem Ti už posílala před delší dobou profil, je to ono? Pak už se s tím nic nedělo, Určitě něco písnu, ráda ![]()
No jo stredaci maji strasnou nevyhodu.. musi behat v large, ze... ale Grace je talentik, uvidime jak ji pujde skokova gymnastika, preci jen ty prekazky jsou na knira fakt vysoko...
Nepremyslim o dalsim hafikovi?
kniga napsal(a):
No jo stredaci maji strasnou nevyhodu.. musi behat v large, ze... ale Grace je talentik, uvidime jak ji pujde skokova gymnastika, preci jen ty prekazky jsou na knira fakt vysoko...
Jo, to je problém...my v mládí zanedbaly skokovou gymnastiku - tenkrát se o tom ještě moc nevědělo - a teda hodně shazuje laťky.
pavlad napsal(a):
Jo, to je problém...my v mládí zanedbaly skokovou gymnastiku - tenkrát se o tom ještě moc nevědělo - a teda hodně shazuje laťky.
Ja jsem zvedava, dneska ji to skakaol, ze jsem se koukala, mela to pochopitelne na mediky, ale hopsala s dost solidni rezervou. Asi tak jak hopsavala Spoty, si neodpustim sem jednu nefousatou fotku dat :D Snad mi to odpustite :) Takze verim, ze poradne budeme trenovat, trener cosi o tom dneksa, ze bychom na pozdnim jare mohly zkusit nejake neoficialky a tak :)Jinak ja zatim furt nestiham,a le uz se blizi ke konci ty silene ctyrsmeny a od brezna pujdu na trismenku a tim padem nebudu tak desne ztrhana...
Stále hledám domov pro pejska křížence střeního knírače P+S. Jsou mu dva roky, vyrůstal na dvoře bez výcviku ale je moc chytrý a učenlivý a šikovný páníček by ho určitě vše rychle doučil. Je moc hodný, zvyklý na děti a kočky (se psy se nestýkal jen s tím co žil s ním a s mými ...). Chtělo by to určitě upravit srst, ta je zanedbaná - nebyl nikdy ani česán, koupán a odblešen! :(. Z nudy začal štípat plot na třísky, když uteče tak se ale toulá jen na druhé straně plotu. Podle mě by se hodil i na výcvik a nějaký sport, když si s ním dá někdo trochu práce, nevím co je v něm dál za plemena ale prý máma je labrador s drs. jezevčíkem nebo tak něco (malá asi 35cm, světlá a chlupatá s drsnou srstí, fousatá) a otec knírač. Určitě by ale byl moc šikovný. TAk kdybyste někdo o někom věděl... dík za něj. Určitě by pejska dovezli - Písek a okolí možná i dálhttp://www.youtube.com/watch?v=la49tKXvVxQ
czizecka napsal(a):
Si z toho děláte srandu, ale když jsme měli malýho kníra tak o nás kolovali pomluvi že máme každý jaro novýho psa a bůhvíco děláme s těma starejma :DDDDDDDDDD
Já měla střeďáka pepřáka a když jsem jednou měla na hlídání kerryka, ptaly se mě sousedky, kde a proč jsem nechala psovi dělat trvalou !!!! Podotýkám, že to myslely vážně
litanie napsal(a):
Tak to je moje kníračka,tedy byla,už 11 roků nežije.
Stejně ti kupírovaní byli hezčí, a teď se pusťte do mně
Ono je to o zvyku. My měli VK a ten měl kupírovaný jen ocas, uši "normal". A byl pěknej. :) Teď máme briardku - tam se kupírovaly vždy jen uši, ale taky to nemá a je to fešanda. Dokonce jí stříhám na knírače.
lavacca napsal(a):
Ono je to o zvyku. My měli VK a ten měl kupírovaný jen ocas, uši "normal". A byl pěknej. :) Teď máme briardku - tam se kupírovaly vždy jen uši, ale taky to nemá a je to fešanda. Dokonce jí stříhám na knírače. ![]()
Taky jsme měli briarda,neměl kupírované uši.Mě se více líbí právě nekupírovaný.Dcera teď má šarplanince a uvažuje znovu nad briardem

.měla 9 měsíců.tak jsem dostala od manžela k narozeninám tuto princeznu