Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.103
Koupil jsem v létě mládě burunduka, celou dobu až do dnes je
pořád zalezlé v budce, pro jídlo vylézá tajně, vůbec ho nevidím,
nevíte prosím jak ho zbavit strachu? V bytě nejsou žádné rušivé
elementy, bydlím sám.
Asi jsem naletěl, nebot ten co ho prodával psal, že je zvyklí na
lidi a tudíž vhodný na ochočení, a zřejmně je chová někde
na zahradě ve volieře a ty veverky nejsou vůbec ochočené.
Poradíte mi někdo. Děkuji. Igor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
elementy, bydlím sám.
Jak toto popisujete silně mně to připomíná moje "naletění". Před rokem jsem si na burze v Přerově koupila podle slov prodejce ochočenou samičku burunduka, je zvyklá na lidi ...a takové ty řečičky kolem. Po měsíci, také vůbec nevylézala z boudičky, prostě jsme ji vůbec neviděli.
Pak jsme zjistili, že to byla samička z odchytu, prodala jsem ji chovateli. Ochočit se opravdu ani za půl roku nedala.
Jinak máme doma už 5 roků samečka burunduka, koupeného přímo od chovatele a ten už za týden byl s námi kamarád, lozil po nás a vůbec se nebál.
A Vy jste ho koupil od chovatele nebo někde na burze ?
Mirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.103
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak toto popisujete silně mně to připomíná moje "naletění". Před rokem jsem si na burze v Přerově koupila podle slov prodejce ochočenou samičku burunduka, je zvyklá na lidi ...a takové ty řečičky kolem. Po měsíci, také vůbec nevylézala z boudičky, prostě jsme ji vůbec neviděli.
Pak jsme zjistili, že to byla samička z odchytu, prodala jsem ji chovateli. Ochočit se opravdu ani za půl roku nedala.
Jinak máme doma už 5 roků samečka burunduka, koupeného přímo od chovatele a ten už za týden byl s námi kamarád, lozil po nás a vůbec se nebál.
A Vy jste ho koupil od chovatele nebo někde na burze ?
Mirka
Já ho mám od chovatele z moravaskoslezského kraje, ale poslaného ČD kurýrem, takže "zajíc v pytli". Igor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ho mám od chovatele z moravaskoslezského kraje, ale poslaného ČD kurýrem, takže "zajíc v pytli". Igor
My jsme té naší divoké samičce zkusili vzít budku, ale vůbec to nepomohlo, zahrabala se do pilin a ty jsme jí už vzít nemohli .
Zkoušeli jsme ji dávat z ruky oříšky nebo moučné červy, ale nic nevzala.
Sameček byl ochočený do týdne a musím přiznat, že jsme se ani moc nemuseli snažit. Byl zvědavý a z ruky nabízené pamlsky přijímal beze strachu.
Samička nás hodně zklamala, hlavně proto, že prodejce tvrdil, že je perfektně ochočená, a tak jsme čekali něco jiného.
Nevím, jestli to je pravda, ale slyšeli jsme, že tyto burunduci byli z odchytu z Číny, že se prodávali kolem 400,- Kč, a my jsme za tuto "perfektně ochočenou"samičku dali 1.300,- Kč.
Na Vašem místě bych burundukovi vzala budku, zkusila mu dávat z ruky oříšky nebo červy a pokud by se jeho ochočení nezlepšilo, zkusila ho prodat chovateli. A koupit jiného, zajet pro něho k chovateli přímo domů.
Ze začátku nedávat budku.
To je můj názor, možná Vám někdo poradí něco lepšího.
Jestli chcete napište svůj email, pošlu Vám fotku našeho burunduka.
Mirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
elementy, bydlím sám.
Budku mu neberte, ještě víc by se stresoval. Jsou to moc zvědavý zvířátka a tak třeba půl hodiny seďtě u klece a kldně na něj mluvte (klec mějte zavřenou) určitě se půjde podívat co se dějě. Prostě buďte hodně trpělivý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Budku mu neberte, ještě víc by se stresoval. Jsou to moc zvědavý zvířátka a tak třeba půl hodiny seďtě u klece a kldně na něj mluvte (klec mějte zavřenou) určitě se půjde podívat co se dějě. Prostě buďte hodně trpělivý
ja mam burunduka tiez od toho chovatela z "moravskoslezskeho kraja" - a on je v pohode - vobec sa ma neboji , zere z ruky , lozi po ruke a tak ...... - akurat asi pred 3 dnami som mu tam dal budku (predtym mal hniezdo v pilinach ) a je stale zalezeny ...........- tak zas rozmyslam ze mu tu budku zoberiem ..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.103
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ja mam burunduka tiez od toho chovatela z "moravskoslezskeho kraja" - a on je v pohode - vobec sa ma neboji , zere z ruky , lozi po ruke a tak ...... - akurat asi pred 3 dnami som mu tam dal budku (predtym mal hniezdo v pilinach ) a je stale zalezeny ...........- tak zas rozmyslam ze mu tu budku zoberiem ..
Prosím, nepište mi člověče "budte trpělivý", když je 3 měsíce imrvére zalezlé v budce, tak to zvíře bylo chováno na "divoko"
tudíž není vhodné k ochočení. Já to beru, prostě se mi nepovedlo
koupit podle představ. Tedka stejně u něj propukne zimní spánek.
Tak počkám do jara, a když se neochočí, tak mu udělám volieru
na balkoně nebo ho prodám. Igor
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím, nepište mi člověče "budte trpělivý", když je 3 měsíce imrvére zalezlé v budce, tak to zvíře bylo chováno na "divoko"
tudíž není vhodné k ochočení. Já to beru, prostě se mi nepovedlo
koupit podle představ. Tedka stejně u něj propukne zimní spánek.
Tak počkám do jara, a když se neochočí, tak mu udělám volieru
na balkoně nebo ho prodám. Igor
Asi byl odtržen od matky a vržen do krabice. Utrpěl šok a ten se v neznámém prostředí prohloubil. Co Ti řekl na jeho chování chovatel od kterého pochází ?
Teď bude asi fakt spát, ale i tak zkus,aby si na Tebe co nejvíce zvyknul. Dej mu do domečku kapesník s Tvým pachem ,jako propocený. Až se probudí,tak si ho ber několikrát denně do ruky, mluv na něj, krm ho co nejvíce z ruky.Dej mu najevo,že není sám,ale má Tebe a u Tebe je v bezpečí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi byl odtržen od matky a vržen do krabice. Utrpěl šok a ten se v neznámém prostředí prohloubil. Co Ti řekl na jeho chování chovatel od kterého pochází ?
Teď bude asi fakt spát, ale i tak zkus,aby si na Tebe co nejvíce zvyknul. Dej mu do domečku kapesník s Tvým pachem ,jako propocený. Až se probudí,tak si ho ber několikrát denně do ruky, mluv na něj, krm ho co nejvíce z ruky.Dej mu najevo,že není sám,ale má Tebe a u Tebe je v bezpečí
Ještě dodám, ze začátku si ho hlaď a ber do ruky jen v kleci, aby Ti neutekl . Já to mám jednoduchý. Mohu si tam "sednout" a zavřu,ale nevim jak máš velkou klec Ty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.25
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hlavně ho ale neber do ruky když se pronudí během zimního spánku aby se šel napít a najíst. Jsou nervozní a podrážděný. Mohl by tě pěkně pokousat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mame taktez burunduka od chovatele Moravskoslezskeho kraje a mame s nim podobny problem. Ven chodi vetsinou kdyz nejsme doma a nebo jsme v jine mistnosti. Snazime se s nim sblizit, ale to obnasi doslova se prikradani ke kleci, pripadne pred ni musime velmi dlouhou dobu sedet, aby vylezl. Sice postupne mame dilci uspechy - sem tam si vezme orisek z ruky pres klec, ale jinak nic.
Uz jsme temer rozhodnuti, ze mu vezmeme klec. Myslite, ze to pomuze?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mame taktez burunduka od chovatele Moravskoslezskeho kraje a mame s nim podobny problem. Ven chodi vetsinou kdyz nejsme doma a nebo jsme v jine mistnosti. Snazime se s nim sblizit, ale to obnasi doslova se prikradani ke kleci, pripadne pred ni musime velmi dlouhou dobu sedet, aby vylezl. Sice postupne mame dilci uspechy - sem tam si vezme orisek z ruky pres klec, ale jinak nic.
Uz jsme temer rozhodnuti, ze mu vezmeme klec. Myslite, ze to pomuze?
Myslite nejspise boudicku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslite nejspise boudicku...
Ano, mysleli jsme boudicku :-)
Vasut

XXX.XXX.142.25
Taky mam burunduka od ostravy a presne jak pisete. Uz me 2x kousnul ze jsem ho chtel vzit. Ale kdyz ho mam na sobe tak stejne jen premysli jak zdrhnout. Mam ho uz 3ti tyden. Ale co pomaha tak ho nechat krapet vyhladovet a to se z ruky naji. Ale ze by zamnou prisel samod sebe to nehrozi.
Majpol

XXX.XXX.38.29
Mame mesíc 2 burunduky parecek.
Samec mazel behem dvou dnu, necha se chytit pohladit ale samice je straspytel uplne opak
Nic si neveme mrci a beha jak blba nebo stuhne a je jak vycpana muzu ju hladit a ani se nehne
Muzu ji dat orech jablko atd k frnacku a níc asi je lepsi met samecka jako mazla.