Nejsem žádný chovatel a ani se o pavouky příliš nezajímám, tento pavouk byl v kufru (objevil jsem ho při vybalování) a nejspíše tedy pochází ze západní Afriky (přesněji ze státu Guinea). Pavouka mám v plastové krabici s pár otvory, a nevím co s ním, nevím co je to za druh ani jestli není nebezpečný, ale zabíjet se mi ho nechce, to tady asi chápete. Vypuštění ven by v této zimě (podle mě, opravdu o nich moc nevím) asi nepřežil . S pozdravem Max.
chameleontomik

XXX.XXX.7.1
Vypadá to na krásného zástupce Heteropody
https://www.ifauna.cz/bezobratli/clanky/r/detail/5965/heteropody-novi-obyvatele-nasich-terarii/
pokud o něj nemáte zájem rád se ho ujmu. Rozhodně nevypouštět.
Zájem o něj nemám, lépe řečeno se o něj nedokážu postarat a nemám pavouky moc v lásce. Bydlím v centru Prahy, rád vám ho přenechám Myslím, že na některých fotkách jistá podoba s vámi jmenovaným druhem je, i když ještě podobnější (hlavně velikostí) byl jeden pavouk, který tam okupoval prostor pod schody
, tento má tak do 5 cm.
.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
není to zástupce Heteropod ani jiný z čeledi Sparassidae. Jedná se o neškodného pavouka z čeledi Selenopidae nejspíše druh rodu Selenops, k bližší identifikaci bych jej musel mít pod sklem.