Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.4.2005 11:26
Neregistrovaný uživatel

Četla jsem, že vačice se dají poměrně dobře chovat v zajetí. Chovám všemožné hlodavce a vačice mě zaujala. Ráda bych si ji pořídila, ale nemám žádné informace. Je vůbec možné ji v ČR sehnat? Co potřebuje k plnohodnotnému životu? Za odpovědi děkuji.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2005 19:41
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Četla jsem, že vačice se dají poměrně dobře chovat v zajetí. Chovám všemožné hlodavce a vačice mě zaujala. Ráda bych si ji pořídila, ale nemám žádné informace. Je vůbec možné ji v ČR sehnat? Co potřebuje k plnohodnotnému životu? Za odpovědi děkuji.

Já nemám zkušenosti s vačicemi ale podívejte se na internet tam něco najdete.

Neregistrovaný uživatel

3.5.2005 10:41
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Doporučoval bych Vám chovat Vačice KRYSÍ, která má stejný charakter jako křeček (jedné se též o polyfázní zvířátko). Rozměry místa chovu by však měli odpovídat stejným rozměrům jako chovu morčete. Narozdíl od křečků to však nejsou samotáři, nejlépe je chovat páreček nebo třeba jednoho samce a dvě samice. Jinak nemají nijeká zvlášť nároky, neboť jejich výskyt se mapuje od jižní Kanady až po Jižní Argentinu (to se týká především stravy). Jinak je to zvíře s ne příliš dokonalým zrakem a velice dobře vyvinutým čichem (zajímavostí je, že je to zvíře, která zakrněl vak, v němž by měl nosit mláďata - tak jako to dělají např. klokani).

Neregistrovaný uživatel

13.4.2013 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.39

to jso uplne hlouposti ,chovaji se naprosto jinak .Chovatel vačnatcu.

Neregistrovaný uživatel

14.4.2013 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.61

Kamarádka je měla a co si pamatuju, tak to byli samotáři, měla pár ve velké ubikaci a musela jim dávat krmení na více míst, aby se co možná ani nepotkali, jinak se do sebe pustili, také museli mít víc domečků, aby mohl každej spát sám. Dovezla si je z Německa a ani se jí je nepodařilo rozmnožit.

Mikondr

14.6.2019 08:27
Mikondr

XXX.XXX.36.162

Jedná se o samotářské zvířata, jsou to hlavně hmyzožravci,klec by měla být na výšku a vždy pro jednoho jedince nejlépe vxšxh 60x50x50 ale v laboratorních podmínkách kde je chovaly původně je chovaly v klasických T4. Za potravu cvrčky,,zofobase,moučnáky,sarančata,šváby, taštičky pro kočky, granule pro kotata a v malém množství ovoce.

Tery007

26.6.2019 11:13
Tery007

XXX.XXX.97.126

Dobrý den, ví někdo, kde se dá sehnat mládě vačice opossum? Děkuji. Tereza Kratochvílová kratochvilovatery@gmail.com

Minka91

21.11.2019 22:10
Minka91

XXX.XXX.234.68

Tery007 podarilo sa vám zohnať? Lebo mne sa to už dlhú dobu nedarí. Vďaka za odpoveď

22.11.2019 07:38
bongani

XXX.XXX.8.40

Vídám vačice krysí na pražské burze Živá exotika, aktuálně měli jednu za 850 Kč. Já mám samce už dva roky a je to úžasné zvířátko.

Minka91

24.11.2019 19:48
Minka91

XXX.XXX.234.51

Dobrý deň bongani dá sa tam zohnať aj vačica vigínska? Ďakujem za odpoveď

25.11.2019 13:25
bongani

XXX.XXX.8.40

Tu jsem nikdy u nás chovat ani nabízet neviděla, všechny vačice, co jsou v nabídce na burzách jsou Monodelphis domestica, tedy vačice krysí.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík