Oranžovo hnědá voda v akvárku.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2017 12:45

Chci poradit mám akvárko 126l a po vyčistění se mi furt voda zakali do té oranžovo hnědé barvy.A netuším co mám.Netuším jestli je to filtrem, krmením nebo snad dokonce vodou.Mám v akvraku neonky, paví očka, mečovky anticitrusy.

23.4.2017 13:09
machlena

XXX.XXX.96.35

Často vodu barví kořeny...nemáte tam nějaký?

23.4.2017 13:25

Nemám nic tam takového.

23.4.2017 15:03
linduš

XXX.XXX.79.4

Jak konkrétně tu nádrž čistíte?

23.4.2017 17:22

Pochytám rybyčky, vypumpuju vodu, posbirám ty no prostě kaminky co jsou na dně ty vyvařím.Dekoraci oplachnu ve vřelé vodě.A akvarko vyčistím prostě umyju a necham vyschnou t. Nakonec dam ty vyvařené kaminky, vodu novou, rostlinky, dekoraci. Nechám chvilí zajit par hodin aby se ta voda ohřala na tu teplotu +- a dam rybyčky na zpět.A za tyden mužu zas čistit.Ale zase nemužu tu vodu furt plytvat na to akvarko.Mám zkusit nějaký připravek.Nebo zkusit koupit novy filtr?

23.4.2017 17:58
linduš

XXX.XXX.79.4

Jaký máte filtr?
upřímně...tenhle styl čištění je naprosto tragický.
akvárko se nečistí celé. podle zatížení se jednou za týden-dva vymění část vody (orientačně 1/3), jednou-dvakrát za měsíc se odkalí dno (odkalovačem). filtr se čistí až když se sníží průtok a to tak, že molitan se pouze vymačká ve vodě odpuštěné z akvária, případně se pročistí průtokové cesty, vrtulka.
bez urážky, ale tady chybí základní znalosti.
to hlavní co se musí pochopit je: akvárium potřebuje nějakou dobu na osídlení nitrifikačními bakteriemi. zpravidla je to tak měsíc. po tu dobu je nádrž jedovatá. tyhle hodné bakterie mění jedovaté NO2 (odpad) na méně škodlivé NO3, které spotřebovávají rostliny...
když se všechno kompletně vyčistí, vyvaří a opláchne chlorovanou vodou, tak se zbavíte všech hodných bakterií a nikdy se v nádrži nedočkáte nějaké rovnováhy.
potom chcípají ryby a vyskytují se různé zákaly...
teď bych to nechala jak to je a v případě, že by ryby byly nějaké zdrchlé, lapaly po vzduchu atd...bych vyměnila okamžitě třetinu vody klidně z kohoutku ale přibližně stejnou teplotu. mělo by to na rybách být poznat. jen tohle. a hlídat ten měsíc, ať nejsou zbytečné úhyny.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík