Rozpad

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terezn

15.12.2020 23:51
Terezn

XXX.XXX.60.67

Prosím,
potřebuju radu, jedná se o bakteriální rozpad ploutví? Pokud ano čím to zkusit vyléčit? 😔

16.12.2020 04:04
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Buď se vám potrhal o dekorace, i to je možné, jinak bakteriální rozpad je z nekvalitní vody. Podle teploměru to vypadá, že je ve velmi malém objemu, tam je těžší udržet nezávadnou vodu, když to napíšu hodně triviálně. Nevidím na té fotce žádné rostliny, akvárium pro bettu by mělo být plné rostlin. Filtraci tam máte?

Terezn

16.12.2020 07:33
Terezn

XXX.XXX.60.67

Akvárium má 8 L, filtraci nemám a teplotu mám na 28 a vodu měním jednou týdně 1/2. Kytky jsem měla umělé myslela jsem že to má potrhané o ně tak jsem je vyndala aby se mu to zahojilo.

16.12.2020 07:42
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Terezn napsal(a):
Akvárium má 8 L, filtraci nemám a teplotu mám na 28 a vodu měním jednou týdně 1/2. Kytky jsem měla umělé myslela jsem že to má potrhané o ně tak jsem je vyndala aby se mu to zahojilo.

Přečtěte si něco o nitrifikaci. Nelze mít mikroobjem bez filtru. Opravdu ne. Navíc nemáte ani živé rostliny. To se nemůžete divit, že ta voda nemá vhodné parametry a vaše ryba není zdravá.

https://snehovyobcasnik.blogspot.com/2016/05/dusik-v-akvariu-pro-zacatecniky.html

Akvárium pro bettu:
https://snehovyobcasnik.blogspot.com/2016/12/akvarium-pro-bettu-splendens-v-otazkach.html

17.12.2020 21:27
JoPe

XXX.XXX.82.6

Terezn napsal(a):
Prosím,
potřebuju radu, jedná se o bakteriální rozpad ploutví? Pokud ano čím to zkusit vyléčit? 😔

Dobrý den, není to moc detailní foto, ale na bakteriální rozpad to nevypadá. Ploutevní paprsky jsou jaksi "pocuchané, ale to vypadá spíš po zregenerovaném mechanickém poškození. Jsou i takové formy bojovnic, které jsou za účelem paprsovitého vzhledu ploutví šlechtěné. Co se týká objemu akvária, filtrace, vodních rostlin ap. je potřeba říct, že toto jsou ryby s labyrintem, tudíž jsou schopny žít téměř v louži a kvalita vody nemá přílliš vliv na jejich zdravotní stav. Pouze dobrá potrava a trochu vyšší teplota. Choval jsem je kdysi v obrovských množstvích. Dnes jsou největší dodavatelé asijští chovatelé a ti je chovají v nádobkách 1l, kde jim pouze vyměňují vodu a sklenicemi jsou pokryty plošně podlahy obrovských hal, kde je na těsno jedna sklenice vedle druhé a ženské chodí po prknech položených přes sklenice a neustále než krmí a mění vodu. Beťáci vedle sebe na sebe neustále útočí, rozčilují se a šponují své nádherně vybarvené ploutve. V dnešní době existuje obrovské množství barev, délek a tvarů ploutví a těla a pořádají se soutěže v kráse a naopak krátkoploutvé formy používají k zápasům, kde se sází na vítěze.

17.12.2020 21:37
Dotaz

XXX.XXX.18.140

JoPe napsal(a):
Dobrý den, není to moc detailní foto, ale na bakteriální rozpad to nevypadá. Ploutevní paprsky jsou jaksi "pocuchané, ale to vypadá spíš po zregenerovaném mechanickém poškození. Jsou i takové formy bojovnic, které jsou za účelem paprsovitého vzhledu ploutví šlechtěné. Co se týká objemu akvária, filtrace, vodních rostlin ap. je potřeba říct, že toto jsou ryby s labyrintem, tudíž jsou schopny žít téměř v louži a kvalita vody nemá přílliš vliv na jejich zdravotní stav. Pouze dobrá potrava a trochu vyšší teplota. Choval jsem je kdysi v obrovských množstvích. Dnes jsou největší dodavatelé asijští chovatelé a ti je chovají v nádobkách 1l, kde jim pouze vyměňují vodu a sklenicemi jsou pokryty plošně podlahy obrovských hal, kde je na těsno jedna sklenice vedle druhé a ženské chodí po prknech položených přes sklenice a neustále než krmí a mění vodu. Beťáci vedle sebe na sebe neustále útočí, rozčilují se a šponují své nádherně vybarvené ploutve. V dnešní době existuje obrovské množství barev, délek a tvarů ploutví a těla a pořádají se soutěže v kráse a naopak krátkoploutvé formy používají k zápasům, kde se sází na vítěze.

To, že ryba přidechuje z hladiny, ji přece nechrání před otravou amoniakem...

Jinak Asiati chovají kde co v příšerných podmínkách, má to být normou i pro nás?

17.12.2020 22:13
JoPe

XXX.XXX.82.6

Moje odpověď byla směřována k zadavateli, aby neléčil rybu třeba zbytečně, ale je vidět, že vás trochu rozrušila. Pro vysvětlení uvedu, že se nezastávám a ani nejsem propagátorem asijských odchoven,jejich postupů a normách snad nemůže být ani řeč, ale na druhou stranu klobouk dolů před mnohými výsledky šlechtění jejich špičkových chovatelů, zejména Koi,závojnatek, terčovců,živorodek,bojovnic atd.

17.12.2020 22:27
Dotaz

XXX.XXX.110.178

JoPe napsal(a):
Moje odpověď byla směřována k zadavateli, aby neléčil rybu třeba zbytečně, ale je vidět, že vás trochu rozrušila. Pro vysvětlení uvedu, že se nezastávám a ani nejsem propagátorem asijských odchoven,jejich postupů a normách snad nemůže být ani řeč, ale na druhou stranu klobouk dolů před mnohými výsledky šlechtění jejich špičkových chovatelů, zejména Koi,závojnatek, terčovců,živorodek,bojovnic atd.

Jen nesouhlasím s často uváděným bludem, že ryba dýchající z hladiny se nemůže otrávit. Je to hloupost. A argument, že jinde žijí ryby tak a onak a kolik toho vydrží, mi nepřijde šťastný, když začátečník s bettou má problém udržet stabilní prostředí i v patnáctce. Slečna má rybu v osmi litrech a prostě bez filtru a rostlin jako neprofesionál tu vodu dobrou neudrží. Ono pochybuji, že ji udrží v tomto objemu i s filtrem a rostlinami.
Proto mají začátečníci začínat na padesáti litrech. :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.12.2020 06:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

JoPe napsal(a):

Jo, v přírodě žijí v loužích, ale ty jsou navzájem propojené a s rostlinami., to je něco jiného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík