Neplatič Samuel Grman?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2017 14:14
Dan1

XXX.XXX.178.120

Chtěl jsem všechny poctivé chovatele upozornit na táhlý případ, který začal 1.3.2017 zasláním 11kukel Hyalophora Cecropia p.Samuelu Grmanovi. Dodnes nemám 1 500 Kč a ani kukly. Když jsem se ozval za 2 týdny, že jsem nedostal doporučeným dopisem peníze, pán se divil, že je nemám a proto jsem chtěl, ať mi pošle doklad o zaslání. Ten mi neposlal a napsal, že je v nemocnici a proto mi ho nemůže poslat. Zanedlouho mi napsal tedy 13.3., že se nedoručený dopis vrátil zpátky k němu. Pak mi napsal 30.3. že mi peníze posílá ještě jednou. Když nic nedošlo znovu, tak jsem psal 7.4., že jsem stále nic nedostal a že požaduji doklad o zaslání. Nato mi odepsal, že mi ho nemůže poslat, protože je na školení poslaný zaměstnavatelem. Můžete mi napsat, jestli jste někdo na tohoto pána také narazili ? Svoje chovy můžete tedy zadarmo poslat pánovi na adresu uvedenou níže.

Pro poctivost, musím ještě dodat, že tomuto pánovi jsem poslal chovný materiál minulý rok a ten mi bez problému zaplatil, tak jsem neměl důvod mu nedůvěřovat, že by tomu bylo jinak.
Pokud mi, p. Grman, pošlete to, co jste měl, inzerát smažu.
S pozdravem

Římánek Daniel

10.4.2017 20:57
Pavel Diviš

XXX.XXX.204.254

Dobrý den přeji Vám všem
Nevím jestli to pomůže, ale s panem Grmanem jsem obchodoval a mohu popravdě říci, že nebyl žádný problém.Objednal si kukly Hippotion celerio a bez problému zaplatil.Poslal jsem mu balíček na dobírku a zásilku převzal bez problému.Komunikace s ním také bez problému.Snad se to vyřeší v dobrém a moc nevěřím, že by nezaplatil.Držím palce Dane.V případě dotazů mi brnkni.
S pozdravem Pavel Diviš.

10.4.2017 21:27
Dan1

XXX.XXX.178.120

Zdravím Pavle,
řešení jsem vyčerpal. Po několika upozornění mi stále neposlal ani jeden doklad, že by poslal doporučeným dopisem platbu. Navíc odkaz na toto fórum jsem mu poslal také a ani mu to nestojí za to, aby na to reagoval.

S pozdravem Římánek.

11.4.2017 16:23
michal.siegel

XXX.XXX.20.23

Dobrý den,

pokud se posílaly peníze přes poštu, pak je vždy riziko. Platit se má složenkou nebo převodem. Podezřelé však je, že pan Grman neposlal ani podací číslo zásilky s penězi, a to hned několikrát po sobě. Navíc nevidím jako vhodné přerušit komunikaci, než se problém vyřeší. Zde je jeho profil na Facebooku:

https://www.facebook.com/samuel.grman.90?fref=ts

S pozdravem
Michal Siegel.

27.4.2017 13:11
Dan1

XXX.XXX.43.53

Dobré odpoledne,

tak jsem chtěl informovat, že do dnešního dne mě p. Grman nekontaktoval ani telefonem ani emailem. Zanedlouho založím na fóru Fauna pro všechny solidní chovatele informační diskuzi, kde bych chtěl sdílet všechny lidi, kteří si vzali chovný materiál bez zaplacení. Samozřejmě očekávám, že ho také budete aktuálně doplňovat.

S pozdravem Římánek.

29.4.2017 19:58
zahal

XXX.XXX.228.254

Supr-souhlasím.

30.4.2017 10:38
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Když máte adresu, proč nepodáte jednoduše trestní oznámení?Posílat peníze v dopise je hovadina první třídy a ještě větší je, že by se to vrátilo zpět adresátovi.Pokud neposlal podací číslo zásilky, tak jednoduše lže a už je jedno, zda předtím platil poctivě a poctivě obchodoval, podobní jedinci také byli dříve poctiví, než jim došlo, že když nebudou, stát nebude za poškozeným a jim se prd stane.Nenechte si to líbit, podejte trestní oznámení pro obohacování nebo jak se tomu říká a nezaplacení za kokony.Pokud si to každý nechá líbit, pak bude za chvíli těžké vůbec najít slušného zákazníka apod.

Kostelník

20.7.2017 11:53
Kostelník

XXX.XXX.38.157

Zdravím,
poslední rok jsem se také setkal s neplatiči, ovšem s většinou se dalo domluvit a účty byly vyrovnány.

Chtěl bych zmínit jednoho neplatiče kterému v žádném případě nic neposílejte bez platby předem.

Josef Mrkvička, nezaplatil za vajíčka motýlů 160kc. Spor se táhne od poloviny května.

603974418

Josef Mrkvička,
Holubova 922,
Pardubice
53003

Na emaily nereaguje
Do telefonu lže.

Dekuji.

12.6.2018 22:35
admiral223

XXX.XXX.87.203

Dan1 napsal(a):
Chtěl jsem všechny poctivé chovatele upozornit na táhlý případ, který začal 1.3.2017 zasláním 11kukel Hyalophora Cecropia p.Samuelu Grmanovi. Dodnes nemám 1 500 Kč a ani kukly. Když jsem se ozval za 2 týdny, že jsem nedostal doporučeným dopisem peníze, pán se divil, že je nemám a proto jsem chtěl, ať mi pošle doklad o zaslání. Ten mi neposlal a napsal, že je v nemocnici a proto mi ho nemůže poslat. Zanedlouho mi napsal tedy 13.3., že se nedoručený dopis vrátil zpátky k němu. Pak mi napsal 30.3. že mi peníze posílá ještě jednou. Když nic nedošlo znovu, tak jsem psal 7.4., že jsem stále nic nedostal a že požaduji doklad o zaslání. Nato mi odepsal, že mi ho nemůže poslat, protože je na školení poslaný zaměstnavatelem. Můžete mi napsat, jestli jste někdo na tohoto pána také narazili ? Svoje chovy můžete tedy zadarmo poslat pánovi na adresu uvedenou níže.

Pro poctivost, musím ještě dodat, že tomuto pánovi jsem poslal chovný materiál minulý rok a ten mi bez problému zaplatil, tak jsem neměl důvod mu nedůvěřovat, že by tomu bylo jinak.
Pokud mi, p. Grman, pošlete to, co jste měl, inzerát smažu.
S pozdravem

Římánek Daniel

Dobrý deň, pán Řimánek,

Samuel Grman nepodviedol len Vás, aj ja mám s ním veľmi zlú osobnú skúsenosť.

Telefóny nedvíha, pre, istotu" má v talóne viac telefónnych čísel, je jednoducho nezastihnuteľný.

12.6.2018 23:03
Dan1

XXX.XXX.182.124

Doporučuji sledovat na diskuzi vlákno, které jsem založil: Černá listina neplatičů za chovný materiál. Ušetříte si čas a peníze a chovy můžete poslat jiným, kteří to ocení.

Dan

https://www.ifauna.cz/bezobratli/diskuse/detail/3304251/cerna-listina-neplaticu-za-chovny-material#a3476363.

31.7.2018 16:24
Biely koník

XXX.XXX.87.203

Konecne som Grmanovi na stope, aj mne dlzi nemalu sumu...
Dakujem za kontakt, urychli mi to patranie a usetri kopu casu...
Ak ma niekto nanho aj tel.kontakt, prosim zverejnite, budem vdacny!

17.8.2018 00:15
Jojo44

XXX.XXX.66.123

Zdravím, ja som už konečne p. Grmana stretol v Topoľčanoch pri OD Jednota a vrátil mi peniaze vo výške 36 euro čo mi dlhoval za chovný materiál konkrétne kukly sphinx ligustri. Povedal som mu svoje o tom čo sa píše na nete na jeho adresu. Sťažoval si, že je momentálne bez príjmu a že sa sťahuje do Pezinka. Sľúbil, že keď si nájde prácu tak poplatí všetky dlhy čo si narobil, tak dúfam že slovo tentoraz dodrží a poškodeným chovateľom svoje dlhy vyrovná.

Kontakt čo som zistil je 0950735101 ak to pomôže.

29.11.2018 18:58
Dan1

XXX.XXX.182.124

Zdravím vás vážení chovatelé.

Chtěl bych se podělit o jeden příběh s dobrým koncem. Byl konec roku 2016, kdy jsem poslal 10 kokonů Hyalophora cecropia Samuel Grman na Slovensko. Tento pán si vzal chovný materiál a vždy se vyrovnal. Proto jsem neměl důvod si myslet, že se tak nestane, i když jsem poslal kokony Hyalophora cecropia. Ale stalo se. Nedostal jsem za kokony zaplaceno. Nebudu zde uvádět naši komunikaci, protože to nyní není vůbec podstatné. Podstatné je to, že u pana Grmana pracovalo po celé 3 roky špatné svědomí. P Grman mi dnes po třech letech poslal peníze za kokony a dal něco také navíc a přiložil omluvný dopis. Zhoršuje se mu zdraví. Prosí o odpuštění svého hříchu a proto vyrovnal starý závazek, aby se mu dobře odcházelo. P Grman Samuel jsem rád, že jste to vyřešil a věřte mi, že já jsem vám odpustil. Přeji vám klid na duši. Jste poctivý chovatel se svědomím.

Toto vlákno jsem založil před pár léty abych se podělil a upozornil na nepoctivé chovatele, tak snad se ještě najdou mezi nimi lidé, kteří mají svědomí jako p. Samuel Grman a své závazky vyrovnají.

S pozdravem Dan

6.1.2019 18:51
Whitehorse1

XXX.XXX.87.203

Vážený pán Římánek,

ste možno jediný z mnohých, ktorý si po ,,obchodovaní" s Grmanom môže povedať, že to dobre dopadlo.
Bohužiaľ, toto nemôžme konštatovať my, ostatní podvedení. Grman nemá svedomie ani charakter a vôbec sa mi k nemu nehodí vyjadrenie, že je ,,poctivý chovateľ".

STOJÍM SI ZA TÝM, ŽE JE TO PODVODNÍK, KLAMÁR A PRÍŽIVNÍK, KTORÝ PARAZITUJE NA INÝCH ĽUĎOCH.

Svoj údajne zlý zdravotný stav zneužíva na získanie súcitu, ktorý si vôbec nezaslúži.
Dôrazne chcem varovať všetkých, ktorí by sa v budúcnosti mohli stretnúť s Grmanom, NEVERTE MU, PROSÍM.
Dôkazom jeho neserióznosti je to, že neustále mení telefónne čísla a nedá sa s ním skontaktovať.

Prajem Vám, pán Římánek (a všetkým slušným ľuďom), aby ste sa nikdy nestretli s indivíduom typu Grman Samuel (nestojí mi ani za to, aby som ho oslovoval pán). Všetko dobré prajem.

JEDEN Z PODVEDENÝCH

6.1.2019 18:58
Dan1

XXX.XXX.182.124

Dobrý večer,

doufám, že p. Grman zareaguje a vše dá do pořádku. Já jsem se mu neupomínal 2 roky a sám to dal do pořádku. Možná je těch lidí více a budete na řadě. Přejí vám, aby se vše dořešilo.

Ř.D.

7.1.2019 09:30
Whitehorse1

XXX.XXX.87.203

Dobrý deň,vážený pán Římánek,

vďaka za Vašu reakciu, hoci Vás nepoznám, vážim si Vás za Vašu trpezlivosť, slušnosť a serióznosť.
Prajete mi, aby sa všetko doriešilo k mojej spokojnosti...
Rád by som Vás ubezpečil, že ,,my podvedení" o sebe vieme a spolupracujeme na tom, aby Grman Samuel vyrovnal všetky podlžnosti voči nám do posledného centa.

S úctou - JEDEN Z PODVEDENÝCH

Kubicek1

14.2.2019 03:20
Kubicek1

XXX.XXX.15.218

Prosím Vás, nerobte Samuel ovi Grmanovu reklamu. Ci už dobrú alebo zlu. Aj zlá reklama je reklama. Podchytenych ma viacero ludi, takže diskutovať tu nemá zmysel. Ma kamarátku blogerku dokáže príspevky meniť, mazať atď.. Osobne spory si riešte inde. Nevidím zmysel to tu riešiť, keďže ma Podchytenych viacero ludi, ktorí diskusiu môžu pozmenovať, mazať atď..

14.2.2019 08:15
Samo1

XXX.XXX.94.55

Vazeny pan v jednej osobe biely konik,whitehorse1,admiral223 ak mate so mnou nejake problemy tak sa prosim obratte na moj e-mail: brentis@azet.sk,predpokladam,ze za menami ,ktore uvadzate je jeden a ten isty clovek ,ktory ma tu dehonestuje nepravom a je clenom mojej byvalej rodiny a riesi tu svoje osobne veci aby mi za kazdu cenu pošpinil meno. Ten clovek vedel o mojich chovoch v domacnosti kde som pred tym zil. Takze ako napisal p.Kubicek1,svoje osobne veci a pohnutky,rieste konkretne u mna a nie na ifaune,lebo tym vzbudzujete u ludi podozrenie k zaujatosti. Pokial ide o moj zdravotny stav na to su odbornici aby ho posudzovali a nie vy,uz len tym ste sa usvedcili,ze ste byvaly rodinny prislusnik,lebo viete o mojich diagnozach a mali by ste vediet aj to ,ze rozsirovanie o tom do eteru je dnes trestny cin. Dakujem za pochopenie. S pozdravom Samuel Grman.

24.2.2019 09:06
Samo1

XXX.XXX.102.109

Vazeny pan biely konik,whitehorse1,admiral223,jeden z podvedenych,preco sa skryvate za tieto nazvy a nenapisete svoje plne meno. Do dnesneho dna ste ma nekontaktovali na môj e-mail,ktory som sem dal: brentis@azet.sk,tak sem este pridavam aj telefon aby ste mohli zavolat,ked sa vam nechce pisat. Tu je: 0911758643.

25.2.2019 11:22
Samo1

XXX.XXX.72.83

Mimochodom všimnite si IP adresu u nickov biely koník,admiral223 a whitehorse1,s ktorej posielajú správy. Je jedna a tá istá 87.203 takže právom hovorím,že ma tu osočuje jeden a ten istý človek,ktrorý sa vydáva za skupinu ludí,a ktorý nemá ani páru o chove motýľov a chrobákov. Vie to len preto,že žil so mnou v spoločnej domácnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík