Proč osmák pořád píská?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.10.2005 07:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.29

Dcera si pořídila osmáka (po křečkovi). Připravily jsme pro něj vše, co jsme se dozvěděly, že má mít. Velkou klec, poličky a regálky, větve na šplhání, domeček, seno, krmení, vodu, misku s pískem - prostě myslím, že by měl být spokojený. Dcera ho má v pokojíku a často (když přijde ze školy) si s ním hraje.Přesto osmák dost píská a to i v noci, že dcera nemůže ani spát. Proč píská? Co mu chybí? Nebo píská jen tak? Poraďte prosím.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2005 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.158

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dcera si pořídila osmáka (po křečkovi). Připravily jsme pro něj vše, co jsme se dozvěděly, že má mít. Velkou klec, poličky a regálky, větve na šplhání, domeček, seno, krmení, vodu, misku s pískem - prostě myslím, že by měl být spokojený. Dcera ho má v pokojíku a často (když přijde ze školy) si s ním hraje.Přesto osmák dost píská a to i v noci, že dcera nemůže ani spát. Proč píská? Co mu chybí? Nebo píská jen tak? Poraďte prosím.

To je jednoduché, píská, protože mu je smutno, osmáci v přírodě žijí obklopeni dalšími osmáky, v takových menších společenstvích, a parťák proto není pro něj člověk,aledalší osmáček. Prostě bych doporučila druhého osmáčka a bude vše ok.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2005 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.11

To je jednoduché, píská, protože mu je smutno, osmáci v přírodě žijí obklopeni dalšími osmáky, v takových menších společenstvích, a parťák proto není pro něj člověk,aledalší osmáček. Prostě bych doporučila druhého osmáčka a bude vše ok.

souhals, obzvlaste je li to mladatko, prave odstavene. Kupte mu kamarada, ale davejte pozor, aby obe zviratka byla stejneho pohlavi, jinak budete porad resit problem, kam s mladymi.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2005 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.38

souhals, obzvlaste je li to mladatko, prave odstavene. Kupte mu kamarada, ale davejte pozor, aby obe zviratka byla stejneho pohlavi, jinak budete porad resit problem, kam s mladymi.

Taky se přidám. Dlouho jsme měli samičku osmáčka, pískala, dělala rámus. Pořídili jsme ji kamaráda a byl klid. Je to kouzelné je vidět, když na sobě spí, nebo když se ožužlávají. (nebo perou o žrádlo )Pískají pořád (je to jejich hlasový projev), ale mnohem méně. Jen spolu komunikují. A ochočení budou oba dva.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2005 09:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.158

Taky se přidám. Dlouho jsme měli samičku osmáčka, pískala, dělala rámus. Pořídili jsme ji kamaráda a byl klid. Je to kouzelné je vidět, když na sobě spí, nebo když se ožužlávají. (nebo perou o žrádlo )Pískají pořád (je to jejich hlasový projev), ale mnohem méně. Jen spolu komunikují. A ochočení budou oba dva.

No tak obecně vzato je osmáček velmi "upovídané zvířátko", na vše reaguje, mám tu zkušenost, že s oblibou, když se mu něco nelíbí, nebo má k tomu poznámku, upozorní na to mě samotnou, když homám v ruce. Ale to je jiné pískání, ta škála zvuků,co vydávají je velmi pestrá, po xx letech chovu, to už našinec pozná, pískání ze smutku, je specifické, ale projevuje se právě v noci a tak,navíc je to znakem toho, že osmáček není úplně v psychické kondici, protože místo pískání by normálně spal. Proste je mu velmi smutno, přes den může pozporvat alespoň lidské hemžení kolem něj, ale v noci, je sám v kleci. Základní chyba je ta, že většina budoucích chovatelů nedostane hned na začátku ifnormaci, že je lepší chovat dva a více osmáčků, protože jeden strádá... Tím by se ušetřilo řadě dalších problémů...

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.131

No já mám 2 osmáky a oba jsou kluci, ten jeden asi půl hodiny v kuse pískal, tak jsem myslel že ho klepne pepka, no a pak ho ten druhej přišel pomazlit a byl klid :D

Neregistrovaný uživatel

27.10.2012 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.70

Já teda mám jednoho osmáčka a taky píská ale stačí když za ním přijdu popovídím si sním a pomazlím. Druhého osmáka nechci protože mám kluka a s dalším by se asi rval a samičku ne protože by měli často mladý. Takže stačí dělat osmákovi společnost osobně :-)

Neregistrovaný uživatel

27.10.2012 22:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.69

Nestačí smajlík Nemůžeš s ním být 24 hodin denně jako by byl jeho osmáčí kamarád. Lidi jsou někdy strašně sobecký, hlavně že já jsem spokojený, to zvíře je jeno zvíře, takže jeho potřeby mě nezajímají smajlík

Neregistrovaný uživatel

14.12.2012 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.34

my máme dva kluky a žádnej problém s nima nemáme. A všichni mají pravdu že mít jenom jednoho osmáčka je největší chyba. Protože člověk si s ním nikdy nebude štěbetat, nikdy mu nebude čistit kožíšek a nikdy s ním nebude běhat v kolečku atd atd...

Neregistrovaný uživatel

15.7.2013 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.200

Dobrý den,
měli jsem dva osmáčí kluky brášky, bohužel jeden umřel a chci mu pořídit kamaráda, je na něm vidět, že není ve své kůži. Chci ale mladého samčka, je opravdu takový problém dát je po nějaké době sbližování k sobě?? Děkuji

Neregistrovaný uživatel

16.10.2013 07:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.254

Je mu smutno kup mu druhého.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2013 07:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Taky si myslím.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2014 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.118

My máme skupinky a stejnak občas neskutečně jeden píská a to tehdy, když to na něj/ni "přijde". Prostě když chce mladý smajlík.

Neregistrovaný uživatel

2.2.2014 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.126

proč musí mít osmák písek??? to je něco jako činčila??smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.5.2014 23:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.40

udržuje si rád čistý kožíšek a je to nádhera jak se v tom písku válí a myje se :D

Neregistrovaný uživatel

11.9.2014 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.20

Taky si s tím nevím rady mám samičku a samce a v noci nejčastěji kolem druhé ráno začnou nesnesitelně pískas chovám si je dávám jen zrádlo i plyšáka sem jim tak hodila..nic nezabralo je to hrozný nedaj se ani zahmouřit očka pískaj hrozně nahlas a pronikavě je to hrouznýsmajlík
Terka

Neregistrovaný uživatel

29.10.2014 11:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.40

Souhlas, mám 1 samičku a 2 mít nemůžu, taky je upištěná, ale jak jí mám u sebou je klid!smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.10.2014 08:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Souhlas, mám 1 samičku a 2 mít nemůžu, taky je upištěná, ale jak jí mám u sebou je klid!smajlík

Chudák osmák... smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.11.2014 10:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.194

Pardon že vám zasahuji do vaší diskuze odborníků, když jste se všichni tak hezky shodly což je především na tomto portálu velmi neobvyklé. ale nemohu souhlasit s tím že pískají protože touží po společnosti. Mám skupinku osmáků, matku s mláďaty a samečka v jednom akváriu, tudíž se domnívám že samotou rozhodně netrpí a přesto čas od času začnou prostě pískat. Zní to skoro jako alarm a obzvláš´t uprostřed noci je to velmi nepříjemné. Já se domnívám, že ten zvuk spíše vydávají pokud se něčeho leknou v podstatě jako varování pro ostatní. Většinou je stačí uklidnit a je vše OK. smajlíksmajlíksmajlík

Veruss

28.10.2015 12:55
Veruss

XXX.XXX.117.6

Ahoj. My máme 2kluky ale jeden strašně píská. Nikdy nic nedělal, byl zlatíčko. Teď když hopustíme, tak běží téměř hned ke kabelů a kouše. Nikdy to nedělal smajlík I kkdyž mu dam jídlo, ignoruje a jde na kabelu. Nevíte, co mu je?

martinii11

2.11.2015 06:49
martinii11

XXX.XXX.84.24

Dobry den ja mam dva osmaky degu a ten jeden taky piska od casu
Proste jednou to za tyden zacne piskat pres celou mistnost a piska treba az 3 hodiny.

29.12.2015 21:30
Osmacek

XXX.XXX.0.0

Ja mam taky dva mlade osmacky kluka a holku samecek piskal taky skoro cely den samicka od nej stale utikala a vecer uz spali spolu a bylo po piskani asi mu bylo smutno.

Tutu

22.2.2016 15:41
Tutu

XXX.XXX.74.193

To je jasné bojí sa niečoho zisti čoho a pokús sa ten zvuk už neopakovat ako napr. buchot balkónových dverí ;sporák atď.

SonaBe

7.5.2016 23:03
SonaBe

XXX.XXX.99.108

Ja mám samičku. Je úžasná. Naučili sme ju na režim, kedy sa spí - že to nie je niečo, čoho sa musí báť, keď pri nej nie sme...proste je tma a spíme. A spinká aj ona. Ráno, keď dojdem do kuchyne, vyjde z domčeka na môj hlas, spoznáva ho...ponaťahuje sa a už vie, že je ráno, že sme hore.. Veľa k nej rozprávam, ona sa pri tom hrá, lozí, vymýšľa.. Už sme si tak zvykli, že keď chce ísť ku mne, vylezie na konár, vždy na to isté miesto a tam čaká na moju ruku..ja jej ju podám a ona naskočí a ideme sa hrať... V noci teda spinká, prespí celú noc, nebudí nás. Spozorovala som zatiaľ dva zvuky - také cvrlikanie alebo trilkovanie a až také výskanie - semtam ich vydáva, keď sa hrá, lozí... Už sa otočí a príde a zareaguje aj na svoje meno... Moja Chili smajlík

9.5.2016 07:31
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

SonaBe napsal(a):
Ja mám samičku. Je úžasná. Naučili sme ju na režim, kedy sa spí - že to nie je niečo, čoho sa musí báť, keď pri nej nie sme...proste je tma a spíme. A spinká aj ona. Ráno, keď dojdem do kuchyne, vyjde z domčeka na môj hlas, spoznáva ho...ponaťahuje sa a už vie, že je ráno, že sme hore.. Veľa k nej rozprávam, ona sa pri tom hrá, lozí, vymýšľa.. Už sme si tak zvykli, že keď chce ísť ku mne, vylezie na konár, vždy na to isté miesto a tam čaká na moju ruku..ja jej ju podám a ona naskočí a ideme sa hrať... V noci teda spinká, prespí celú noc, nebudí nás. Spozorovala som zatiaľ dva zvuky - také cvrlikanie alebo trilkovanie a až také výskanie - semtam ich vydáva, keď sa hrá, lozí... Už sa otočí a príde a zareaguje aj na svoje meno... Moja Chili smajlík

Proč se lidi tak rozplývají nad tím, že si z nějakého chudáka zvířete udělají na sobě závisláka, místo aby mu poskytli to, co skutečně potřebuje? Chudák osmačka.

Nanny

9.5.2016 08:11
Nanny

XXX.XXX.199.180

Možná proto, že lidi často vnímají zvířata ne jako zvířata, ale jako nějakou věc nebo hračku, jejímž jediným účelem je sloužit člověku. smajlík Vždyť to čtete každou chvíli: Musí se ochočit, musí mě mít rád, nesmí dělat rámus, nesmí smrdět...atd. Ten, kdo má zvířata rád přece nemůže v první řadě řešit, jestli mě bude mít zvíře rádo, ale jestli se u mě bude mít dobře.
Já chovám potkany, mám tři smečky o 4-6 zvířatech a jsem nejšťastnější, když vidím, jak si spolu hrají, jak si čistí srst, jak se tulí při spánku. A je mi úplně jedno, že třeba nepřijdou na zavolání a vlastně mě ani moc nepotřebují. smajlík

Saris

6.7.2016 00:46
Saris

XXX.XXX.151.216

Prosim vas ja mam osmaka kluka porad piska co stim? S dalsim by se popral a se samickou by mel mladata.

6.7.2016 04:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

To asi naříká spokojeností.
A na co že ho máš?
Jakou knížku jsi četla o chovu osmáků, než sis ho pořídila ?

Šmoula

31.7.2016 10:04
Šmoula

XXX.XXX.219.11

Dobrý den mám doma osmáka a furt píská
Myslíte že chce kamaráda aby byl spokojený.

2.8.2016 17:00
yl246

XXX.XXX.50.27

Šmoula napsal(a):
Dobrý den mám doma osmáka a furt píská
Myslíte že chce kamaráda aby byl spokojený.

Ne asi -_-.

Emal

23.8.2016 11:55
Emal

XXX.XXX.188.18

Dobry den,
my mame dvoch osmakov degu, jeden je starsi, druhy je u nas asi 3 tyzdne a bolo to do dnesnej noci celkom ok, az na to ze predchadzajuca majitelka ho vobec nebrala na ruky a bol dost divy...dnesnu noc zacal okolo 4 hod. rano piskat a uz je skoro 12 na obed a on vobec neprestava... vobec nevieme co sa deje. ked prideme ku klietke a vezmeme ho na ruky, je to ok. ale potom ked sa vzdialime, tak zacne znova. Pride nam to akoby mu nieco bolo...bol nespokojny, sa bal, nieco mu vadilo...fakt neviem... Ma niekto nejaku skusenost ci radu? Dakujem.

14.11.2016 11:59
Katinec

XXX.XXX.73.206

Přidám vlastní zkušenost.
Když jsem si pořídila samičku osmáka, také neustále pískala, když byla v kleci. Při mazlení a chování byla samozřejmě ticho a očividně spokojená, ale jakmile jsem jí vrátila do klece, okamžitě začala znovu. Nakonec mi to nedalo a koupila jsem jí kamarádku. Hned bylo po pískání. Osmáci jsou sociálně žijící zvířata a chovat pouze jednoho je vyloženě týrání.

15.12.2016 06:56
Martina1234

XXX.XXX.96.218

Ja mam taky 3 osmičky a je hezke jak si hrajou nebo tahaji si o jidlo :)a jak spolu komunikují to se mi líbí :) a kdyz mi vidi tak hned pribehnou pac vi ze neco dostanou :).

Mimonka

13.1.2017 11:05
Mimonka

XXX.XXX.13.60

Dobrý den, jsem Sabina a před rokem jsem si pořídila osmáčka a neustále pískal doktor mi poradil ze osmak potřebuje trávit čas se svým paničkem.

13.1.2017 11:32
Katinec

XXX.XXX.73.206

Mimonka - Osmák potřebuje trávit čas s parťákem svého druhu, vy, i při sebevětší snaze s ním nebudete 24 hodin denně,7 dní v týdnu. V kleci bude stále sám, proto píská.

13.1.2017 12:02
Martina1234

XXX.XXX.96.218

Jo to chce pořídit jeste aspon jendoho :) ale je pravda ze ja mam 3 osmacky a taky večer piskaji ale to si povidaj nejspíš :) a bracha ma take dvě a jedna je tichá a druha piska furt :).

Štěndo

13.1.2017 12:04
Štěndo

XXX.XXX.49.145

Máme dva tříleté brášky osmáků smajlík Patíka a Matíka. smajlík Mají velikou volieru a a ještě se prohání s naší činčilínkou po místnosti. smajlík Pokud něco slyší z venku, tak pískají jako svišti. smajlík Nám to nevadí, naopak je to krásné jak vysílají. smajlík Ložnici máme přes chodbu, tak nám to nevadí. smajlík Běhají kolem mě, když krmím popoušky, morčátka a králíčka, občas k někomu zalezou a musím je vyhánět. smajlík Je s nimi legrace. smajlík

13.1.2017 12:07
Martina1234

XXX.XXX.96.218

Jojo to je snima sranda me to take nevadi ze piskaji take si myslim ze neco slisi z venku a take koukaji jak krmim korelu a kraliky zakrsly :) ja snima i spim a vubec mi nebudi :).

adria.str

16.1.2017 17:51
adria.str

XXX.XXX.22.52

Dobrý deň, mám dvoch osmakov /samička a samček/, samček niekedy píska aj niekoľko hodín v kuse bez prestávky. Keď behá v koliečku píska, ked žerie píska a keď len tak sedí tak píska. Niekedy to je 2-3x do mesiaca a niekedy je aj celý mesiac kľud.
Majú všetko čo by mali mať seno, granule, vodu, kolečko, hračky,...
Niekedy začne /raz samček inokedy samička/ aj v strede noci hlasno pískať a po 15-20min je pokoj.
Zo začiatku sa takéto veci vôbec nediali. Neviete čo by mohlo byť vo veci?

Ďakujem za každú odpoveď

smak degu

21.1.2017 09:50
smak degu

XXX.XXX.107.40

Ja mám párik aj tak mi piskaju nemôžem poriadne spať. Viete mi poradiť ?

5.3.2017 19:38
Martina1234

XXX.XXX.96.218

Ahoj ja mam ted problem uz to trv tak mesic mam 3 osmaky samicky je jim 3 mesice a porad v kuse ohrizuji mriže od klece a i v noci prostrebne veci tam maji aby se zabavili jak docilim aby prestali dekuji za odpoved.

Kiki&Julča

1.10.2017 20:06
Kiki&Julča

XXX.XXX.110.123

Dobrý den, potřebovala bych poradit, máme dva osmáky, dvě holky.Jednu jsme přivezli asi o tři dny dřív než tu druhou.Když jsme tu druhou přivezli tak ta první na ní hrozně pištěla a žárlila na ní, ale druhý den už dobrý.Teď po 14 dnech Julča na ní strašně začala dorážet a pořád na Kiki píská.Poraďte prosím.

3.4.2018 06:58
Zvířátka v domě.

XXX.XXX.26.85

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, proč osmák píská. Měl kamaráda, ale umřel. Zvykl si asi na to, ale sestra mu pořídila dalšího kamaráda. Když byl sám, nepískal. Když jsou nyní dva, píská. Každé ráno v 6:30. Má vše, co potřebuje si myslím. Nevíte čím to může být? Chybí mu něco? Nebo je jen samotář? DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.

9.4.2018 11:48
tymílie

XXX.XXX.251.190

Já se taky přidávám, jelikož mám doma knížku o nich.

Mwbsn2nd

5.8.2019 09:48
Mwbsn2nd

XXX.XXX.25.121

Můj třeba píská z radosti jsem už zkušená chovatelka takže to poznám

Dh

18.3.2020 16:51
Dh

XXX.XXX.112.238

Mám dvě osmačky (matku a dceru) přes den pískají obe beru ven nechavam je volne behat po bytě, ale vždy z niceho nic začnou pískat jednu uklidním a druhá začne, pomocte mi prosím 🙏

Izolepa

30.1.2021 11:41
Izolepa

XXX.XXX.19.34

Já to nechápu my máme 2 osmáky "samce" a jeden furt píská nevíte proč. Podle mě potřebuje samičku ale nejsem si tím jistý. Děkuji.

Zkušená

13.4.2021 16:33
Zkušená

XXX.XXX.20.22

Záleží, jestli má vaše dcera jednoho či více Osmáků. Jestli jednoho tak hledá ostatní a nebo nemůže spát, jestli je jich víc, tak problém s usínáním. A nebo je tu varianta že se bojí(varuje).

Zkušená

13.4.2021 17:21
Zkušená

XXX.XXX.20.22

Nejspíše to bude tím, že se něčeho bojí, nebo lekají.

OsmákBeruška

27.7.2021 22:44
OsmákBeruška

XXX.XXX.222.245

Dobrý den, naše osmáčice měla kamarádku, ale okousala jí ocásek a,, šikanovala" jí. Ta šikanovaná byla mladší a menší a tak jsme ji darovali. A dostali jsme jinou, ale hodně se prali a tak ani ta další u nás nevydržela dlouho. Osmáčice se s každým jiným osmákem pere (i kluk) a teď začala nepřetržitě pískat.

Osmacik

10.10.2021 15:51
Osmacik

XXX.XXX.234.189

Dobrý deň viete či je v poriadku keď osmák začal cikať na červeno (ružovo)

10.10.2021 16:57
Atheira

XXX.XXX.243.222

Osmacik napsal(a):
Dobrý deň viete či je v poriadku keď osmák začal cikať na červeno (ružovo)

A mrkví nebo červenou řepou krmíte?

11.11.2021 21:50
Luciferius

XXX.XXX.168.243

Nany svatá pravda

11.11.2021 21:57
Luciferius

XXX.XXX.168.243

Svatá pravda nany

MartanB

22.11.2021 12:39
MartanB

XXX.XXX.129.37

Super videa o chove su na youtube kanele jasma zvierata
https://www.youtube.com/channel/UCTIfV7eEA-96IxXTfqoFU-w/videos

Eliška2021

29.12.2021 18:48
Eliška2021

XXX.XXX.110.170

Dobry den, my máme 4 holky osmačky a jedna zrovna dnes cca 6 hodin s přestávkami pronikavě píská - s ohledem na pohyby, co praktikuje na neteř, řekla bych, že by ráda měla mladé... Asi to jednou za čas budeme muset vydržet 🙂

Osmácekkk

18.2.2022 14:35
Osmácekkk

XXX.XXX.40.50

Mám dva osmáky, vše v pohodě. V noci sice taky pískaji, ale je to tím, že se člověk chruje a oni se pak leknou a bojí se. Proto je ideální nemít je v noci u sebe když spíte, protože u nich je i obvyklé, že se jen tak v noci uvidí a hrají si, nebo se jdou najíst. Hodně štěstí..

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Zvirotska_l

18.12.2022 19:55
Zvirotska_l

XXX.XXX.9.201

Ahojky jsem začátečník a mám dva samecky. Měla jsem jen jednoho a to asi den pak jsem na něm spozorovala ze je smutný tak jsem mu hned pořídila druhého mají obrovskou klec a postupně dokupujeme nové “vecičky" jsou teď oba šťastný a je opravdu roztomile je pozorovat když se k sobě prituly a povidaji si nebo když oba běhají v kolečku zamilovala jsem si je a od ty doby se od nich nechci ani hnout jsou opravdu moc roztomilý a všem kteří mají jen jednoho či jednu doporučuji koupit mu kamarada nebo kamarádku jsou to společensky tipy a jsou velmi milý ani jednou mě ještě nepokousali ale jen jednou mi jeden zdrhl byla to sranda nahanet ho asi hodinu pod postelí 😂 jinak hezky večer 😊

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2022 20:51

Zvirotska_l napsal(a):
Ahojky jsem začátečník a mám dva samecky. Měla jsem jen jednoho a to asi den pak jsem na něm spozorovala ze je smutný tak jsem mu hned pořídila druhého mají obrovskou klec a postupně dokupujeme nové “vecičky" jsou teď oba šťastný a je opravdu roztomile je pozorovat když se k sobě prituly a povidaji si nebo když oba běhají v kolečku zamilovala jsem si je a od ty doby se od nich nechci ani hnout jsou opravdu moc roztomilý a všem kteří mají jen jednoho či jednu doporučuji koupit mu kamarada nebo kamarádku jsou to společensky tipy a jsou velmi milý ani jednou mě ještě nepokousali ale jen jednou mi jeden zdrhl byla to sranda nahanet ho asi hodinu pod postelí 😂 jinak hezky večer 😊

..občas by to chtělo se odpoutat a trochu si zopakovat češtinu, tohle se opravdu nedá číst...

20.12.2022 06:14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..občas by to chtělo se odpoutat a trochu si zopakovat češtinu, tohle se opravdu nedá číst...

To nás snad učili na škole i jako nějaký poetický umělecký směr - celý odstavec jednou větou.

20.12.2022 12:47

To nás snad učili na škole i jako nějaký poetický umělecký směr - celý odstavec jednou větou.

Akorát tohle nebude ten případ. Jenom lenost psát česky.

20.12.2022 13:29

Akorát tohle nebude ten případ. Jenom lenost psát česky.

Tak jasná. To já jen jako perličku

Sitta

23.2.2023 21:18
Sitta

XXX.XXX.241.126

Máme dvě samičky od začátku a jedna z nich píská neustále.Porad sedí na domečku a píská a jakoby klokotá.Samotou to též nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík